Изаберите грејач за плафон

Да би се спријечио губитак топлинске енергије кроз строп, потребно је провести процес његове изолације. Што је боље загријати: кров или строп? Стручњаци кажу да је боље изолирати плафон изнутра. Пре него што почнете са грађевинским радовима, потребно је да изаберете одговарајући материјал и завршите нацрт. Који је најбољи грејач? Одговор на ово питање не може дати ниједан мајстор, јер сваки материјал за изолацију стропа има своје предности и недостатке.

Монтажна пена и плафон

Монтажна пена је јединствени материјал који вам омогућава да загрејете плафон у сеоској кући или кући од цигле. Ако тражите најјефтинији начин изолације сеоске куће, онда је монтажна пјена управо оно што вам је потребно. Фолијски филм кошта око 2-3 пута скупље.

Монтажна пена се може нанети на више начина. Ако зидови још нису обрађени, монтажна пјена треба попрскати танким слојем на оквир. У случају да су зидови и плафон већ спремни, уз помоћ монтажне пјене потребно је једноставно попунити пукотине или микро-дефекте.

Монтажна пена омогућава да се изолују структуре било којег облика у кратком времену

Алгоритам за наношење монтажне пене на плафон:

 1. Прво, морате избушити рупе на површини.
 2. Затим морате залијепити љепљиву траку. Ово је да би се осигурало да материјал не процури након што се почне ширити.
 3. Напуните пену у отвор или оквир. Пратите како ће се проширити.
 4. Пустите да се пена осуши, и то самозатим наставите да завршите обраду.

Који је грејач за плафон боље користити

Ако имате поткровље, најбоље је користити неки лабави материјал. На пример, можете загрејати кућу пиљевином, стаклом, сламом или експандираном глином. Такође, трска даје добар ефекат.

Стручњаци сматрају да је најбоље користити материјале као што је лан за изолацију стамбене куће. Он није склон трулежи и јефтин је. Међутим, овај материјал има значајан недостатак - лако се пали. За усну лан захтева слој од 4-5 центиметара.

Сковата одлично изолира зидове и стропове, штеди топлоту у дневној соби

Тирса је такође добар материјал, међутим, неефикасан је за употребу, јер се лако разбуктава. Поред тога, пиљевина је често укусна са глодавцима. Слама се може користити само под условом да на тавану нема инсталираних извора топлоте. Цлаидите је погодан растресити материјал, јер се може полагати на бетонски под.

Технологија изолације плафона од слободног материјала:

 • Прво морате ставити поткровље од крафт папира на под.
 • Ставите расути материјал на врх.
 • Затим поставите плоче. Они су потребни за кретање по тавану.

Изолација стропова од полиуретанске пене и пјенастог полистирена

Ако тражите јефтин фолијски материјал, можете користити пјенасти полиуретан. Овај материјал се не деформише под утицајем температуре и има високусвојства топлотне изолације.

Пјенасти полиуретан треба нанети на плафон прскањем. У овом случају, температура ваздуха у просторији треба да буде најмање 10 степени. Пре прскања материјала, очистите плафон од прљавштине и прашине. Такође се препоручује одмашћивање површине.

Пена полистирен - модеран, јефтин и еколошки грејач

За изолацију стропа можете користити и пјенасти полистирен. Када се користи овај материјал нема потребе за додатном заштитом од паре. Осим тога, пјенасти полистирен временом не губи својства топлотне изолације.

Редослед изолации на плафон от полистирена:

 1. Прво морате очистити плафон од контаминације.
 2. Затим ставите пјенасте полистиренске плоче у простор између греда.
 3. Уклоните размаке између пећи и црева са монтажном пеном.
 4. Фиксирајте плафон са даскама.

Који се други зидни и плафонски грејач може користити

Који се други материјали могу користити за изолацију зидова и плафона? По жељи можете користити пену или пенасту пену. Густина ових материјала је прилично висока. Због тога се пена и пена од пене користе за изолацију плафони изнутра.

Ако желите да купите јефтин материјал, препоручује се да прекинете ваш избор код кертриџа са пеном. Овај материјал је ватроотпоран и издржљив. За третман плафона препоручује се употреба пјенастих трака дебљине 5 милиметара.

Фалпена-пена је чврст, самолепљиви материјал који се користи за спречавање губитка топлоте у просторији

Въздушна инсталација на пена се одвъзва в 3 етапи:

 • Прво треба да причврстите пену на плафон.
 • После тога, морате да причврстите материјал помоћу ексера.
 • Затим треба да залијепите траку дуж линије споја.

Монтажна пена се изводи на сличан начин. Овај материјал кошта нешто више од пене, међутим, има боље перформансе.

Предности пене се могу приписати:

 1. Мала специфична тежина.
 2. Мала топлотна проводљивост.
 3. Трајност.

Који слој гријача треба поставити на плафон

Приликом избора дебљине изолационог слоја морате обратити пажњу на величину и густину материјала. Ако користите ролне материјале, на пример пену или пенофол, дебљина изолационог слоја треба да буде око 3-6 милиметара. Ако користите пјенасти полистирен, онда дебљина слоја треба да буде најмање 12 центиметара.

Изолација простора на плафону експандираном глином не само да штити склониште од хладноће, већ и значајно смањује финансијске трошкове гријања куће

Када се користе лабави материјали, изолациони слој мора имати већу дебљину. Ако користите пиљевину, глину, сламу или лан, дебљина грејача треба да буде 3-5 цм

.

При избору оптималне дебљине слоја, потребно је узети у обзир:

 • Присуство грејањау поткровљу.
 • Густина материјала.
 • Начин дораде стропа.

Изаберите негориву изолацију за зидове и стропове

Који се незапаљиви материјал најбоље користи? Најбоље је користити гламид. Овај материјал је направљен од глине. Овај материјал треба прекрити слојем од 3-5 центиметара. По жељи, плафон се може поставити на плафон.

Схема изолации плоског крова с панними стеклом

Најбољи негориви материјал је пено стакло. Овај материјал има високе карактеристике влаге и није подложан горењу. Пенеће стакло не деформише чак ни при температури ваздуха од 500 степени. Као алтернативу можете користити базалтни топлотни изолациони материјал.

Противпожарни материјали производе следећа предузећа:

 1. Изовер. Изолациони материјали ове компаније имају ниску специфичну тежину и добру еластичност.
 2. Тецхно гласс.Компанија производи ватросталну базалтну изолацију. Овај материјал се може користити за обраду зидова и плафона.
 3. Урса Гео.Предузеће се бави производњом јефтиних ватроотпорних материјала.

Изолација пјеном (видео)

Како користити грејач да одлучујете само о вама. Сваки материјал има своје особености. Ако желите да покупите јефтин грејач, преферирајте глина или минералну вуну. Ови материјали су ватростални и издржљиви. Са неограниченим буџетом, најбољи избор је полиуретан. Међутим, овај материјалможе се нанети на плафон само уз помоћ специјализоване опреме.