Инсталирање врата властитим рукама: савјети и видео туторијали

Приликом поправки у завршној фази радова врши се уградња врата. Без њих соба изгледа инфериорно. Приликом замене старих врата у просторију са новим потребним вјештинама инсталације. Овај рад је довољно озбиљан да захтева неко знање. Поред тога, када га изводите, потребни су вам помоћници. Немогуће је самостално уградити структуру врата.

садржај

 • Методе уградње унутрашњих врата властитим рукама
 • Упутства за уградњу унутрашњих врата
  • Припремне мјере за постављање унутрашњих врата властитим рукама
  • Склоп кутије
  • уградња петљи
 • Постављање кутије за врата
 • фазе регулације
 • Наношење монтажне пене
 • монтажа ормара
 • закључак

Ако имају вас и имате потребна знања, онда својим рукама, без ангажовања стручњака за квалитетну уградњу унутрашњих врата. главна ствар -придржавати се свих фаза технологије уградње врата и не журити . Онда ће све изаћи. Ако имате било каквих питања, погледајте видео туторијале за инсталирање.

Инсталација ових производа омогућава:

 • заштита унутрашњег простора просторија од фактора околине.
 • висококвалитетна врата, уграђена у складу са правилима, пружају заштиту од буке;
 • повећава топлотну изолацију просторије.

Производи за врата који се тренутно нуде на тржишту разликују се један од другог:

 • материјал;
 • образац;
 • са бојом;
 • дизајн екстеријера.

Методе уградње унутрашњих врата сопственим рукама

Постоје два начина уградње унутрашњих конструкција врата:

 • Приликом извођења инсталационих радова, вратасе прво инсталирају , након чега се раздвајају шарке фиксирају, а затим се поставља брава.
 • методомсе користи приликом причвршћивања кутије у отвор. Како елементи користе вијке.

Пре фиксирања кутије врата, потребно јепоставити је у исправан положај . Дрвени клинови се користе да би се ово осигурало током рада. Овакав начин постављања врата омогућава да се постигне правилан положај производа без изобличења. Ако су врата правилно постављена, онда их неће бити тешко отворити и затворити. Приликом уградње унутрашњих врата између зида и кутије формира се технолошка празнина. Да бисте је напунили, морате користити монтажну пену;

Приликом састављања дрвене кутијеводи се величина крила врата. Да бисте проверили правилан положај кутије, користите специјални алат: рулет, ниво, клин. Након попуњавања технолошких празнина, монтажна пена чека један дан док се не полимеризује. Након тог времена, петље су покидане, онда су врата објешена. Крој дворца је дјело које се проводи у посљедњем потезу.

Упутства за уградњу унутрашњих врата

Ако се у току поправке у просторијама прихватиОдлука о уградњи нових врата, затим извођење ових радова треба да буде у фази завршне обраде зидова, што би требало да надмаши процес полагања подне облоге и инсталације лајсне. Када се конструкција врата монтира без икаквих потешкоћа,можете поравнати спојну линију зидова и јединице врата , и поред тога сакрити недостатке који су се појавили током инсталације.

Ако се уградња врата планира у таквим просторима као што су купатило и тоалет, онда је у том случају неопходно инсталирати га са прагом. Уклања се након завршетка радова.

Припремне мере за постављање унутрашњих врата сопственим рукама

Суштина многих видео туторијала на инсталацији је да је у првој фази неопходно да се отарасите старих врата, јер је изузетно неугодно инсталирати ново платно у предстојећу кутију. Прво, морате наћи шешир за нокте, који је фиксна кутија. Тада се дрво сече, а затим се уклањају нокти.

Затим постоји резање на половини било које вертикалне траке. Када завршите, остаје само да уклоните кутију.При израчунавању висине и ширине рупе испод нових врата , добивени параметри би се требали повећати двоструком дебљином греде из које је кутија направљена, а да се не заборави на подешавање зазора, чија величина треба бити 3 цм. не уклапа се, у овом случају најлакше рјешење је користити кружну пилу за промјену ширине бочне кутије. Много је лакше него обесити зид.

колекција

Да би се осигурало да су врата монтирана без сметњи, овај рад се обавља на посебно припремљеном месту са равном површином. Током овог рада, примењују се маркери и шарке за усеве.

Чак и ако сте купили кутију у склопљеном облику, онда је у овом случају потребно радити на њеном прилагођавању.Врата стоје на поду , након чега се лагано подиже на удаљеност која би требала одговарати ширини кутије.

Овде је важно створити услове за слободно кретање греде. Претеране празнине би требало да буду одсутне. Књиге у меком корицама служе за подешавање висине врата. Приликом извођења радова на монтажи кутијепотребно је одржавати размак од 3-4 милиметра дуж читавог периметраизмеђу платна врата и кутије.

Када бирате место за причвршћивање шарки, направите одступање од 20 цм од доњег и горњег руба врата. Измјерите потребну удаљеност, а затим ставите наљепнице на одговарајућа мјеста. За повезивање делова кутије користите нокте дужине до 9 цм.У овом случају, кратки делови су приковани на дуги. Пре ударања ексера избушите рупе бушилицом 3 мм.

уградња петљи

Када се ради о уградњи шарки на вратима, оне су објешене на вратима и кутији на дубини која је једнака дебљини петљи плоче.Када користите ознаку, користите оштар нож . Продубљивање за омчу од тканине се сече помоћу длијета.

Приликом уградње шарки, запамтите да је осовинавеза не би требало да додирује врата и кутије платна. Ово је гаранција недостатка шкрипања приликом отварања производа.

Постављање кутије врата

Затим поставите кутију на врата. Нагиб се користи за пажљиву вертикалну верификацију. Такође проверите и позиционирајте са горње траке хоризонтално.Ако су откривена одступања, онда се коригују . Користећи претходно припремљене клинове, кутија је фиксирана у отвору. Прво га фиксирајте у угловима, а затим их фиксирајте на сваких 50 цм.Након завршетка, закачите врата, а затим их прилагодите и монтирајте.

контролне фазе

 • Пре свега, проверава се вертикално подешавање крила врата од шарки.
 • За то је врх нагиба ужета фиксиран у горњем углу платна. Онда пада на ниво пода.
 • Следећи корак је да конфигуришете поравнање линија кутије и крила врата.
 • Клипсе и одстојници се користе за регулисање размака између крила врата и кутије.
 • Инсталација одстојника се врши између вертикалних страна кутије. Врата у овом случају треба да буду у отвореној позицији.

Наношење монтажне пене

Тако да након што се пена нанесе током експанзије, она не пролије кутију, радите то у два корака.Почевши од пене пјене, композиција се прво примењује на неколико тачака . На крају три сата, примењује се на целом периметру. Када се наведено време заврши, можете уклонити привременеспацерс

уградња ормара

Када се полимеризују избочени делови пене, они се одсече, а отвори клинова се избацују. Са стране петље се врши уградња ормара. У овом случајупотребно је направити одступање од петљи 3-4 мм . Исти размак мора се држати са стране браве између платна и панела. Завршни нокти се користе за фиксирање овог дела.

закључак

Уградња унутрашњих врата у просторију - прилика да се промени изглед просторије, у њој се ствара топла атмосфера. Након куповине унутрашњих врата, потребно је извршити исправну инсталацију.

Само у овом случају, власник просторија може да ужива све своје користи. Радити овај посао није тако тешко. Можете уштедети новац постављањем унутрашњих врата сопственим рукама.

Нађите неколико помагача, упознајте се с технологијом радова, а краткорочно можете инсталирати унутарња врата квалитативно и без потешкоћа.