Инсталирање браве за глину: 4 фазе стварања

Да бисте направили браву за глину, не морате имати посебне вјештине, али прво морате проучити теорију.Након бушотине још увијек постоји питање: гдје ставити глину. Најбоље је опремити пећницу за бунар. Можете обавити посао својим рукама. На тај начин ојачајте бунар и направите бетонску браву.

Где ставити глину након гомиле бунара: опрема дворца

Санитарна правила и прописи прецизно дефинишу дворац од глине. Ова структура, која је оплата за бунар, чија је ширина 1 м, а дубина 2 м. Глина треба бити чврсто утиснута. У овом случају, материјал за распоред пећи неће свима одговарати. Глина и масна иловача морају бити добро ожљебљени. За дворац се може користити песак, шљунак, пјешчењак. Дозвољена количина песка у глиненом дворцу - 5-15%.

Да би се направила брава од глине за добро препоручено време у чистом времену без кише

Постоји стална дебата о потреби за опремом за пећи. Санитарне норме кажу да је закључавање глине у комбинацији са другим пећницама. Они стварају прстен полупречника од 2 м. Од зидова бунара потребно је повући 10 цм

Опционални уређаји за замак глине:

 • камен;
 • бетон;
 • цигла;
 • Асфалт.

Бушотина мора бити стара најмање 1 годину за опрему која се депонује. За то време долази до природног скупљања земљишта. Тако да у будућности неће бити празнине и пукотина.

Мекана непрозирност не представља само естетску функцију. Она ће заштитити бравуоштећења током употребе.

Неповезане области могу накнадно акумулирати воду. Становници земље и глодара упадају у такве замке и умиру. Тако се у води за пиће могу добити производи разградње. Трајање скупљања се одређује стијеном тла.

Не журите да опремите водоотпорни дворац пре него што водите цев за воду. Након тога треба додатно направити хидроизолацију. За земљиште подложно сезонском намотавању немогуће је опремити глинени прстен.

Припрема за постављање глинене браве за бунар сопственим рукама

Главни задатак глине је заштита објекта од падавина, подземних вода и других загађивача. Али штитећи не само воду, већ и сам бунар. Дакле, изградња ће трајати дуже.

Предности упорабе замка од глине:

 • Снага конструкције;
 • Није неопходно да се сваке године поступа са шавовима бунара;
 • Ниски трошкови инсталације, због употребе импровизованог материјала;
 • Глина не утиче на састав воде.

Да би се направила глинена брава за бунар, не треба користити скупе техничке уређаје

Али постоје неки недостаци. Цастле седимент значајно смањује присуство песка. Такође је важно напоменути да деформација бунара може довести до повећања слоја глине на нивоу смрзавања.

Постоји више контраиндикација које спречавају успостављање глине. За почетак, морате дати времена за скупљање тла. Трајаће најмање годину дана. Ако игноришете ово правило, онда ће се у дизајну појавити депресије.

Прво, препоручује се постављање водоводне инсталације и извлачење неопходних цеви из бунара. Такође, не инсталирајте пећницу на тло, склоно насиљу. Иначе бунар неће дуго служити.

Глину је немогуће замијенити другим стијенама тла. Они немају потребну дуктилност и на крају ће се разбити.

Ако нема контраиндикација, онда можете сигурно наставити са уређењем дворца. Материјал за израду - масна глина са малом количином песка. Да би се побољшала дуктилност, земљиште се мора натопити пре употребе. У идеалном случају, натопљени материјал треба презимити.

Како направити глинену браву око бунара

Многи не саветују да се прави глинени дворац. Али да се уздржите од извршења овог дизајна треба да буде, када не знате како да правилно поставите браву око бунара. Неисправна технологија имплементације заиста може покварити читав дизајн.

Глина је одличан хидроизолациони материјал. Али у исто време, она је склона копилету. Током замрзавања, глина почиње да мења облик, што утиче на облик структуре. То може довести до деформације дворца.

Правила и редослед како направити дворац:

 1. Копамо темељну јаму из бунара дубине од 30 цм, а одступање од бунара треба бити 1-2 м.
 2. Око бунара бирамо земљу. Од зида бунара спуштамо се на 40 цм. Временом почињемо да правимо рупу већ од почетка, од споја другог и трећег.прстенова
 3. Затим морате правилно инсталирати "штит". Да би то урадили, рупа се навлажи натопљеном и замрзнутом глином. Треба га оставити 10-15 цм изнад шава између другог и трећег прстена.
 4. Онда би требало да направите штит. То је ограда висине 180 цм, а материјал је израђен од арматурних шипки и геотекстила. Штит се повлачи са зидова бунара од 10 цм

Не треба да заклепаш глина превисоко

Након ових процеса, глинени јастук почиње да се опремља. Направите густи слој материјала. Такође је важно пратити ширину јастука и дужину круга.

Ако не пратите потребне параметре, процес ће морати да се понавља неколико пута док се не постигне жељени ефекат.

После тога треба да се направи подмазивање глине, наношење материјала у припремљену темељну јаму. Али то би требало да слиједи нагиб од зида бунара, тако да је вода текла мирно. На врху фурнира поставите плочицу.

Стварање меког пилинга око бунара

Након закључавања глине направите пећницу. Он врши заштитну функцију тако да се за време влажења брава не претвара у прљавштину. Истовремено, изливање структуре песком и шљунком неће дати жељени ефекат. Зато морамо да опремимо рерну.

Фазе испаравања:

 1. Потребно је хидроизолирати браву. У ту сврху користити геотекстил или неки други материјал са изолационим својствима.
 2. Следи закључак одабраног материјала. То треба поштоватимали нагиб од бунара, тако да падавине падају.

Одлично решење је да се направи пећ на плочице око бунара

Постоје начини за даље јачање дизајна. У ту сврху се након полагања изолације поставља оплата. После тога раде бетонску кошуљицу. И тек након што се материјал учврсти извршите завршни рад.

Плочник или камен на плочнику служи као премаз. Ови материјали имају најбоље карактеристике трајности и трајности.

Глински дворац је ефикасна заштита бунара. Ако је инсталација обављена исправно, дизајн ће трајати дуго. Да бисте то урадили, морате се придржавати свих правила и фаза технологије имплементације.

Где могу да користим браву за бунар (видео)

Када је бунар спреман, они почињу размишљати о томе гдје ставити глину. У ту сврху ће бити обезбеђена пећница. Уређај глиненог дворца је прилично једноставан, али је важно придржавати се свих правила и санитарних норми, јер се не може подмазати свако земљиште.