Инсталирајте прозоре властитим рукама

Нови метално-пластични прозори су поуздано топлотно заптивање и заптивање. Постављање прозора властитим рукама је посао који ради за сваког човјека. Без обзира на то да ли су прозори на прозорима или је потребно инсталирати прозоре на балкону, нису потребни никакви посебни алати за њихову инсталацију. Иако је уградња прозора у оквирну кућу или алуминијски клизни прозор још једна технологија инсталације, данас ћемо говорити о уградњи обичних ПВЦ прозора у конвенционалне зграде.

припремне фазе

Прозори од метала и пластике израђени су по појединачним наруџбама, узимајући у обзир жеље купца и према датим величинама. Наравно, можете апсолутно сав посао на мјерењу прозорских отвора, производњи и инсталацији повјерити професионалцима, али такве услуге ће коштати јефтино. Поред производње, сви остали радови се могу обављати самостално, укључујући:

  • рупе за мерење;
  • демонтирање старих прозора;
  • припрема отвора;
  • постављање ПВЦ прозора.

Након што су прозори направљени и испоручени до вашег одредишта, можете почети са демонтирањем старих прозорских конструкција и припремом утора. Ако је близу прозора намештај, све то мора бити одложено, тако да не омета рад. Будући да је процес инсталације прашњав и прљав, препоручљиво је покрити под, намјештај и радијаторе папиром или филмом, тако да након тога цијели дан не отклања посљедице демонтаже прозора.

Да бисте уклонили стари прозор, прво уклоните затварач из крова. Онда оквир и оквир за прозорСтисните мало и лагано обуците шапом и скините се. Ако дрвени прозор држи нокте, треба их пронаћи и уклонити. Након демонтаже оквира, потребно је уклонити заптивач и гријач. Сада скрећемо иза прозорске даске. Чекић треба уклонити дио косина и цементну подлогу испод прозорске прагове. На овоме је завршена најпрљавија фаза рада. Сада можете уклонити грађевински отпад и одложити га. Прозорски отвор треба темељито очистити од смећа, прљавштине и добро уземљен.

фазе инсталације

Дрвене шипке или пластичне подлоге постављају се на доњу ивицу ивица и на средини прореза. На бар или подлогу, инсталирајте прозор или само оквир (зависи од дизајна). Носачи остају испод прозора на трајној основи, јер преузимају значајан дио тежине конструкције. Сидра са овим оптерећењем неће се носити.

Са стране, такође морате ставити клинове. Пажљиво се забијају између оквира прозора и зида изнад како се оквир не би оштетио. У овој фази потребно је проверити хоризонталност и висину прозора у поређењу са другим прозорским отворима. Најбоље је користити ниво воде, практично нема грешке. Ниво мјехурића је практичнији у раду, па је врло популаран, али његова точност је често у недоумици.

Ако је потребно, потребно је додати подлоге за хоризонтално поравнавање прозора. Затим се прозор проверава вертикално. Важно је да не постоји пристрасност. Ако је прозор беспрекорно поравнат,Можете га поправити помоћу сидара. Избушите рупе у зиду кроз оквир са ударцем. Фиксирање мора почети од дна метал-пластичних прозора. Сидро се лагано умеће и мало фиксира, али не до краја. Након још једне контроле нивоа, можете избушити рупе у средини и на врху. Након постављања свих сидара, они се могу потпуно затегнути. Али овдје главна ствар - не претјеривати, иначе оквир може бити деформиран.

Следеће на реду је инсталациона дренажа. Са спољне стране, прозор има утор где треба уметнути дренажу и затворити је. Понекад се додатно фиксира завртњима директно на оквир прозора.

попуњавање празнине

Ако је прозор потпуно убачен, онда можете ићи да затворите зазор између оквира и зида. Ако је уметнут само оквир, прозор треба монтирати и проверити да ли затварачи раде исправно. Полиуретанска пена се користи за заптивање празнине. Али мало људи зна да се руши под интензивним дјеловањем директне сунчеве свјетлости, остављајући прозоре да се замрзну. Да би се то избегло, неопходно је створити баријеру са хидро-парном баријером на страни улице и траку отпорну на влагу са стране просторије. Прво, залијепите траку извана и посипајте је изнутра водом. Онда је јаз фиксиран. Након попуњавања празнине, пјену треба поново прскати водом, што побољшава њену полимеризацију. Након тога је потребно залијепити траку са стране просторије.

Пена ће се сушити преко ноћи. Након тога, можете провјерити каковрата и окови. Понекад је потребно подесити неке елементе фитинга како би се осигурало чврсто приањање и савршен рад врата и оловака. На видео снимку можете видјети како се то ради.