Инсталација лајсне на сухозид

Приликом поравнавања зидова са сухозидом или приликом израде фалсхтена или подјеле овог материјала у кућном мајстору често се поставља питање: "Како причврстити лајсну на сухозид?"

Овај елемент вам омогућава да сакријете места пристајања површине зида и пода. На исти начин могуће је спојити суву површину са стропом. У процесу инсталирања овог декоративног детаља на ГКЛ постоје његове замршености и нијансе, игнорисање које може умањити све напоре да се овај елемент декорације угради узалуд. Како на различите начине причврстити лајсне за суви зид можете наћи у овом чланку.

Свака опција монтаже је најпогоднија за одређени модел лајсне. Да не би погрешили у избору начина инсталације, потребно је темељито испитати редослијед затварања у различитим варијантама.

лепљење

Лијепљење је најлакши начин за причвршћивање плоче на мјестима гдје је површина зидова и пода гипсаних плоча усидрена. На исти начин најлакши пластични детаљ украса, који се може фиксирати између зида и плафона, најчешће се поставља.

Процес лепљења је веома једноставан. Довољно је нанети посебан лепак на задњу страну декоративног елемента, а затим га присилно притиснути на суву површину.

Причвршћивање подне плоче на суву зиду тако не траје много времена, али основни недостатак лепљења је сложеност одвајања овог дијела за вријеме растављања. Заједно са пластиком или дрветом залијепљеним на днодијелови зида или између зида и стропа, не само тијело овог елемента ће бити одвојени, већ и дио сухозидне површине. Ако је могуће користити и друге методе инсталације, онда их нужно треба искористити. Осим љепила, можете користити саморезне вијке и типле за осигурање лајсне.

Типле и вијци

Ако је занимљиво како причврстити лајсну на сухозид, можемо рећи да ова операција није нижа у једноставности горе описаног начина причвршћивања. Обезбедите ову ставку помоћу типли и вијака у року од неколико минута, док избор хардверских производа у потпуности зависи од материјала главног зида.

Гипсани листови се обично користе за поравнање зидова дебљине 12,5 цм

За квалитетну уградњу типла потребно је направити потребне рупе кроз претходно означене етикете уз помоћ бушилице и бушилице за бетон. Треба их поставити на растојању не више од 50 цм један од другог. Локација самотапања често није потребна.

Да бисте причврстили декоративни део на преграду или лажни зид, користите саморезне завртње који се бирају у зависности од материјала кобра.

Неопходно је да се завртањ обавезно изврне вертикално постављеним профилима решетке, на којој је уграђен суви зид.

Увуците овај дио тако да се може убудуће искључити.

Да бисте то учинили, заврните базу декоративног дела на претходно означене тачке ипоставите декоративни део елемента.

Ако је уграђен дрвени елемент за декорацију, онда се рупе морају претходно бушити помоћу две бушилице. Прво, треба направити пролазну рупу, чији пречник треба да буде једнак пречнику вијка. А онда се бушилица, чија дебљина треба да буде једнака обиму кациге са самотапом, направи мала рупа на месту пролаза. Основни материјал је потребно заврнути тако да се завртањ у монтажи потпуно потопи.

Сада је јасно како се монтира лајсна на суву зидну плочу или вијак, али постоји још једна опција монтаже која се може користити за сигурно причвршћивање овог елемента на зид сухозида.

На унутрашњим бравама

Монтажа на унутрашње стезаљке је једноставан начин за монтажу лајсне на под или строп. Предност ове методе је у томе што површина декоративног дијела неће бити покварена са шеширима вијака или типлова, чији изглед на идеално једнакој површини декоративног елемента може покварити дојам изведеног посла. Најчешће такав дизајн има пластични елемент. Такође је много прикладније причврстити плочу на висину ако је овај декоративни дио постављен на посебне ормаре.

Елемент пода треба да буде причвршћен на месту где зид прави раван угао са подом. Прво, морате затегнути металне носаче, који ће служити као ормарићи. Стезаљка је наслоњена на зид и причвршћена је завртњима. Типле су инсталиране упретходно бушена рупа за бушење. Када су унутрашње браве фиксиране на површину зида, главни део лајсне је обезбеђен. Довољно је комбинирати декоративни дио са квачицама и уз мало труда га притиснути.

Да бисте фиксирали пластичну плочу на сухозид, схватили смо, али на исти начин можете да причврстите и дрвене или МДФ декоративне детаље. Елементи декорације ових материјала се, по правилу, састоје од једног дела, а инсталација се врши посебним деловима. Причвршћивач се обично продаје у комплету са лајсном и треба да се постави директно на дно зида. Уврните га завртњима или типлама. Фиксирати плафонски плафон овог дизајна треба да буде и до главног сувог зида.

Како ће се базна плоча причврстити на сухозид, зависи од врсте декоративног дијела који се користи. Причврстите на зид овај дио је много практичнији. Овај носач вам омогућава да демонтирате без угрожавања завршетка зидова сувог зида.

Ако пратите све препоруке у овом чланку, онда додатна помоћ у исправној инсталацији овог елемента неће бити потребна, а након поправке моћи ћете и сами да делите тајне о томе како да исправно причврстите декоративни елемент на сувомор.