Инсталација клизних врата сопственим рукама, видео инструкција у току инсталације

У прошлости, примарни задатак врата био је да задржи топлину у кући, док је изглед већ био у позадини. Врата сада имају много више естетске вриједности, тако да су многи људи забринути и због својих директних задатака и због свог изгледа. Због тога постоји велики асортиман различитих врата доступних за продају, међу којима су врло популарна клизна врата, захваљујући којима можете окренути било који ентеријер стана или куће. Пошто је инсталација клизних врата од стране мајстора јефтина врста посла, покушаћемо да објаснимо како је то могуће урадити самостално.

Предности овог типа врата су сасвим очигледне - врата вам омогућавају да уштедите простор, посебно у малим становима или у просторијама у којима се налази комплетан намештај. Осим тога, клизна врата могу направити неке варијације у унутрашњости готово сваке просторије и врло су удобна у свакодневном раду.

Инсталација ново-лепљених клизних врата властитим рукама није тако једноставна као што се на први поглед чини, стога је прије почетка рада боље упознати се с тематским видео туторијалима.

Осим тога, ако немате искуства са сличним радом, боље је да се обратите професионалцима, јер обично продавнице које продају клизна врата нуде услуге за њихову инсталацију. Али у случају да желите да сачувате, можете самостално уградити клизна врата, јер осим што значајно штедите, добићете непроцењиво искуство које може бити корисно у будућности.

Шта су клизна врата?

Пре него што научите како да инсталирате клизна врата, треба да прегледате све опције за дизајн врата, јер је у стању да расветли неке од нијанси и нијанси.

Клизна врата вешања.

Према врсти инсталације, клизна врата су два типа:

 • Врата која су монтирана у зид;
 • Структуре које се могу кретати дуж зида.

По типу механизма, клизна врата се могу поделити у две групе.

 • Системи без прага, у таквим системима, тканина се држи на горњој суспензији;
 • Системи на доњој суспензији.

Ова врста има један значајан недостатак, што је присуство мале оловке на поду, може се утопити, ипак, такви системи су најјефтинији и најлакши за инсталацију.

комбиновано

Системи који користе обе могуће опције монтаже. Овај тип се сматра најпоузданијим и најтрајнијим, у већини случајева таква врата су најскупља, али су најпогоднија у смислу рада, али их је прилично тешко инсталирати.

Да би се успјешно извршила уградња клизних врата овог типа, без претходне студије видео инструкције не могу без.

Шта су клизна врата?

Комплетан сет клизних врата укључује више различитих компоненти. Као прво, овај оквир се дешава или са стаклом, или са континуираним пуњењем. Основа дизајна - механизам вођица, ваљкастих вагона, држача и других елемената.

Гобиес и платбандс,декоративни елементи, често траке, које се користе за маскирање различитих елемената система, у већини случајева помера механизам.

Прибор (све врсте оловака, браве, итд.).

Која средства ће бити потребна за постављање клизних врата?

Да би инсталација клизних врата била успјешна, треба користити сљедеће алате:

 • одвијач или електрична бушилица;
 • перфоратор;
 • вијци;
 • сидра;
 • платне;
 • Завршни нокти;
 • Кваке за врата;
 • Крпица за врата;
 • Различити додаци који долазе комплетни или се могу сами покупити;
 • Величина дрвене греде је приближно 50 до 50;

Како инсталирати клизну конструкцију

Као што је већ поменуто, боље је позвати стручњаке да то учине, али ако сте сигурни у себе и желите да сачувате или се само навикнете да све радите својим рукама, онда будите стрпљиви и дефинитивно ћете се извући из тога. Али треба напоменути да сте у опасности, јер ако направите грешку у процесу инсталације, постоји велика вероватноћа оштећења врата, што може довести до озбиљних финансијских губитака.

Ако већ имате комплетан сет клизних врата, онда сте много лакше радили, јер ће у овом случају клизна врата бити инсталирана много брже и лакше властитим рукама, али овдје би требали бити пажљиви у процесу рада.

Инсталација клизне конструкције мора почети са отварањем врата. За почетак, потребно је извршити сва потребна мјерења.Измјерите висину довратка на три мјеста (десно, средње и лијево), након чега измјерите ширину, која се такођер изводи на три мјеста (испод, у средишњој линији, у горњем дијелу прореза). На основу мерења, проверавамо да ли су стране вертикалне и окомите једна на другу, ако је све тачно, онда пређите на следећу фазу, која ће разјаснити како да инсталирате клизна врата.

Демонтажа старих врата

Ако и даље имате стара врата, онда их треба одмах раставити. Стара врата треба пажљиво уклонити, након чега се уклањају плоче, као и демонтирати врата.

поравнати зидове

Након уклањања старих врата, зидови би требали бити поравнати, јер без њихове готово савршене једнакости нова кутија за врата неће стати чврсто и чврсто држати, што у будућности може донијети много проблема. Да би се зидови поравнали, требало би их засхпатлевати, штавише, веома је важно пратити да никада не би било делова неког грађевинског материјала, као што су цигле или блокови. У случају откривања таквих недостатака потребно је истегнути и изравнати зид.

Фаза 1: Растављање старих врата.

Фаза 2: Провера нивоа хоризонтале.

Фаза 3: Гит на површини рупе.

Након тога, потребно је проверити, до паралелног пода и горњег дела отвора, да се може проверити помоћу нагиба, при чему грешка у овом случају не може бити већа од 5 мм до 2000 мм.

ПомоћРазумијемо како се припремају, прије уградње клизних врата увијек ће бити могући видео и фото материјали, који су у нашем чланку.

Ставите кутију за врата

Компликовано је само завршити ову фазу, тако да можете позвати пријатеља који ће вам помоћи.Кутија за врата у отвору треба да буде инсталирана са два клина мале величине, ови клинови ће бити потребни за подешавање угла читаве конструкције у односу на зидове и под.

Након ове операције, увјерени смо да је оквир врата затегнут и сигуран што је више могуће, након што сте га причврстили одвијачем. У овој фази, опрез је веома важан, јер неприкладан рад са одвијачем може довести до озбиљног оштећења кућишта врата.

Инсталирамо горње водиче

Да бисте правилно поставили вођице, ставите крпу на вратима и означите њен горњи ниво оловком. Након што примимо специфицирану линију горњег нивоа крила врата, повлачимо се од ње за 70 мм горе и изведемо још једну линију. На добијене границе греда се поставља и што је више могуће чврсто фиксира одвијачем.

Након ове процедуре, шине морају бити причвршћене на доњи крај новопостављеног дрва, при чему је вијак чврсто причвршћен на једној страни, након чега се исто ради и са задње стране дрвене греде.

Систем горњег водича.

Увјерени смо да се између зида и улаза одржава потребна удаљеност, ако је свеправилно, коначно можете поправити водич.

Видео који вам говори како инсталирати клизна врата могу помоћи у томе.

Покупите вагоне и поставите граничнике

Причвршћује завртње у носач, након чега се сваки колица превозе у шинама које смо припремили и проверавају да ли се слободно крећу у њему. Рубови водилице треба да буду опремљени граничницима, у овом случају треба напоменути да су гумени амортизери усмерени унутра.Након свих ових операција, даљи процес инсталирања клизних врата ће бити врло једноставан, па идемо храбро.

Инсталирамо утор на дну врата

За то, растојање од ивице врата до 15 мм и избушене две рупе са обе стране, пречник рупа треба да буде 7 мм, а њихова дубина 20 мм. Између ова два отвора, у средини се реже жлеб, жлеб је предвиђен за доњи вод.

Причврстите на кола

Причврстите носач на носач на удаљености не мањој од 2 мм од бочних страна врата, монтажу треба поставити тачно у средину.

Веома је важно да се види да су полукружни резови који су на заградама прецизно окренути према зиду.

Ово је скоро завршна фаза и сада имате готово потпуну идеју како инсталирати клизна врата.

Ставите крпу за врата

Инсталација клизних врата се приближава његовом логичном закључку, остаје само да се стави платно. За ову операцију потребна су вам 2 особе. Ставите платно на шину, послекоје је потребно комбинирати с вијком десног носача с изрезом на носачу, који је на истој страни. Када се то уради, крај вијка мора бити уметнут у монтажну рупу, након чега је могуће причврстити спајалице које су тренутно у вијцима носача, али то не треба да се уради до краја.

Сада је вријеме да поставите доњу вођицу на изрезану површину, у процесу инсталације примијетимо оловку највећу дужину отварања. Да бисте подесили размак између крила и зида, требате одбацити доњи дио крила врата и мјерити положај ножа с оловком. Након тога извадите матице носача и уз помоћ два саморезна вијка, причврстите доњу водилицу на под.

После ових операција, потребно је само комбиновати жлеб са кључем и поново обесити крило врата. У ствари, завршена је уградња клизних врата властитим рукама.

Ево мале инструкције о уградњи клизних врата, која може помоћи многима да се носе са овим задатком што брже и лакше, без непријатних тренутака. Вјежбани у инсталацији клизних врата код куће, онда можете помоћи пријатељима или рођацима, или чак и професионално.