Инсталација канализације у приватној кући

Смештај у селу или селу не значи одсуство елементарних погодности. У сеоској кући можете створити погодности које нису лошије него у најбогатијем апартману у граду. Штавише, инсталација канализације у приватној кући није тако компликована као што се чини на први поглед. Ако мало игноришете и проучите релевантне материјале, све ће постати једноставно и разумљиво. Зато је могуће да све то радите својим рукама без проблема.

Унутрашња канализација: цртежи

Један од важних првих корака је израда цртежа. Треба имати на уму да кухиња, купатило, када треба да буду близу, јер овај аранжман поједностављује процес полагања цеви. Распоред инсталације треба да укључи локацију успонске цеви, цеви, спојева и фитинга. Савети за цртање шеме:

 • све цртеже је боље држати на листу бележнице у ћелији, од алата који су вам потребни за припрему оштре оловке, грађевинског рулета и уобичајеног владара;
 • прво испланира простор на погодној скали;
 • да забележи место на коме ће бити успон (ово је главна тачка у изради шеме, будући да даљи развој цеви у потпуности зависи од успонских водова;
 • конвенционални симболи приказују све уређаје, дизалице, уређаје који ће се користити у будућности;
 • конвенционалне линије за цевоводе, спајање уредјаја и водова, постављање прикључних елемената;
 • одредити величину цеви, вертикала и цеви вентилатора;
 • израчунати укупнодужина свих цеви и број прикључака (ово друго је боље купити са залихама);
 • израђују цртеже спољног система, узимајући у обзир дубину локације цеви и локацију септичке јаме.

Цеви: главни материјали

За канализационе системе у домаћинству претежно се користе ПВЦ цеви или полипропиленске цеви. Одликује их богата сива нијанса. За бунаре и лежаљке добијате цеви пречника 11 цм, за друге намене, производе мањег пречника. Цеви за спољни систем су високе чврстоће и имају отровну наранчасту нијансу. Таква нијанса је изабрана зато што се цеви ове боје најбоље виде у земљишту. Ови производи најчешће имају пречник од 11 цм

Материјал канализационих цеви има и предности и неке недостатке:

 1. Производи од ливеног гвожђа могу издржати велика оптерећења, различите трајности и дугог вијека трајања. Међу минусима је и чињеница да је у унутрашњости цијеви кородирана, што често изазива појаву абразије. Ови производи су тешки и јефтини.
 2. Цеви од полипропилена (сива) имају флексибилност и лакоћу. Они су равнодушни према високој температури канализације. Ако користите цеви у складу са фабричким захтевима, нема проблема током рада.
 3. Поливинилхлоридне цеви (наранџасте) су демократске вредности и мале тежине. Од недостатака се исплати обратити пажњу на чињеницу да се они не разликују по отпорности на топлу канализацију. КадаСнажни механички ефекти могу пукнути.

Заптивка и прикључак цеви

У овој фази је пожељно набавити помоћника. Два пара руку раде много лакше. За спајање канализационих цеви користе се разни Т-комади и колена, која имају специјалне гумене чауре. Због тога повезивање свих цеви неће бити тешко. Ако постоје сумње као спојеви, могу се додатно ојачати силиконским заптивачем. У том случају, на оним мјестима гдје цијеви пролазе кроз зидове, потребно је уградити чауре.

Стоик, по правилу, има у купатилу, јер тоалет мора бити на минималној удаљености од успона. Можете га имати на уму или се сакрити у ниши или у посебној кутији. Главна ствар је да би у сваком тренутку било могуће да се у сваком тренутку у случају зачепљења добије благовремено чишћење. Главни узлазни вод је спојен на цијеви помоћу косих Т-профила. Ако требате одвојити различите промјере цијеви, користите посебне адаптере. Водите рачуна о затварању воде тако да специфични мириси из канализационог система не продру у кућу. Водоинсталатери препоручују да се након сваког окретања цјевовода очисти, тако да у случају зачепљења брзо пронађете мјесто несреће.

Вентилаторска цев је једна од главних компоненти вентилације канализације. Ово је нека врста наставка на крову куће. Може се приказати вертикално или под било којим погодним углом.

Водите рачуна о нагибу цијеви, у другомУ случају система без притиска, нема смисла. Цијеви од 100 мм морају имати нагиб од 2 цм /1 м, 50 мм производа - 3 цм /1 м. Непропусност система се провјерава чистом водом, а ако се не открије цурење, могуће је започети рад канализације.

Затим морате водити рачуна о вањској мрежи. Сада су готове септичке јаме или станице за пречишћавање отпадних вода постале популарне. Ако постоји жеља, септичка јама се може градити самостално. Требат ће држати цијеви с одређеним одступањем на довољној дубини како би их заштитили од смрзавања.