Иновативна унутрашња врата: стакло и пластика, уређивање властитим рукама, фотографија у унутрашњости

Главни недостатак стандардног становања је недостатак простора. Како би се уштедјело барем мало више простора, развијена су клизна унутарња врата. Принцип њиховог отварања је линеарно померање платна дуж зида.

предности

Овај принцип рада даје клизним вратима многе предности. Најважнија од њих је уштеда простора. Ово је посебно тачно у малим собама. Да бисте отворили клизна унутрашња врата, не требате тако велики простор, као у случају чешера.

Не може се само споменути велика разноликост варијанти имплементације клизних система. Постоје и модели једног листа и дуоденала. Оваква врата вам омогућавају да угодно организујете унутрашњи простор просторије.

Инсталација не захтева посебну припрему и промену рупе. Поред тога, специјалне пластичне клизне конструкције омогућују вам да обновите стара врата. Након монтаже и причвршћивања, врата воде се модифицирају у клизни систем.

Рад конструкција клизних врата погодан је за особе са инвалидитетом. Отварање покретних унутрашњих врата такође не спречава кретање инвалидских колица.

недостаци

Поседовање бројних предности не искључује постојање недостатака. Главни недостатак таквих врата може се сматрати слабом звучном изолацијом. То је због недостатка густог тријема. Лоше заптивање затворене конструкције такође не обезбеђује одговарајућу изолацијусоба

Већина клизних механизама захтева монтажу посебног заустављања. Врло често спречава глатко отварање врата. Због несавршености система, видео се заглавио.

модификације врата

Избор врата у великој мери зависи од финансијске позиције купца. Пре свега, класификација се врши према типу који се користи у производњи материјала. Унутрашња врата која се увлаче могу се израђивати од дрвета, пластике или стакла.

Произвођачима се нуди велики број опција за таква врата. Нећете имати проблема да одаберете прави модел за одговарајући дизајн и схему боја. Стаклена врата смена, која се користе у савременим правцима ентеријера, изгледају најповољније.

Следећи фактор је тип дизајна који се користи. Постоје четири главна типа:

  • Врата из водича;
  • преграда;
  • кутија за оловку;
  • Партиције.

Размотрите карактеристике сваке врсте посебно.

Врата с водичем

Комплексност механизма је најједноставнија модификација. Водилица је постављена у горњем дијелу рупе за врата. Он служи као водич за померање платна. За подешавање покрета у поду монтиран утор, који укључује доњи граничник. Иновативна унутрашња врата уз помоћ кључа, иако најповољнија опција, али уз добру монтажу и усклађеност са свим захтјевима рада, ће трајати дуго времена.

купе

За разлику од претходних врста, у овомеОпција је подешена на два водича. Монтирани су на врху и дну врата. Уз исправну монтажу механизам купе ће трајати дуги вијек трајања. Чвориште може бити од једног до неколико.

партитион

Употреба покретних унутрашњих врата у унутрашњости омогућава вам да одвојите просторије између себе. Такође можете обављати зонирање унутар једне велике просторије. У таквим структурама може се користити и неколико врата. Често су сличне преграде направљене од стакла. У зависности од захтева, једна половина стаклених клизних врата може остати непокретна, а остатак се кретати линеарно.

Пенцил

У овом случају, клизна унутрашња врата се изводе на тајни начин. Фотографија показује да се при отварању скривају у ниши. Конструкција оловке је најтежа у конструктивном смислу.

За његов распоред, потребно је уклонити дио зида, а затим уградити структуру врата. Након тога, зид се враћа у првобитни изглед. Помицање тканине у рупу је због механизма посебне касете, која пружа неопходне функционалности.

монтажа врата

Да би се саставила робусна конструкција, морате се придржавати свих правила инсталације. Дебљина зида, у који ће се уградити клизна унутрашња врата, не би требало да буде мања од 10 цм.

За бетонски зид, корак између причвршћивачатреба да буде 500 мм. У случају зидова од цигле, простор испод рупа не може се налазити у шавовима између цигле. Приликом уградње на преграду за суву градњу треба повећати број средњих ојачања профила. Тако се клизна унутрашња врата могу лако инсталирати властитим рукама. Најважније је строго се придржавати редоследа инсталационих радова.

Спољна монтажа

Овом технологијом се инсталирају сва покретна унутрашња врата у којима се водилица налази споља. Припремите вођицу и платно за врата. Дужина шипке треба да буде једнака двострукој ширини платна са додатном залихом од 40-60 цм за добар потез.

У горњем делу крила врата монтирајте два ваљка. У доњем крају траке треба да буде дубина утора од 10 мм и ширина од 5 мм. Неопходно је за инсталацију заустављања. Такође, ручка и бравица су одмах исечени. По завршетку припремних радова могуће је започети са инсталацијом.

Ово се ради у следећем редоследу. Прво, скицирамо положај дрвене греде, при чему узимамо у обзир висину платна, ваљака и зазора од пода унутар 10-15 мм. Попречни пресјек греде може бити у распону од 20-40 мм.

Дрво постављамо уз помоћ нивоа и учвршћујемо га за зид помоћу сидрених вијака. Стог изнад дрвене водилице. Користећи рупе за бушење причврстите траке директно на зид. Поправите водич.

Да бисте инсталирали мрежицу, морате у водилицу уметнути ваљке причвршћене на њега.Производимо ограничења кретања на крајњим тачкама. Разоткривамо жлијеб и фиксирамо доњи крај.

На крају инсталације потребно је провјерити исправност инсталације. Да бисмо то урадили, отварамо и затварамо врата. Ако се сав рад обавља исправно, платно ће се лако померати по водичу. Ако постоје проблеми на послу, разлози могу бити два:

  • Недовољно широк доњи жлеб;
  • Неусклађеност уградње водилице водоравно.

Инсталирање тајне изградње

Инсталација конструкције се компликује чињеницом да је потребно демонтирати дио зида. Ако је зид носач, онда је његово неприхватљиво делимично уништавање за уградњу структуре врата. Инсталација касете врши се директно у зид, након чега се дизајн затвара декоративним панелима или сухозидом.

Ако се инсталација врши на сувој прегради, она ће такође бити делимично демонтирана да би одговарала величини уграђене касете. Након уградње механизма врата, преградња се враћа у првобитни изглед. Пре него што почнете да припремате оловку, морате да направите тачна мерења и означите будући дизајн.

Након постављања профила. У случају конвенционалног зида, горња и доња водилица су постављене у једном реду. Ако имате партицију из сухозида - можете инсталирати профиле у два реда. У оба случаја, причвршћивачи су направљени на поду, плафонима и зидовима.

Ниша коју треба припремити треба да буде 20 мм шира од платна.У отвореном положају, клизна унутрашња врата треба да се продубе не мање од половине њихове ширине са залихама до 8 цм

На припремљени оквир монтирајте клизни механизам. Производимо крилца врата и њихово подешавање.

Процес отклањања грешака мора се извршити пре него што клизач буде затворен сувим зидом. За унутрашња врата клизног система се изводи уз помоћ вијка за подешавање. Неисправан положај крила врата може изазвати трење врата према оквиру. Процес уклањања грешака је важна фаза, она ће омогућити дуги вијек трајања механизма.