Идеје за дом властитим рукама (150 фотографија): складиштење ствари на зиду у унутрашњости малог стана

Понекад се чини да се ствари материјализују у нашим домовима саме и почињу да апсорбују простор, истискујући власнике станова. Нередови балкона, прашњави мезанини, ормари у којима се не поставља одјећа. Да бисте некако поправили ситуацију, можете искористити савјете дизајнера о неуобичајеном складиштењу ствари. Или само уради чишћење. И боље - обоје, и тако даље.


Правила смјештаја у малом стану

Оптимизација простора малог стана - то су само два једноставна корака:

 • ослобађање од непотребних ствари;
 • за право бирају најприкладније мјесто.


Борба са унутрашњим Плушкином је озбиљна ствар. Написана није само расправа о ослобађању од непотребних ствари. Један од најефикаснијих савјета: објект мора донијети или корист или радост, а идеално - обоје, и други, у супротном треба га ријешити. Мало је вероватно да ће ствар бити ограничена на једно укупно чишћење - смеће савршено зна како да опонаша под "нужност". За почетак обратите пажњу на следеће категорије:

 • Празна амбалажа. Чак и домаћице које не раде домаће задатке, акумулирају читаве батерије стаклених тегли. И још боца, пластичних контејнера, кутија и тако даље. • Погонске машине и резервни делови из њега. Ако током године нисте носили стари штампач за поправку, немојте се заваравати - у блиској будућности га нећете носити тамо, а ако нађете снаге да се растанете са сломљениммиксер, нема ништа за складиштење вијенаца.
 • Морално застарели гаџети, као што је касетофон и још много тога.
 • Штампани производи. Књиге, часописи, новине. Оно што сте прочитали једном и нећете поново читати.
 • устајале, од модних предмета и прибора. Мода, наравно, понекад се враћа, али размислите о овоме: праве старинске ствари изгледају добро само за младе девојке, а ја ћу старијим женама дати старост.После чишћења, критично је проценити потенцијалну расположивост расположивог складишног простора. Могуће је да ће морати да их прошире, али то не значи да је време да се скупи на новом намештају. Постоји много начина за буџет - понекад је довољно да прегледате свој став према складиштењу, а оригинална идеја ће уштедети простор.

На пример, вољени бицикл можда нема прашину на балкону и заузима пристојно место на зиду дневне собе.


Запамтите: што мање ствари има на уму, то је простор више простора. Дакле, морате размислити о листи ствари које желите да уклоните. Почните са димензионалним предметима или онима који су много.

Приближна листа може изгледати овако:

 • одећа;
 • ципеле;
 • постељина;
 • кућни текстил (прекривачи, столњаци, завесе итд.);
 • посуђе. Овдје је вриједно размишљати о мјестима свакодневне употребе рабљених предмета и "празничних сетова";
 • књиге. Шта год да кажу, Руси су међу три најчитаније нације, ау нашим домовима има много књига;
 • и још живимо у њојједна од најспортскијих земаља. Размислите о томе где ће бити ускладиштена спортска опрема (тегови за вежбање, тркачи, степери, скије, скате и још много тога);
 • Твој хоби. Ако се дивите цртежу - морате да одлучите где ћете држати штафелај, боје, четке, папир, платно;
 • целокупни предмети дечије робе (колица, санке, Ледианка и тако даље);
 • кућни апарати (усисивач, гвожђе, испаривач итд.);
 • алати (бушилица, чекић, одвијач, итд.);
 • предмети за чишћење (умиваоници, крпе, метле).
Сада морате узети мјесто за сваку категорију ствари. Боље је ако је то један, односно све кутије за ципеле, на пример, биће смештене у једном од делова кабинета, уместо да буду скривене у удобним угловима целог стана. Такав приступ чувању ствари дозвољава, с једне стране, да се избјегне неред - на крају крајева, нешто што је постало непотребно одмах ће се подразумијевати. С друге стране, то ће вас спасити од непотребних трошкова: јер често купујемо неки "дупликат", јер не можемо пронаћи оно што вам је потребно.


Како организовати простор?

Без обзира на подручје вашег дома - можете га учинити пространијим. Помоћи ће вам јасно разумијевање онога што бисте жељели постићи као резултат и корак-по-корак организација простора.

Идеја која се налази на површини - трансформисани намештај. Већ вас нико неће изненадити склопивим софама, склопивим столовима, ормарима са уграђеним радним местом. Један од најпопуларнијих трансформатора је фотеља. Понекаддизајнери долазе са фантастичним стварима.

На пример, модуларна полица за књиге, у којој се поред књига могу наћи и два стола за ручак и четири столице.


Хитна замена намештаја на функционалнијим моделима - то је неекономично, али ако је време да се нешто промени у ентеријеру, обећајте себи да изаберете најрационалнију варијанту.

Одличан начин за оптимизацију простора је подиј. Такав дизајн не само да помаже да се уштеди простор, већ и да вам омогући зону простора. Постоји много опција за стварање подијума у ​​стану, док је најједноставнији од њих прилично способан да примени "кућног мајстора".

Често је површина малог стана прекривена полицама. У овом случају, боље је ако је модел висок - од пода до плафона, иначе постоји шанса да ће полице "исећи" простор, смањујући простор. Капацитет високог регала је већи.

Полице су све врсте неопходне, полица свих врста важних. За разлику од ормара, они обично не оптерећују простор. Захваљујући модерној одлуци полице се могу прилагодити за складиштење готово свих ствари, али изгледају апсолутно не досадне.

Да бисте висили на зиду не можете само пук. А не само бицикл - друге димензионалне ствари везане за ваш хоби могу се савршено уклопити у унутрашњост. За спортисте - то су скејтборди, сновбоарди, даске за сурфовање. За музичаре - алате. У инвентару ловаца и рибара постоје и предмети који могу постати унутрашња декорација, али не заборавите на техникубезбедности.
Обратите пажњу на простор око прозора. Модерни дизајнери нуде решења која обичне прозоре претварају у радни простор, у ормар за књиге, у малу фиоку. Наравно, потребно је узети у обзир и радијаторске грејаче.

Празни углови су луксуз који власник малог стана не може себи приуштити. Запамтите да су већина модела угаоног намјештаја ергономичнији. У углу можете поставити радну површину постављањем угаоног компјутерског стола или простора за седење, постављајући угаону софу.

Угаоне кутије изгледају компактније.

У правилу, простор изнад врата остаје празан. И то такође - екстраваганција простора. Најједноставнија опција је обична полица која се може користити за чување књига, докумената, албума - било које ставке које не користите сваки дан.

Могуће је приступити питању креативније - створити отворену гардеробу са словом "П", заузимајући простор изнад врата. У ходнику се сличан модел може користити за чување прибора, ау кухињи - за посуђе.

Изнад унутрашњих врата можете поставити оклопне преграде за све зидне ормаре.

Понекад превелики простори са вратима могу да приме читаву гардеробу.

И сама врата могу послужити не само као сепаратор простора.

И можда ће иза врата бити и простор за складиштење.

Умали станови, по правилу, немају просторије као што су остава или гардероба, а већина ствари се чува у ормарима. Наравно, ормар је већи и већи, то боље, али много зависи и од тога колико је простор организован унутра.


Немојте заборавити да у ормару можете чувати не само одјећу. Одјељци антрацита могу се савршено прилагодити за чување покривача, кућног текстила, сезонске спортске опреме, украса за сваки одмор. Ако мезанин не постоје - добро, можете створити њихову сличност, постављајући прекрасне унутрашње кутије на кабинет. У једној од секција можете наћи место за усисивач и даску за пеглање.

Још једно место за чување, које се не може игнорисати - испод кревета или испод софе. Наравно, не може свако спавање да има мали магацин, све зависи од модела који имате у стану. Често су кревети и софе опремљени специјалним кутијама или преградама за постељину. Ако нема таквих кутија и има слободног простора, потражите одговарајуће кутије или кутије у продавницама.


Сјајно је да се балкона претворила у додатну просторију, и она је претворена у зимску башту, студијску канцеларију, рекреативни простор. Али реалност је да у већини малих станова лишених штале, балкони постају место каотичног складиштења ствари: домаће деке, дечије колица, рекети за бадминтон, тегови за вежбу, нефункционални кућни апаратиефикасан усисивач, који није пронађен у главним просторијама, и тако даље. За руковање овом акумулацијом помоћи ће добро дизајниран систем складиштења - може бити сталак, ормарић, комода, сандук, све зависи од потреба власника. А ко зна, можда ће након наручивања места напустити мали спортски симулатор.


Идеје за складиштење

Могуће су различите опције за чување ствари за различите просторије.

У кухињи

Пре свега, место у кухињи ће помоћи да се сачува ергономски намештај. Простор слушалица је максимално искоришћен - углови "мртве зоне" кухињских ормарића су нестали.

 • Испод ормарића са шаркама може бити уграђен уграђени одјељак за кућне апарате.
 • Интересантно решење је корпа за крух уграђена у радни сто.
 • Вертикална фиока за чување листова може да уштеди простор. Тамо можете похранити и друге облике за печење.
 • Мобилни кухињски сто је налаз за све мале кухиње.

Најоптималнија висина кухињског намјештаја је од пода до стропа, али се ова опција обично прави само на захтјев. На самом врху можете наћи мјесто за оно што се ријетко користи, на примјер, за све кућне апарате или прибор за мале снаге. На дну кухињског сета може бити и простор за одлагање.

У посудама или кутијама можете се сакрити од вањских очију, нпр.


Отворене полице су добре, када влада савршен ред, а предмети који се чувају за практичну употребу служе као унутрашња декорација. Али често би било пожељно да се стави на полицу - као резултат се појављује тајна врста.

Корпа или симпатетични контејнери ће вам помоћи да решите проблем, од којих се један може користити и за складиштење лекова:

 • Многе битне ствари за дом могу се складиштити у висећим корпама. Погодни су за складиштење поврћа и воћа.
 • Ако је кухиња опремљена шинама, онда се њихова функционалност треба користити максимално.
 • Уз помоћ прелазака организује се простор за складиштење покривача. И није неопходно да се они имају на уму.

 • Други начин за истовар кутија је перфорирана плоча са уграђеним кукама. Може се инсталирати на зид или на врата кухињског ормарића.
 • Постоји постоље за завршну обраду - одлично. Не, сасвим је могуће замијенити уску кошару материјала отпорног на влагу, а ако су плоче мале, могу се похранити у пластичну посуду за папир.
 • Исти контејнер се може користити за складиштење фолије, пергаментног папира, филма за храну. Може се причврстити на било коју вертикалну површину.
 • Празна лименка салвете ће наћи други живот као складиште врећа за смеће.У купатилу

Купатила су вероватно најскромнија у областипросторијама наших домова, а ту је увијек много тога. Пожељно је да је ту била и машина за веш, и залиха пешкира, и сушилица, и детерџенти, и козметика. Сваки се центиметар корисне површине користи у ормарићима, а свака ниша ће постати импровизирани отворени ормар са висећим полицама.

 • Неприкладно је оставити празно мјесто испод каде.
 • Простор изнад тоалета такође се може користити.
 • Купатило има улаз, што значи да преко њега можете објесити полицу. И на самим вратима причврстите пар кукица.
 • Реилинг може уштедети простор у купатилу. Ако не желите да избушите додатне рупе у својој омиљеној плочици, употријебите завјесу за заститу од застора.
 • Ставке које се свакодневно користе могу се уклопити у уредне организаторе.
 • Нормалне степенице могу постати хангар за пешкире.
 • И степенице се претварају у уредну собу.
  \ т
 • За многе, стварно питање сушења одјеће. Чак иу најмањем купатилу постоји простор за сушење на стропу. Можете размотрити опције са монтажом на зид.
 • За флатбед и фен за косу боље је купити специјалне носаче који су причвршћени за зидове. Доња опција - објесити на куке причвршћене на бочни зид или на унутрашњу страну стола испод судопера.
 • Мало смеће ће помоћи власницима зидних четкица и необичној полици над краном.
У спаваћој соби

Најочигледније место за складиштење у спаваћој соби је подземни простор. Покушајте да је користите што је могуће ефикасније. Ово је често место где се праве сезонска одећа и обућа.

Једноставно и ефикасно рјешење је користити простор изнад узглавља кревета и око њега. Све зависи од ваше одлуке и доступности слободног простора. Може бити као једна полица, а читав систем складиштења "са словом" П ".  \ т
 • Ако величина спаваће собе не дозвољава уградњу бочних столова или регала на кревет, размислите о идеји о увлачивом дијелу.
 • Уски креветац не заузима пуно простора, а на његовим полицама биће довољно простора за аларм, телефон, занимљиву књигу, омиљени парфем.
 • Потпуно минималистичко решење је полица за угаону полицу.
 • У скривеним преградама за кревет можете оставити постељину, јастуке, ћебад.
Одећа на столицама изгледа нетачно, а гардероба се не уклапа у собу, или вам то не смета. Размотрите могућност отвореног ормара. Покретни сталак не зачепљује простор, а ако одлучите да направите комплетан систем за складиштење одјеће, можете га сакрити од очију странца лаганом преградом или завјесом.


 • Многи људи не могу напустити своју навику да заспу под окретањем телевизора. Али не нужно да је висио на зиду.
 • Слична идеја се може остварити постављањем телевизора у груди,што може бити не само занимљив елемент унутрашњости, већ служи и као ноћни ормарић или ноћни ормарић. Није неопходно да су сандуци направљени од дрвета и изгледају старомодно.
 • Телевизор не можете сакрити у пути, али тамо можете наћи корисни простор.
 • И уобичајено огледало може постати шармантно - на крају крајева, можете чувати своје "благо".
У дворани

Зид "Дјевице Југославије" био је сан совјетских грађана. Гомила зидова намештаја су прошла, а идеја о максималном коришћењу простора на зиду је остала. Модерни системи за складиштење комбинују отворене и затворене модуле, а ова техника вам омогућава да визуелно поједноставите простор.

  \ т
 • Центар таквог система за складиштење може бити ТВ или камин.
 • Зид на којем се налази прозор није "изгубљен" простор.
 • У правилу, у дневном боравку не мора се радити без тапацираног намјештаја. Сада је велики избор фотеља, пуфера, фотеља са кутијама за складиштење.
 • Нестандардна идеја за чување књига - фотеља.
 • Књиге се такође могу чувати на полицама које су високо постављене по ободу просторије.
 • Столови за часописе такође могу комбиновати функције ноћних ормарића или полица за књиге и могу бити једноставно невидљиви.


У расаднику

Када се уређује дечија соба, потребно је узети у обзир општа правила стварања слободног простора. Намјештај би требао бити што функционалнији, свјетлијии чисти, светли тонови.

Међутим, ако у другим просторијама помажете с високим полицама, регалима, проблематично је да дјеца користе такав намјештај. Можете добити столице - степенице.

Главни проблем је складиштење играчака. Није у недостатку система за складиштење, већ у избору погодних. То може бити комода или мали ормар.
  \ т
 • У текстилном поду кошаре погодно је складиштење меких играчака.
 • И можете поставити кошару са привјеском.
 • Али пластичне играчке се најбоље чувају у кутијама на точковима, контејнерима. Или у цели торањ контејнера.
 • Кашике такође могу бити корисне.
 • Уз наруџбу од вреће-тепиха бит ће више.
 • Мале играчке ће наћи своје место у корпама или контејнерима на полицама.
 • Или у зидним џеповима, корпама.
 • Чак и на зидовима можете поставити кукице које су погодне не само за одећу, већ и за напртњаче, торбе са играчкама и тако даље.
7 фотографија

Како направити свој?

Многе ствари које нам штеде простор могу бити створене властитим рукама. Чак и компликован, на први поглед, дизајн није тако тежак у извршењу.

Ако не живите у леденом подручју, у присуству дасака, шперплоче, пјене или пјенастог полистирена, можете изградити термобокс за чување поврћа на балкону. Ако је зими хладно у просторији, онда ће термалне кутије требати више и систем гријања.

Тканина, пенаста гума, спајалица за намештај - и термобокспретвара се у дивно одмаралиште. И ваш балкон постаје удобнији.

Летња опција складиштења поврћа на балкону - сталак за кутије, може се направити мобилним. Такав ормарић ће изгледати прикладно у кухињи.Светли, не тешки простор за складиштење простора за дневну собу. И на његовој основи - све исте обичне дрвене кутије.

Из палета добијате уредне полице и полице. И дефинишете намену.

Још један уобичајен поглед на обичан начин. Фотеље-пуфови од гума. Покушајте их користити за свијетле боје. Унутар производа може бити опремљен простор за одлагање.

И, успут, старе гуме ће бити корисне не само за креирање фотеља.

 • Свака кутија са поклопцем може лако да се претвори у врећицу ако зашијете кућиште.
 • Картонска кутија ће постати место за складиштење играчака.
 • Торбица се може везати.
 • И ако је плетење ваш хоби, нећете имати несташице у корпи организатора.
 • Лименке су проналазак за аматерске ручне радове. Уосталом, од њих можете направити огромну количину корисних ствари и похранити тамо посуђе, канцеларијски прибор, па чак и ципеле.
7 фотографија

  \ т
 • Стаклене тегле су такође добре за креативност.
 • Одјећа виси не само на вјешалицама за одјећу.
 • И кофери не морају да понесу са собом на пут. Можда ће бити у облику ормарића и банкетавише предности.
 • монтиран џепове за чување мале ствари корисне у јаслицама и спаваћој соби и кухињи и ходнику.
(414 ) 8 фото

Беаутифул примери у унутрашњости

Ваш дом - ваш лични простор. Постоје мода и дизајн ентеријера ствари, али ствари око треба да донесе радост и утеха вам дати. Неко лампа са гумама ће резултирати неизрециве одушевљење, и неко у ужасу.

 • Асимметриц полице - Нигхтмаре перфиктсионалиста и занимљива унутрашњост решења.
 • кревета лампа ће наћи своје место на новом комоди.
 • Не плашите се светлих акцената. Можда декорација дневни боравак постаје удобан више отоман.
 • Огледало зидно урамљена пластичне кашике. Необично и буџет.

 • сточић у земљи стилу. Такође, није скупо.
 • џепови могу да се налазе не само на зидовима.
 • Обично ходницима мало светлости. Додајте прилагођени боја ће "пад" на вратима.
 • и можете ставити у ходнику вешалице дрвета.
 • Ево, користећи стабла су зонама област.
 • Коначно неко Фотоприклад дизајн мале просторе.
(455 )
13 фото

о томе како да се организују чување у ормару, погледајте следећи видео.