Идеје и мајсторске радионице за израду сенки са сопственим рукама за бакљу и столну лампу

Сјенило за лампу, столну лампу или лустер - узбудљива и корисна лекција. Прво, уобичајена лампа са домаћим лампама ће привући пажњу других и промовисати добро расположење. Друго, часови рукотворина ће помоћи да се открију њихове креативне способности, да се покрену нове идеје. Абажур, направљен властитим рукама, такођер може бити велики дар.

10 оригинал идеј

У зависности од стила, абажур може бити и светао декор просторије и складан додатак. Предлажемо да размотримо 10 креативних идеја које могу радикално променити изглед светиљки, дајући му модерност и оригиналност.Три стаклене боце се попрскају попречно, полиране ивице и користе се као плафони. Извана, они су намотани бакарном жицом без изолације преко слободне стазе. Висећа лампа овог облика - стилизирано рјешење за младе барове и пиззерије.Да би навијачи читали ноћу, било би лијепо користити столну лампу, на којој се чврсто држе неколико књига, а нијансе лампе су прекривене разгледницама одређене теме.Следећа опција је да се потпуно промени постојећа лампа за лампу. Руке тканине и љепила чине многе бијеле руже и скривају испод њих цијелу површину цилиндра.Елементи украса су цвијеће из увијене обојене тканине и нити за плетење. Величина композиције и њен облик потпуно су подложни машти мајстора.Да бисте добили дио доброг расположења помоћи ће украшавање нијансе папирног цвијећа. Композиција се перципирау пролеће, и учините га још детињастим. Још једна апликација је пронашла чипкасте плетене салвете. Чаробњак за плетење ће цијенити ову иновацију. Полутранспарентне нијансе на основи салвете савршено распршују светло.Лагана чипкаста рукавица сферног облика израђена је методом лијепљења салвете на површину зрачне куглице, која се након сушења пробуши и њежно извади кроз отвор за лампу.Нестандардна употреба дугмади, за производ следеће модерне нијансе. За реализацију такве идеје потребно је стрпљење, чак и ако то може и ученик. Ако користите дугмад у боји, можете креирати различите обрасце.Декорисање нијансе са незаборавним фотографијама савршено се уклапа у сваки стил ентеријера. Поред тога, овај узорак ће бити одлична замена за фото албум.Можете украсити не само капу, већ и подножје лампе. Најлакши начин да се то уради је са шкољкама и лепком. Осим тога, таква столна лампа ће постати стабилнија.

Самостојећа светиљка за бакљу за бакљу

Да би својим рукама направили нијансу, потребно је неколико сати слободног времена и доступни су свим материјалима:

 • боцу транспарентне пластике у количини од 3-5 литара са широким вратом и поклопцем;
 • неколико комплета пластичних кашика за једнократну употребу;
 • термопластични лепак;
 • кертриџ за лампу.

За боцу од пет литара потребно је око 170 жлица, за три литре - око 120 кашика.

Морате знати:

 • Величина и облик боце утичуна геометрији будуће лампе;
 • Пречник врата треба да буде довољан за проширење патроне типа Е14;
 • Боја пластике зависи од нијансе распршене светлости.

секвенцирање

Прво, представимо контуру и њежно одрежемо дно боце, тако постављајући дужину нијансе. Са маказама или резачима, кашичице поделимо на два дела: ручке - у отпад, овалне лопатице - у кућишту. Тада поступамо по следећем редоследу:

 • топли термопласт са лепком;
 • нанијети љепило на прву латицу у четири тачке и залијепити се за боцу, почевши од врата;
 • латице првог реда у кругу који је везан један за други;
 • са латицама следећих серија, покријте слободан простор тако да у потпуности сакријете пластичну базу.

На крају процеса лијепљења бочице идемо на електрични дио. У поклопцу се реже рупа за 1 мм већа од спољњег пречника кертриџа. Повежите са каблом утикача, сакупите и фиксирајте кертриџ чепом.

Да би се побољшала естетска својства готовог производа, боље је одабрати патрону, електричну жицу и поклопац бијеле боје.

Абажур за лампу је спреман. Остаје само окретање лампе, пожељно ЛЕД, и напајање напона напајања. У овом дизајну, може се користити као самостална столна или висећа лампа без додатне подршке.

Једноставна лампа за лампу

Предлажемо да се размотри монтажа два потпуно различита модела светиљки затабле ламп Треба напоменути да обе опције не захтевају велика улагања. У првом случају то је стварање модерне челичне лампе у боји челика, ау другом - модернизација класичне столне лампе.

Прва опција

Кључни елемент боје је елемент за распакирање, причвршћен на поклопац алуминијске посуде од газираних пића.Након што сте сакупили што је могуће више таквих "опресивних", можете покренути случај. Основа за столну лампу је метални оквир мале величине. Главни захтев за то је присуство два прстена изнад жице на дну, на које ће бити причвршћени делови из лименки.

У првој и најтежој фази потребно је одвојити довољну количину делова од покривача, тресући их и разбијајући их. Морат ћемо напорно радити, јер за сјенила промјера 15 цм треба више од 300 комада. Следеће акције се изводе у следећем редоследу:

 • детаљи првог реда су пресавијени на пола, притискајући их на горњи обруч и поравнавајући се са кљештима;
 • у другим деловима, један од прстенова је резач за ужину и оставља прорез за спајање са два прстена првог реда;
 • ред за низ елемената будућег ланца поште комбинирају се једни с другима, лагано стишћући клијешта.

Изградња везе са доњим обручом је завршена. Његов круг је прекривен детаљима, савијеним на пола, слично као и горњи обруч. Затим су доњи прстенови елемената из претпоследњег реда снацк и везани са елементима последњег реда. Као резултатсенка добија цилиндрични облик који подсећа на ланчану пошту.

Када укључите лампу са лампом неутралне беле светлости, сјај из сјене ће бити појачан, наглашавајући његову профињеност и оригиналност.

Друга опција

Како властитим рукама направити нијансу са изгубљеном атрактивношћу столне лампе? То ће захтијевати само мало тканине и маште.

Према личном укусу, потребно је покупити тканину и покрити га оквиром будуће нијансе. Дебела тканина од трапера је погодна опција за ноћну лампу, а танка тканина беж нијанси ће само лагано осветлити лампу.

Када је најтежа фаза иза, идите на израду накита. У овом броју важну улогу има унутрашњост просторије, која ће имати столну лампу.

Класичне руже се одвајају од тканине. Почетак траке - средиште цвијета, уз помоћ хотмелт-а је фиксиран на платну. Тада се трака увија и намотава око центра, држећи се кроз одређене интервале. Тако можете креирати читаве композиције.

Како ажурирати и украсити вашу лампу другачије? За то, читава површина платна може бити покривена домаћим ружама, користећи неколико нијанси. Таква нијанса ће створити пригушено светло. Важно је напоменути да постоје многи други материјали производа који дозвољавају себи и јефтиније направити цвијеће и фигуре сложенијег облика.

Запамтите, абажур за бакљу коју је направила вашаруке, у случају неправилног рада, могу изазвати пожар.У њему не инсталирајте жаруље са жарном нити и халогене жаруље, јер током рада температура сијалице и капице може прећи 100 ° Ц.

Препоручује се да се висококвалитетне ЛЕД сијалице користе у светиљкама и подним светиљкама са самонаправљеном лампом. Никада не прегревају лампу и њене саставне делове, па стога неће нарушити изглед домаћих производа.

Приликом стварања и имплементације било које композиције властитим рукама, од највеће важности је способност фантазирања и правовремене употребе импровизираног материјала. Горе наведене идеје су само мали део.