Ињектирајући пилоти су поуздан и сигуран темељ за кућу.

У прошлости су се у домаћој градњи свугдје користиле клаонице. Они су једноставни, поуздани и омогућују подизање вишекатних кућа на подручјима са сложеним тлима. Међутим, таква технологија се не може користити свугдје, јер гомиле пилота могу довести до деформација или чак уништења околних зграда. Дакле, данас, за вријеме градње граница града, уобичајено је користити тзв.

Пречник шипова по правилу не прелази 600 мм, а максимум 1200 мм. За разлику од бургија (где се користи кућиште), бушење шипова се сипа директно у бунар без зидне арматуре. Бунар је испуњен цементним малтером, који може значајно уштедити новац у градњи великих размера.

Примена технологије убризгавања

Ињекције лекова се користе у следећим случајевима:

  • У јачању темеља древних зграда, зидова индустријских јама и других. Ови уређаји могу повећати чврстоћу већ изграђених зграда и спријечити њихову пријевремену деформацију;
  • Када се гради у густом урбаном развоју. Околне зграде, подземне комуникације - све то не укључује бушење пилота уобичајеном методом;
  • Када се користи технологија бушења ињекције, никакав утицај на сусједна тла није потпуно одсутан. Због тога се за додатак може направити и инсталација пилотаподове у постојећим зградама или за вријеме подизања потпорних зидова.

Бушилице се разликују од пилота

Многи често бркају појмове бушења и бушења шипова. У ствари, упркос сличности производног поступка, оне се међусобно разликују. Потоњи су врста бушотине и разликују се по нижим трошковима изградње и мање потребном простору за грађевинске радове.

За разлику од бушења, техника убризгавања се користи када је важно у потпуности се придржавати израчуна темеља и чврстоће саме дланове. Када је немогуће дозволити његово слабљење приликом уласка у заостало земљиште, рушевине и друге грађевинске остатке. Могуће је упоредити ову технологију са пуњењем стоматолошког канала, како у погледу стерилности, тако иу погледу технике извођења. За бушење користите специјалну бушилицу која има шупљину у унутрашњости. Приликом вађења бушилице из земље, бунар се аутоматски пуни цементно-песковитом мешавином у потребним размерама. То омогућава много да се убрза процес инсталације темеља без утицаја на његов квалитет.

Грађевинске машине за бушење

Инсталација пилота бушењем убризгавањем укључује употребу јединица за бушење вијком. Приликом одабира организације која ће изградити темељ гомиле, морате обратити пажњу на опрему коју користи истовремено. Као примјер можете узети компанију Спетсхидроком ЈИ, која је прилично широкаспецијализација, али главни правац је управо уградња пилотских темеља. На сајту ввв.сгк-св.ру можете се упознати са предложеним врстама радова и опремом која ће се користити у изградњи.

Приликом уградње пилота, најбоље је користити јапанске бушилице. Они су поуздани, сигурни и високо продуктивни. Управо ове инсталације користе инжењери Спетсхидроком СВ. Длето инсталације (иамобури) приказане су овде на шасији гусеничара и котача, различитих капацитета и величина. Захваљујући овом великом избору, можете убрзати процес изградње и минимизирати оштећења околних зграда и комуникација.

Максимални одлив стрелица у таквим бушотинама је 14 метара, а минимум је само 3 метра. Искусни оператери ће вам омогућити да поставите и припремите опрему на малом простору, а ниски параметри буке ће вам омогућити да радите и увече или ноћу, без прекида смирености становника суседних кућа.