Храњење садница патлиџана након бербе

Сакупљање - процес је, наравно, потребан када се узгајају саднице патлиџана, али га биљке често носе болно и онда неко вријеме не могу "ући"! С обзиром на слабост патлиџана након пресађивања у пространијим контејнерима, препоручују се након оплодње одређеним хранљивим компонентама након трансплантације. Храњење вам омогућава да активирате раст биљака, побољшате развој кореновог система и патлиџане након добијања додатних нутријената изгледају много јаче и расту. Искусни вртлари чак кажу да ако се након преноса патлиџана не нахрани, напор је отишао узалуд. Развој таквих биљака ће бити успорен и слаб. Међутим, немогуће је нахранити патлиџан након пикника "када је забавно"! Препоручљиво је сачекати најмање две недеље. Тек након овог периода саднице патлиџана ће бити спремне да овладају насталим хранљивим састојцима и нормално расту. У чланку ћемо говорити о ђубрењу садница патлиџана након пикника.

Како посадити патлиџан на садницама

Традиционално, почетак слијетања је фокусиран на фебруар, углавном током првих седмица. За многе, таква садња сјемена патлиџана на садницама може изгледати врло рано. Међутим, дугогодишње искуство са овим поврћем доказало је валидност овог приступа, јер да би биљка могла да расте и постане фаза плодног узгоја, требало би да траје најмање три месеца. Конкретнији појмови о томе како садити патлиџан на садницама могу се наћи ако погледате вртларски врттекуће године.

Технологија сијања подразумијева одржавање размака између будућег степеништа до око 2 цм, а ступањ продора сјемена у тло - не већи од 5 мм. Најбоља опција је организација жљебова, који се користе за садњу садница патлиџана. Добро ојачано семе се правилно сије и залије. За заливање, или се прокувана вода охлади на собну температуру, или само стоји, једва топла. Да би се произвело наводњавање у свим каснијим временима узгоја садница треба редовно, изузетно је важно да земља увек остане мало влажна.

Да би се квалитетно семе формирало из семена, имајући коректни коренски систем, контејнери са семеном семеном налазе се на местима која су у хладу. Оптимална за раст и развој биљака, температура у просторији треба да одговара ознаци од 22-25 ° Ц. Ако се одржавају сви услови тла, температуре, светлосног режима, влажност земљишта се одржава на одговарајућем нивоу, могуће је очекивати појаву првих степеница само за две недеље.

Роњење садница патлиџана

Често искусни вртлари покушавају садити саднице патлиџана на начин да искључе фазу његовог роњења. То се објашњава чињеницом да су слаби коријени патлиџана озбиљно болесни након трансплантације, а биљке које су преживјеле роњење далеко заостају у расту.

Заиста, пожељно је садити семе патлиџана прво у одвојеним посудама. Међутим, ако не постоји начин да се култура сије на овај начин, и не треба избјегавати коцкањеонда је потребно покушати да се изврши тако да не оштети слабе корене садница. Зарон се одвија када се други велики листови појаве на степеницама. То се обично дешава 20 до 30 дана од тренутка сетве. Ако раније направите роњење, младе биљке ће вероватно умрети, ако касније - дуго ће бити болесне на новом месту.

Посадите саднице патлиџана на следећи начин:

 • Оперите саднице неколико сати пре роњења.
 • Припремите чаше пречника око 10 цм
 • Напуните шоље мешавини земље.
 • Сипајте земљу у чаше са хранљивим раствором (крава -130 г, уреа - 0,5 кашике, пепео - 0,5 кашике на 5 литара воде).
 • Направите оловком малу рупу у средини сваке шоље.
 • Држите лишће помоћу лопатице, лагано извуците биљку из опште ладице.
 • Визуализујте дужину корена, одбаците корен после 0,5 цм
 • Садите дубоко у култивисану рупу до листова котиледона и сипајте земљу празнине.

Исхрана патлиџана након бербе

Посебности узгоја патлиџана укључују и њихову лошу егзистенцију након трансплантације. Због тога је обавезно ђубрење садница прије или послије сликања, као и прије слијетања у тло. Искусни пољопривредници вјерују да се узгој патлиџана може обавити, а не брање биљака и не истицање нестабилних младица. Многи вртлари понављају уобичајену грешку и не мијењају састав гнојива након држањабрање садница. Потребно је, након пресађивања садница у посебну посуду, користити минерална ђубрива која садрже фосфор, која стимулише активан раст биљака и истовремено повећава њихову отпорност на различите штетне ефекте.

Обавезно након што је патлиџан потребан, потребна је мала количина органске материје. У баштенским радњама лако можете пронаћи разне варијанте универзалних минералних ђубрива које садрже фосфор. Користити таква спремна складишта може чак и почетник поврћа.

 • Амонијум нитрат - 0,5 грама,
 • Суперфосфат - 1,5 грама,
 • Сумпорни калијум - 1 грам,
 • Вода - 1 литар.

Распон избора доступних у већини продавница у башти ће вам омогућити да лако покупите различита ђубрива за саднице. Потребно је само да користите ова ђубрива у будућности у потпуном складу са њиховим упутствима. Трошкови такве готове хране ће бити на приступачном нивоу, док њихова употреба може значајно побољшати приносе тркача.

Храњење патлиџана након слијетања на отвореном тлу

Након слијетања на отвореном тлу, ова култура поврћа треба хранити три пута у плодности у одређеном низу. То се обично дешава две недеље након слијетања на кревет, јер су до тада корени већ постали прилично јаки, али је важно стимулисати даљи раст засада. Тада је пожељно хранити га одмах након појаве првих јајника да би се постигли плодовипронашао је прави облик, а не опал из грмља. Патлидзане су потребне у додатној порцији дјубрива и током активног плодоносења да би се одрзала идеална жетва.

Прво ђубриво треба увести заједно са припремом кревета за саднице. У зависности од врсте земљишта, исхрана ће бити значајно другачија. Ако јазавичар мора да ради са глинастим земљиштем, онда 1 квадрат. Препоручује се додавање хељде и пиљевине и стајњака, као и две кашике тресета. Таква мешавина укључује читав низ есенцијалних хранљивих материја које ће помоћи младим биљкама да се брзо консолидују и прилагоде на отвореном терену.

Током цветања младих садница и формирања првог јајника, то је такође изузетно неопходно за њихово облачење. Најуспјешнија биљка у то вријеме ће осигурати комбинацију текућег гнојива и биљне гнојидбе. Да би се мешавина направила, потребно је фино сецкати коприва од коприве, лишћа трповеца и маслачка. Генерално, око 5 кг хранљиве сировине треба да се ослободи. Следеће је потребно додати биљни асортиман од 10 кашика. л пепео и канта краве. Након тога, све компоненте треба сипати 6 - 8 канте воде и оставити да се инсистира око 1 седмице. Добијени раствор је потребан за заливање садница у количини од 1 литра за сваку биљку.

Треће облачење патлиџана у отвореном тлу: у 10 литара воде, помешати 1 литру краве, 1 жлицу. л уреа и 250 мл пилетине.

Правилним коришћењем свих горе наведених савета нећете бити посебно тешко правилно хранити своје зелене зјенице.Запамтите: право гнојиво ће граду донијети богату жетву!

Како хранити патлиџан након сликања