Храњење краставаца у стакленику од поликарбоната: 3 начина

Захваљујући редовном пуњењу краставаца, можете повећати број плодова. Узгој краставаца у стакленику је стекао велику популарност. Да би узгајали здраве биљке и добили добру жетву, потребно је створити одговарајуће услове у стакленику. Управо у стакленику раст и развој биљака у потпуности зависи од искуства и одговорности власника. Краставци захтевају систематску негу, чија ће технологија зависити од засађених сорти. У свакој фази, раст краставаца захтева воду и светлост. Такође је веома важно облачити краставце у стакленик од поликарбоната.

Прва дорада краставаца у стакленику

У стакленику поликарбоната веома је погодно узгајати културу као што су краставци. Обично у стакленику од поликарбоната стварају микроклиму са оптималним условима за раст и плодоносне биљке. Ако се могу створити и одржати неки услови, храњење треба да се врши редовно и систематски.

Прва дорада краставаца у стакленику може се обавити након што су искрцани

Хранидба биљака мора се вршити у свим фазама развоја биљака: од садње садница до почетка плодоношења.

Да би краставци имали леп изглед, пријатан укус и укус, потребно је да редовно добијају хранљиве материје које не могу да изваде из једноставног земљишта. Међутим, важно је знати који су краставци потребни иу којој количини, иначе биљке могу умријети. Фаза садње је веома одговорна - она ​​захтева употребу одређене количине органских и хемијских ђубрива.

Након пресађивања садница у земљиште, потребно је сачекати да се на биљкама појаве први листови. У овом тренутку, биљке треба хранити солитром. Раствор на бази нитрата треба припремити према свим правилима, без одступања од њих.

Шта је потребно за решење:

 • 25 г суперфосфата;
 • 16 г калијума;
 • 15 г амонијум нитрата.

Ова количина је довољна за исхрану 15 до 20 биљака. Када биљке почну да цветају и масовно формирају јајник, можете прећи на другу фазу оплодње. Укључује употребу органских ђубрива: пилеће легло или кукуруз. Гнојива се могу обогатити додавањем калија или пепела.

Стање биљака: пуњење краставца у стакленику

Недостатак или прекомерна оплодња доводи до дестабилизације нормалног раста биљака. У овом случају, они почињу да сигнализирају да нешто недостаје у оплодњи или, обрнуто, постоји вишак. Обично биљке почињу да се суше, губе боју, на плоду могу да се појаве мрље, њихов раст може да се успори.

Напуните краставце удобно, користећи левак

Дефицит азота у земљишту може указивати на плодове који су стекли светлозелени тон, а врхови су добили облик кљуна.

Недостатак азота се такође манифестује у жутој боји старих лишћа које се налазе на нижем нивоу. У овом случају, бочни избојци и стабљике се успоре у висини. Ниво азота у земљишту може се регулисати једноставним заливањем. Ако вода у земљишту није довољна, исушује се,изазива успоравање активности различитих микроорганизама, што спречава биљке да добију довољно азота.

Које супстанце можда нису довољне:

 • Калијум.Ако су биљке испрва биле јако оплођене душиком, у другој половини љета се може окарактеризирати недостатак калија у биљкама. Лишће почиње да расте пребрзо, и превише се шиба да се испреплићу. Листови постају засићени тамно зеленом бојом. А на рубовима лишћа је пресушио жућкасти криж. Побољшање ситуације ће помоћи корену, као и фолијарној исхрани.
 • Фосфор.Ако биљци недостаје фосфор, бочни бичови и листови слабо расту. Нови листови не постају све изражајнији и старији од старих. Листови обојени тамно зеленом бојом и брзо блиједе. Аммопхос и диамофос могу помоћи у овом проблему.

Не постоји јединствено упутство о бризи и оплодњи биљака, јер свака сорта биљке треба индивидуалну негу. Која ђубрива треба користити, на основу "здравственог стања" биљака. Веома важна прва дресура - она ​​је она која одређује темпо и активност раста и развоја краставаца.

Шта хранити краставцима у стакленику током цветања

Пре цветања, краставци морају добити довољно хранљивих састојака. Обавезне биљке треба да примају калцијум, фосфор, азот и калијум. Азот игра активну улогу у формирању листова.

Фосфор утиче на потпуни развој кореновог система. Ако је коренски систем биљакаслаба, неће добити храну, што ће резултирати заустављањем плодности.

За време цветења можно је да се краставци хранијо калијум сулфатом

Фосфор такође игра активну улогу у формирању цвећа. Калијум доприноси потпуној исхрани корена. Цветање је важан период када се биљке морају хранити и посебно пажљиво.

Храњење током цветања:

 • Гнојива морају бити присутна најмање пет пута током цијелог периода цватње.
 • Непосредно пре цветања биљака, морају се хранити раствором краве. Закухајте краву у омјеру: чаша на кантици воде.
 • Када цветови већ цвате, биљке треба хранити калијум сулфатом и суперфосфатом.

Након завршетка горе наведених корака, није потребно зауставити одијевање. То би требало да се уради за две недеље. Уместо суперфосфата треба да почнете да користите нитрофосфат. Многи радије користе специјална готова ђубрива. Али многи остају присталице популарних метода оплодње.

Храњење краставаца у пластеницима са народним лековима

Значајно повећање приноса може се постићи агротехничким пријемом исправне гнојидбе биљака. Народни лекови одавно помажу вртлару да узгаја здраве биљке и добија квалитетне усеве. Многа складишта за исхрану могу се припремити од импровизираних средстава, а њихов учинак неће бити мањи него од купљених мјешавина.

Читав период раста, од слетањасаднице и плодоноше, краставци морају бити правилно храњени.

При припреми народних лекова за краставце, пажљиво пратите пропорције

Да би се припремиле биљке, понекад је потребно користити једноставне производе. Врло је хранљива и ефикасна исхрана, припремљена на бази црног хлеба. Кисели крух је одличан извор хране. И врло је лако кухати.

Варијации на "популарно" храњење:

 • Црни хлеб.Кисело тијесто може бити направљено од крекера. Канта од десет литара мора бити напуњена мрвицама од црног хлеба, око две трећине. Напуните испирање водом да бисте их прекрили, покријте их и оставите испод увенуће. Кисело тијесто треба припремити на топлом мјесту тједан дана.
 • Тинктурни лук. Ако листови биљака почну да жуте, онда ће ова тинктура бити веома прикладна. Узмите чашу лука 8 литара кипуће воде. Чипкајте до 4 сата. После кувања раствор треба затегнути. Затим додајте краставац у корен.
 • Пепео за ђубриво.Ако биљке успоравају свој раст, а машина се не развија правилно, пепео ће помоћи. Захтева биљке у свим фазама свог развоја: од садње садница до плодног.

Пепео ће такође помоћи у дезинфекцији земљишта и спречавању појаве различитих заразних болести. Храњење, кувано по популарним рецептима. Обезбедите комплетну исхрану биљкама. Уз правилну и правилну негу можете очекивати да ћете скупити многотхе цроп

Побољшано дораду краставаца у стакленицима од квасца

Квасац је извор корисних витамина и елемената у траговима. Приликом ђубрења садница са квасцем, долази до смањења учесталости биљака. Квасац помаже да се повећа имунитет краставаца на болести различитих врста.

Захваљујући исхрани квасца, развој кореновог система краставаца се интензивира: корени процеси повећавају свој број за десет пута.

Приликом куповине квасца, потребно је обратити пажњу на њихов квалитет и рок трајања

Квасац побољшава састав тла. Они активирају раст и активну активност корисних организама који утичу на производњу азота и фосфора у земљишту. Биљке које хране квасац, боље подносе период кише и врућег времена.

Савети за ђубрење краставаца са квасцем:

 • Употреба испуна квасца не би требала бити већа од три пута по сезони.
 • Квасац мора бити свјеж, а не кашњен.
 • Важно је запамтити да квасац узрокује гладовање тла калијем и калцијем, тако да ово гнојиво треба комбинирати с оплодњом пепела и љуске из јаја.

Испуне квасца на отвореном тлу треба да се обављају само када се температура подигне изнад нуле. Прелив можете припремити на бази сувог квасца, свјежих јогуртних брикета, а можете користити и обичне ражене мрвице. Конзистенцију ђубрива треба изабрати у зависности од фазе развоја биљке и њеног "благостања".

Домаће узгој краставаца у стакленику

\ т

Домаће гајење краставаца није неопходно ако биљке имају леп изглед и правилно се развијају. Два знака могу рећи да је краставцима потребна фолиарна исхрана. Усред вегетације, биљке успоравају свој раст, а лишће почиње да блиједи и жућкасто.

Исхрана корена се може обавити помоћу пиштоља за прскање

Назнака да је краставац потребно хранити - дуги период кише и хладног времена.

Домаћа исхрана се може користити у превентивне сврхе. Период плодоносних краставаца се може наставити прскањем током плодоносног периода са лаким раствором урее. Побољшати раст биљака и задржати сировине за помоћ минералним ђубрењем.

Предности фолијарног храњења:

 • Брзо дјеловање;
 • профитабилност;
 • Разноврсност.

Заливање треба бити редовно. Храњење треба извршити тачно, на основу општег стања биљке. Решења се не смеју концентрисати.

Правила за ђубрење краставаца у стакленику од поликарбоната (видео)

Узгој биљака у затвореном тлу захтијева посебну бригу. Стакленик треба да створи повољне услове. Прије свега то се односи на оплодњу тла. Ђубрење биљака је потребно за пун период њиховог развоја: од садње до плодног. Храњење не само да утиче на активан раст биљака и добру жетву, већ такођеспречава појаву многих болести.