Хидроизолација сокла од цигле: видео, фото

Хидроизолација чепа од цигле може се обавити независно, у овом чланку размотрити редослед радова. Хајде да детаљно објаснимо како да направите хидроизолацију базе унутар и изван зграде својим рукама. За почетак, размотрите главне материјале који се могу користити за изолацију структуре: рубероид, хидроизолација, итд. На крају приче погледајте видео туторијал о овој теми.

Да ли ми је потребна хидроизолација капице од цигле?

Било која врста темеља улази у тло, а преко бетонске конструкције се гради подлога од цигле која раздваја зидове зграде од темеља. Темељ куће мора нужно бити заштићен од продора влаге из тла и падавина. Хидроизолација поклопца се изводи ван и унутар куће како би се обезбедила висока отпорност на влагу.

Материјали за хидроизолацију базе куће

Појединачно, хидроизолација поклопца од цигле може се извести у неколико врста материјала. Избор изолације зависи од карактеристика куће и финансијских могућности. Размотрите карактеристике популарних материјала за хидроизолацију:

Хидроизолација(полимерни или битуменски китови, мјешавина на бази цемента) се наноси на цигле и бетон четком, равномјерно распоређује водонепропусност на површину поклопца од цигле. Често се ове композиције користе у комбинацији са изолацијама ваљака ради боље изолације структура.


Користите пенетроне продорне хидроизолације

Водоотпорна хидроизолација(Рубероид, гидропроеклоизол, техноаналаст, еурорубероид, итд.) Се наноси методом лепљења предгрејавањем или намотавањем ваљака. Причвршћивање рубероида на сокл може се извршити и на битуменском мастику. Главна ствар у овом случају је да се обезбеде прекривања материјала.

продорна хидроизолација(пенетрон) је у стању да продре кроз најмање поре зидова, зачепљујући их када се осуши да би се формирале нерастворне кристале. Приликом наношења продорне изолације потребно је темељно навлажити поклопац, а након наношења потребно је влажити изолацију за двије седмице.

Хидроизолација сокла кровним каменом

Независно да штити базу од влаге треба да буде у фази изградње куће тако да није било проблема у имплементацији додатних земљаних радова. Ако хидроизолација није извршена, онда би се на темељима куће требало ископати ров. На дну овог рова налази се перфорирана цијев, која ће осигурати уклањање влаге која долази до темеља темеља.


Хидроизолација између темеља и зидања

Вертикална површина темеља и поклопац покривени су слојем кровног материјала или хидроизолације коју сте одабрали. Корито се сипа глином која неће проћи у тлу, формирајући "браву од глине" по ободу приватне куће. Глина је забијена, изливена слојем пијеска и изливена бетонским фурниром с нагибом од куће неколико центиметара за одводњу и одводњу воде.

продоран водоотпорни пенетронповећава чврстоћу, отпорност на мраз и хидроизолацију бетонских конструкција.

Ширина пећи није мања од 0,5 метара, иако стручњаци препоручују да се то уради на 1 метар. У исто вријеме, ако се прије пуњења пећнице стави гријач од пјенастог полистирена, на примјер, Пеноплек, онда штитите темељ не само од влаге, већ и од смрзавања. Размак између екструзије и утичнице полаже се са полиуретанским заптивачем како би се заштитила конструкција од пражњења преко зидова воде.

Хидроизолација базе од цигле у кући


Хидроизолација Пенетрон фондације

Екстерна хидроизолација базе је недовољна да би се осигурала поузданост зидова, тако да се исти рад обавља из унутрашњости просторије. Унутрашња хидроизолација може се извести у било којој фази изградње, али је погодније радити прије полагања зидова. О томе како да направите хидроизолацију зидова подрума и подрума цигле својим рукама, можете сазнати детаљну видео упуту на крају чланка.

Опеке штите од влажења на неколико начина. На пример, обрада опеке са материјалима за облагање - керамичке плочице, керамички гранит, пешчар, вештачки камен, гипс, итд Можете користити уобичајене ваљане материјале, материјале за једнократну употребу. То треба узети у обзир када се самостално третира подножје куће тако да завршни материјали не би требали ићи на зидове куће.

Видео. Да ли је потребно правити сокл од црвене опеке ако постоји хидроизолација?