Хидроизолација пода у купатилу испод плочице

Ако се испод стана налази огроман подрум, онда ће влага постепено уништити плафон и стићи до пода. Висока влажност изазива труљење и подстиче појаву плијесни. Поднице једноставно не стоје пред таквим нападом, изгубиће свој атрактиван изглед и доћи ће до узалудности. У вишеспратним зградама постоји одређена вјероватноћа поплава и поплава од сусједа који живе на горњим катовима. Због тога висококвалитетна хидроизолација неће ометати никога.

уређај за хидроизолацију

Хидроизолација је поуздана заштита објеката од могућег продора у воду и влагу. За изградњу кућа служио за дуго времена, без хидроизолације рад не може учинити. Свеж ваздух без мириса влаге - такође је резултат правилно изведене хидроизолације.

Висококвалитетни материјали стварају поуздан и водоодбојан слој на површини. Да би се избегли проблеми и проблеми повезани са продирањем влаге у процес рада, потребно је изабрати одговарајући тип хидроизолације.

Врсте хидроизолација пода

Избор врсте се разматра појединачно, у зависности од материјала базе и проблематичних подручја кроз која продире влага. Постоји неколико класификација материјала. У зависности од присуства главног водоодбојног елемента, хидроизолација се дели на 4 типа:

 • битумен-полимерни;
 • битуменски;
 • полимерни;
 • на бази минералних адитива.

У зависности од начина примене, постоје следеће категорије:

 1. материјали за ваљањесу импрегнирани посебном битуменском смјесом од фибергласа или картона (тол, рубероид). У продаји су модерне вишеслојне мембране израђене од полимера. Савршено се носе са хидро и термичком изолацијом. Самолепљиви материјали су погодни за употребу, лако се монтирају и фиксирају. Најчешће се монтирају директно испод вијка.
 2. филмски материјалису филмови направљени од полиетилена, полипропилена или поливинил хлорида. Њихова главна сврха је заштита бетонског пода испред вијка.
  1. Материјали од пластичног лепкасу топли или хладни китови од битумена, полимера, гуме и смола који формирају чврсти водоотпорни филм који испуњава све микропукотине и поре. Мастикс се често користи за заптивање спојева у купатилима, у кухињи, под тушем.
 3. Текућа водоотпорна одјећаукључује све врсте водоотпорне импрегнације, прајмера, лакова и боја различитих густоћа. На површини стварају танак слој водоодбојног филма.
 4. прашкасти материјали- то су суве мешавине, које укључују цемент, адстригентне компоненте и пластификаторе. Са њима је лако и једноставно: прашкаста смеша додаје потребну количину воде која је наведена у упутству, а маса је погодна за употребу.

Хидроизолациони материјали за под у купатилу

Грађевински материјали који се користе за хидроизолацију, имају водоотпорност, отпорност на топлоту и трајност. Најчешћи материјали:

 1. Течно стакло . Има добар антисептиксвојства, продире у најмање поре. Од позитивних карактеристика - паропропусности и сигурности од пожара.
 2. Текхноникол . Производи компаније су приступачни, пружајући поуздану заштиту од влаге.
 3. филм . Не пролази влагу чак ни при високим притисцима, карактерише је чврстоћа и отпорност на агресивне ефекте хемијских елемената.
 4. Исопхан . Фирма нуди широк избор различитих материјала за хидроизолацију високог квалитета.

Видео о правилни хидроизолацији пода:

Хидроизолација различитих типова површина

У зависности од врсте површине, користе се различити типови хидроизолационих материјала.

бетонски подови

Једна од главних карактеристика бетона - отпорност на воду, али уз продуљени контакт са водом или влагом, почиње постепено да се колабира. Под бетонским подом чешће се поставља роловодна изолација. Ови материјали се одликују дугим вијеком трајања и демократском цијеном. Процес инсталирања плутајућих складишта је прилично радно интензиван. Самољепљиви материјали су погоднији за полагање.

Хидроизолација (мастикс) помаже у стварању издржљивог, али истовремено и еластичног и танког слоја заштитног премаза. Мастикс цемента и полимера може се полагати директно на арматурну мрежу, што омогућава комбинацију процеса слагања и хидроизолације.

Дрвени подови

Хидроизолација пода у дрвеној кући је обавезна фаза грађевинских радова. Дрвени под је врло осјетљив на негативнеутицај влаге. Њихова хидроизолација се изводи на грубом поду. Материјал мора бити издржљив, издржљив, ватроотпоран и једноставан за уградњу. Међу могућим опцијама су:

 1. Мастици на бази битумена - дрво је прекривено њима у неколико слојева. Служи најмање 6 година.
 2. Ваљани материјали су најчешћи начин. Али прије тога је потребно поткријепити насловницу.
 3. Средства за импрегнацију на бази смоле, акрила или силикона. Ставите на суви под.
 4. Литиј водонепропусна изолација. На основу слагања рубероида, напуните естрих, који додаје течно стакло. На њега се стави метална ојачавајућа мрежа, која се поново сипа са мешавином водоотпорних компоненти. После стезања на поду, облоге и облоге дрвених плоча.

Самонивелишући под

За расуте просторе користите посебну залиху. Течна мешавина под сопственом тежином равномерно се просипа по поду, формирајући глатку и равну површину. Технологија монтаже готовог пода укључује висококвалитетну хидроизолацију, монтажне радове који се одвијају у неколико фаза:

 1. Припрема основе. Под мора бити раван, сух и чист, без пукотина и шупљина.
 2. Уземљење. Прајмери ​​се наносе на било који начин: четком, ваљком, крпом или спрејом.
 3. Хидроизолациона инсталација. Неке од најбољих опција за хидроизолацију испод пода за пуњење: полагање филма, премазивање цементном мешавином са активним хемијским адитивима, лепљење са ролнама.

Топли подови

Хидроизолација топлог пода штити не само продирање влаге, већ и појаву корозијских процеса. Само од материјала који се користе, рубероида или мастикса (употреба ролних материјала захтева третман шавова, зглобова и ноктију). Необрађени шавови могу изазвати цурење. Алтернативно, хидроизолација, употреба битумена или цементно-полимерне мастике. Ови материјали пружају густу адхезију на површину пода.

Подне облоге

Хидроизолација подова у купатилу испод плочица властитим рукама - процес је једноставан, али захтијева неко знање. Хидроизолација пода испод плочице врши се следећим редоследом:

 • премазивање хидроизолационим материјалима;
 • пуњење естриха;
 • плочице.

Нема ништа компликовано у полагању хидроизолационих материјала. Након што сте детаљно проучили информације, можете купити потребне алате и материјале и почети пословати.