Хидроизолација филма за кров, како одабрати и монтирати?

Средином двадесетог века, материјали за хидроизолацију практично се нису користили. Изненађујућа је чињеница да је темељ, односно темељ, подигнут и без хидроизолације, али то не спречава многе куће да и данас стоје.

Накнадно су материјали почели да се користе за хидроизолацију, али нису били нарочито ефикасни. Али за сада је хидроизолациони филм за кров прави успех.

Хидроизолационе фолије могу заштитити подкровну површину чак и од најмање капи кише.Ако изаберете одговарајућу хидроизолациону мембрану или филм, онда ћете добити гаранцију да ће ваша кровна торта радити дуго времена и да вам неће донети проблеме.

Постоји много различитих врста хидроизолационих мембрана, тако да се лако збунити. Овај чланак ће вам помоћи у одабиру правог филма.

Разлика између филма и мембране

Хидроизолациони филм и хидроизолациона мембрана међусобно се разликују, штавише - апсолутно два различита материјала. Према већини мишљења, њихове главне разлике су број слојева, паропропусност и трошак материјала. Филм као материјал је застарио, мембрана је новији материјал који се чешће користи.

Мембрана је танак филм који се фиксира око периметра. Филм и мембрана обављају исту функцију - заштиту подводног простора од влаге. Уградња у два дата материјала такођеисто.

Да бисте изабрали жељени филм, морате упоредити многа својства и функције.

Ултравиолетна отпорност

Понекад можете наићи на ситуацију у којој хидроизолациони филм може постати неупотребљив само један љетни период. То се најчешће дешава са јефтином ствари. Облоге за стакленике могу изгледати атрактивно и сматрати се квалитетним материјалом, али и једном сезоном. Стога је једна од главних особина, која треба да буде хидроизолациони материјал - отпорност на ултраљубичасто зрачење.

Многима се може чинити да је ово нешто што је карактеристика филма, јер ће овај параметар бити испод подлоге. Можда постоје неочекиване околности. На пример, искључите струју, грмљавину и још много тога.

Након неколико врућих дана, снага ваше мембране ће се смањити за пола, животни вијек времена ће се смањити, ваш филм ће престати да буде дуготрајан. Не преузимајте ризик! Изгубићете много времена, труда и новца.

На грађевинском тржишту, брендиране компаније продају водоотпорну мембрану са малом отпорношћу на УВ зрачење. Али они се продају за рад у просторијама, а не за уградњу крова. Ово вам неће рећи сваки продавац материјала.

Оперативни период

Други фактор који одређује квалитет хидроизолационе мембране је дуг радни период. Без овог индикатора морат ћете растављати кров сваке три године.

Да би се повећао радни век, многи произвођачи се додају у складиштеМатеријал специјално дизајнираних компоненти које повећавају отпорност и отпорност на хабање (отпорност на хабање).

Ова некретнина је данас ојачала мембране и савршена је за хидроизолацију крова.

Отпорност на притисак воде

Још једна неопходна функција овог материјала је могућност преношења притиска воденог ступца. Вода може бити на филму дуго времена, али самолепљива мембрана неће дозволити да продре у простор испод крова.

За овај параметар, материјал би требало да се адресира од стране људи у чијим локалитетима су честе бујне кише. Филм не одваја дијелове, већ одмах цијелу ролу.

Најбоља опција за инсталацију је хидроизолациона мембрана која се састоји од три слоја и ојачаних шипки. Овај материјал ће бити одлична баријера, а истовремено ће пропустити и парове.

адхезија

Следећи фактор у материјалу је јачина везе са базом.Мембрана је подељена на два типа: полимерни филм и материјал са механичким слагањем:

 • Први тип је водоотпорни филм који има више слојева. Дно кугле има малу дебљину. Овај слој се лако топи на високим температурама. Овај материјал је одличан за хидроизолацију кровова који имају комплексан дизајн. Али када се користи полимер усмерена мембрана, потребно је обратити пажњу на обезбеђивање непропусности течности (стезања) свих његових спојева.
 • Други тип укључујемеханичко складиштење. Монтажа самолепљених материјала са ексерима - то је механичко складиштење. Овај тип се може користити при раду са различитим материјалима (дрво, бетон и тако даље).

антикондензатне мембране

Користећи самолепљиве фолије, потребно је направити два интервала током инсталације, који морају бити добро проветрени. Ово је неопходан кровни материјал.

Подаци о мембрани у свом садржају имају материјале који су одлични за апсорпцију влаге. Топлински изолациони материјали имају велику дебљину. Овај кровни филм не гори, има јаку УВ отпорност. Међутим, антикондензациона мембрана слабо пролази.

Ако купите овај кровни материјал, морате размислити о стварању одговарајуће вентилације. Монтажна антикондензациона мембрана мора бити потпуно иста као и обично.

Трошкови и квалитет

Најбоље је да се из материјала за куповину изузму ниске цене. Слични материјали су направљени од полипропилена, тако да највјероватније нећете добити баријеру за влагу.

Главни плус скупих хидроизолационих филмова је да не само да штите од влаге на крову, већ и помажу у његовом испаравању.

паропропусност материјала

Ово је најважнија особина водоотпорног филма, који овај материјал треба да поседује. На самом почетку треба да одредите који кров ћете имати: изолован или не. Да ли ваше таванство борави или не.

Ако ипак, под кровним простором желите радититада се уобичајена хидроизолациона фолија не сме користити током инсталације. Зато што овај материјал неће дуго трајати, а ви ћете имати проблема са грејачем.

Конвенционална хидроизолациона мембрана има два вентилациона круга - погодна је само за подгријани простор испод крова.

Ако имате изолован подни простор, онда хидроизолациона мембрана не спречава улазак паре на улицу. До данас, најмодерније хидроизолационе мембране имају одличну паропропусност.

Понуде савременог тржишта

На модерном тржишту постоји много фолија за хидроизолацију, међу којима је потребно научити навигацију:

 • Прво, морате обратити пажњу на обележавање. Означавање АМ означава да је овај филм прозрачан. Такво обележавање је знак да материјал има одличну паропропусност. Ознаке А и Б показују да овај материјал добро упија влагу. Међутим, приликом уградње, кров мора бити опремљен одличном вентилацијом у интервалима.
 • Друго, марке. У почетку ћемо размотрити фирму Иутафол. Овај материјал има висок квалитет и гаранцију. Структура овог материјала укључује јаке полимере. Следећа компанија је Тивек. Филм из парне изолације из ове компаније има "разлог". Главна предност је да мембрана елиминише вишак пара. Такође, самолепљиво штити простор испод крова и има дуг радни век. Трећа компанија је Таивек. Ова компанија већ неколико деценија производи производе. Басицплус чињеница да се хидроизолациона мембрана може поставити директно на грејач, без ваздушног интервала. Због ове предности, можете одбити инсталацију премаза на кровном покривачу, тако да можете уштедјети новац. Најпопуларнији произвођач домаће производње је Исоспан. Њихов хидроизолациони филм је такође погодан за испаравање.

Слагање хидроизолационе мембране

Потребно је инсталирати хидроизолациону мембрану у јасном времену.

Алгоритам дејствиа инсталации:

 • проширила мембрану. Хидроизолациони филм се шири од платформе у горњем делу зграде (вијенац) до траве, преклапајући се. Лако је монтирати филм.
 • Затим треба да направите десни преклоп. Лепршање ће зависити од нагиба крова вашег дома. Нагиб свих кровова је другачији, тако да ће и поклопац бити другачији. Ако је нагиб мањи од тридесет степени, онда лепршање мора бити двадесет центиметара. Ако је нагиб од 15 до 20 степени, клапна би требала бити двадесет пет центиметара.
 • Онда морате да причврстите шине. Шине треба причврстити на врх носача крова (рогова). Поцинковани чавли могу послужити као шине.
 • Потребно је обезбедити непропусност течности (заптивање). Конвенционалне фолије се лијепе љепљивом траком. Заптивање је распршено. Да би се осигурало заптивање је погодна заптивна трака за кров.

Провера поузданостиводоотпорна фолија

Укупно постоје три тачке према којима је могуће проверити поузданост хидроизолације:

 • цео хидроизолациони слој мора бити смјештен под свим елементима крова, избочине у горњем дијелу куће;
 • доњи део хидроизолације мора бити лоциран у иностранству вијенаца;
 • хидроизолациони слој мора да се придржава зидова и цеви.

Ако се ове три тачке узму у обзир онда сте успјешно инсталирали хидроизолацију крова.