Хидроизолација фасаде куће

Хидроизолација фасаде је потребна да би се заштитила структура и слој топлотне изолације од влажења. Размотрите у овом чланку како да сами изведете хидроизолацију фасаде куће. Шта користити материјале у раду, како држати ролне на зидовима куће и исправно фасадирати фасаду.

Извођење хидроизолације је мјера заштите објекта од влаге. Хидроизолација се обично назива и употребљени материјали (влаговетрозасхцхита, мембрана за испаравање, рубероид), дизајнирана за уређај водоотпорна баријера. У том случају избор хидроизолације увек зависи од материјала и дизајна зидова.

Зашто нам је потребна хидроизолација фасаде зграде

Минвата Рокуеттес или стаклена вуна, која се користи за загревање фасаде, апсорбира влагу и губи своје топлотне изолације. Материјали зидова су натопљени и прекривени плијесни, чиме се ствара опасност за здравље становника. Да би се избегли ови негативни моменти паре - и хидроизолациони филм се фиксира на целој површини зидова фасаде зграде са унутрашње стране кобре.


Страна испирања парне бране држи влагу

Задатак хидроизолације у стварању поуздане баријере атмосферских падавина и паре у зраку. У одсуству фолије отпорне на влагу, влага улази у топлотну изолацију. Упркос чињеници да је оплата уграђена у преклоп, са јаким ветром, капи кише и даље могу да прођу кроз пукотине испод облоге. Стога је фасада украшенаИзградња захтева уређај вентзазора између изолације и споредног колосека за 20-30 мм за изолацију.

Како "ради" парна хидроизолација

Супердифузиона мембрана је способна да задржи влагу са једне стране, али не спречава вентилацију зидова и уклањање влаге из грејача, што значи да ће кућа "дисати". Имајте на уму да је за сваку врсту филма отпорност на влагу различита. Направљена је процена способности да се издржи вода без проласка кроз одређену количину времена, а број пролаза пролази.

Пенетронска хидроизолација Пенетрон повећава отпорност на мраз и водоотпорност бетонских конструкција.

Цена мембране зависи од квалитета и од горе описаних карактеристика. Већа запремина воде може издржати филмску баријеру, тако да ће бити скупља. Али за хидроизолацију фасаде испод споредног колосека не мора се много потрошити, то ће бити јефтинија опција. Затим размислите о томе како направити хидроизолацију фасаде под споредним колосијеком, видео инструкција се налази на крају чланка.

Основна правила за хидроизолацију

Приликом уградње парних ваљака, хидроизолације, потребно је извршити пристајање ивица са подном облогом од 150-200 мм, проклејвају се спојем лепљиве траке. Фиксирајте хидроизолацију тако да је не оштети током инсталације. Ватроотпорни филм Тецхно гласс се фиксира помоћу кламерице или галванизованих ексера са широким поклопцем. Ако су зидови монолитни, онда се може користити Пенетрон.


Хидроизолациони зидови фасаде од Пенетрона

Између споредног колосека и фолије потребно је оставити размак од 20-30 мм, тако да се проводи вентилација и долази до испаравања кондензата са површине мембране. Најважнији услов је правилна оријентација филма у односу на грејач. Са друге стране грејача, између зида и слоја топлотне изолације, постављена је и преклопна парна брана, која штити материјал изнутра.

Хидроизолација фасаде сопственим рукама

Пре монтаже споредног колосека на фасаду се причвршћује непропусни филм, а под се поставља на решетку дрвених шипки. Са таквим слиједом између фасаде зграде и споредног колосијека ствара се празнина, која је испуњена гријачем. Иако је винил водоотпоран, фасада фасаде није запечаћена. Влага ће се облачити у гријач, продирући између плоча споредног колосијека.


Загревање зидова фасаде од стране Ротавите ТецхноНИЦОЛ-а

За почетак, хидроизолација ваљака је изузета од пакирања. Типично, постоји упутство произвођача, које указује на оријентацију филма (обично глатка страна пристаје у смеру грејача). Након заклона зидова куће користи се влажни филм који се монтира на фасаду куће. Не заборавите да су спојеви између хоризонталних редова залијепљени траком.

Након полагања изолације између плоча, слично, парна брана је фиксирана, штитећи изолацију од атмосферске влаге. Након уградње хидроизолационог филма, можете безбједно почети облагати фасаду. Тако јеИзвођење радова ће створити нормалне микроклиматске услове у животном простору и заштитити изолацију од влаге.