Хауте цоутуре у приватној кући: дизајн, фотографија и 4 правила

Ходник у приватној кући мора бити направљен од грађевинског материјала отпорног на негативне ефекте природних фактора.За поправку ходника у приватној кући треба мало затегнути. Дизајн овог дијела куће у пракси је много сложенији од осталих просторија. Посебно, то је због веће просторије у приватној кући. Ходник у приватној кући је прва ствар коју људи виде. Осим тога, све ово је једно од најпрљавнијих мјеста у кући, јер овдје се налазе уличне ципеле, виси одјећа, животиње с улице су потресене од кише и снијега. Све ове факторе треба узети у обзир приликом одабира материјала за поправку и пројектовање. Величина предсобља је од великог значаја. Постоје приватне куће различитих величина, властита кућа - не нужно велика дворана, гдје се можете окренути. Где почети дизајн ходника у приватној кући?

Завршетак ходника у приватној кући: фотографије, практични савети

Декорација ходника у приватној кући је повезана са одређеним потешкоћама. Приватна кућа која више реагује на температурне флуктуације, време изван прозора, због чега у дрвеној кући треба припремити земљу пре поправке.

Обратите пажњу на следеће индикаторе:

 • степен влажности;
 • Унутрашња температура.

Треба одредити колико се температура у предворју разликује у зимском и љетном периоду. Постоји ли у соби разлика између температуре на улици +15 и +5, на пример. Ако се осјети разликаПотребно је направити неку врсту тамбура испред ходника, иначе ће завршни материјали за зидове, стропове и подове у ходнику врло брзо постати непогодни. Температурни режим у зимским мјесецима и вруће температуре у љетним мјесецима учинит ће да мијењате тапете и обављате комплетне поправке сваких 3-4 године.

Када се брине о зидовима у ходнику, треба узети у обзир величину просторије у колиби. Најпогоднији материјал за декорацију зидова у ходнику сеоске куће је камен који је окренут према земљи.

Ако се ламинат користи као подна облога, боље је купити најмање 31 класу

Али мала дворана третирана таквим материјалом ће изгледати још мања, стога је у малим и средњим вестибулима боље искапати зидове полу-тапете и полу-окренут камен. Запамтите да у ходницима, где је ширина простора мала, уместо декоративног камена, боље је лепљење тапета имитирајући зид. Изгледаће врло природно и неће заузети непотребно мјесто.

За третман плафона, можете користити метод бијеле боје или методу напетости и спуштених плафона. У условима када температура није стабилна, најбоље је користити спуштене плафоне, јер је њихов материјал најотпорнији на промјене температуре и влажности. Не препоручује се лепљење тапета на плафону у ходнику, јер ће се брзо покварити у влажној просторији.

За украшавање плафона најпогоднији су:

 • плочице;
 • Хингед цеилинг;
 • Напонски плафон.

За све остало, можете обрадити строп и зидове гредом. Ово је идеалан материјал за сеоску кућу, издржљив и пружа осјећај угоде од првих метара вашег дома.

Павле је завршни дио поправне дворане. Може се третирати ламинатом, плочицама или линолеумом. Ако је главни захтев за материјал његова издржљивост, препоручује се да одаберете линолеум или плочице. Најбоља плочица је зато што се врло лако чисти од прљавштине и отпорна је на варијације температуре и влажности. Ово није најјефтинији начин завршавања пода, али ће трајати много дуже од ламината или линолеума.

Израда улазног простора у приватној кући: фотографија и основни захтјеви

Пре дизајнирања коридора у жељеном стилу, проверите бројна правила која ће помоћи да дизајн ходника буде не само леп, већ и практичан.

Зидови у ходнику у приватној кући могу бити украшени тапетама, имитирајући циглу или природни камен

Проект на ходник в приватни дом мора да бъде:

 1. Практичан и практичан: велики број намештаја може претворити и најпространији ходник у уску и неудобну собу. Поред тога, материјал за обраду подова, зидова и плафона треба да буде непродан, лак за чишћење, отпоран на реагенсе и детерџенте.
 2. Уређена у стилу друге куће. Ходник треба да буде уређен у истом стилу као и све друге просторије у кући. На пример, ако је кухиња видљивадворана, треба да буде уређена у истом стилу као и кухиња.
 3. У уском простору најбоље је направити зидове лагане нијансе. Да бисте избегли да се бринете о прљавштини на зидовима ходника, одаберите опрати тапете за винил.
 4. У већини приватних кућа, планирање вам омогућава да одаберете текућу позадину за обраду. Користите овај материјал како би дизајн предворја био елегантан и елегантан. Упркос чињеници да је течна тапета замрљана, лако је заменити их новим материјалом. Осим тога, можете одабрати лакиране текуће тапете - оне се врло лако пере са детерџентима.

Запамтите ова правила и ваша дворана ће изгледати елегантно и лијепо. Имајте на уму да када дођете до дизајна улазног ходника, треба узети у обзир намјештај који ће ту стајати.

Како нацртати ходник у приватној кући: фотографија, под и плафон

Ако је предсобље велико, вероватно ће бити много различитих предмета, као што су бицикл, сањке итд. Сва главна оптерећења у ходнику су на поду. Стога је главни захтев за подну облогу - да буде отпоран на хабање.

На поду у ходнику треба ставити тепих који ће спријечити да смеће уђе у улицу у кућу

На материјале отпорне на хабање ставља се у опадајућем редоследу отпорности на хабање:

 • Керамичке плочице;
 • Ламинат који одбија воду;
 • Линолеум.

Приликом одабира поклопца обратите пажњу на оцјену материјала. На примјер, ламинат би требао битиизабрати водоодбојан, који није отечен са бројним контактима са влагом. Линолеум мора изабрати комерцијални. Можете користити све три врсте обраде заједно. Место које је највише подложно нападима блата и воде треба третирати плочицом. Делови где је контакт са прљавштином и водом минималан, могу се третирати ламинатом или линолеумом, или обоје.

Пре полагања подне облоге неопходно је загријати под. Ово ће помоћи да се нормализује унутрашња температура и продужи век трајања грађевинских материјала.

Декорација плафона може бити различита. На пример, ако је величина собе мала, можете побелити плафон. У жељи да дворану учините необичном, можете користити декоративну жбуку. Осим тога, можете обојити плафон бојом. Долазе у различитим бојама. Ако је соба с ниским строповима, боље је користити свјетло боје боје, можете користити тамне нијансе за високе стропове.

Унутрашњост ходника у приватној кући: фотографија

Унутрашњост ходника у приватној кући - завршној фази, може бити најљепша.

Одлично решење за ходник у приватној кући је комбинација вишеслојног плафона са сухозидом и рефлекторима

Постоје једноставна решења за просторију било које величине која изгледа лепо и даје одличан утисак:

 • Направите пуно светла у предсобљу: чак ће и мала соба изгледати паметно и удобно;
 • Препоручује се постављање ходника кадаминимална количина намештаја;
 • Распоред улаза се може обавити уз помоћ тамног великог отирача за трљање стопала и неког звона;
 • Дизајнерски пројекти саветују у малом ходнику да дају предност светлим нијансама, ау великим светлим;
 • Намјештај у ходнику би требао бити практичан и не би био гломазан;
 • У ходнику се налази прозор - поставите високи стол или комоде поред прозора;
 • Учините дворану бољом са светлим намештајем.

Прекрасан ходник у приватној кући: дизајн (видео)

Помоћу корисних савјета, претворит ћете хладни поправак у угодан, брз процес. Одаберите релевантне материјале и не штедите на квалитету.

Пројектовање улазног ходника у приватној кући (унутрашња фотографија)

)