Гурните врата и прозор из сухозида својим рукама

Уградња двоструко остакљених прозора или нових врата увијек доводи до оштећења косина. И они испуњавају не само изглед просторија, већ и стварање одговарајућих услова рада. Падине на прозорима сухозида властитим рукама да се лако инсталирају, ако знате технологију, правила постављања и строго их се придржавате. Могуће их је третирати гипсаном масом, али је овај процес изузетно захтјеван и скуп. Постоје случајеви када овај метод не ради. Често су направљене од гипсаних плоча.

Предности сувог зида при изради падина

Једна од најбољих и најчешће коришћених метода за постављање прозора и врата је уградња косина сухозида. Такав третман падина код куће омогућава вам да решите два проблема одједном - поред загревања просторије и затварања зглобова. Најбољи материјал у овом случају је гипсана плоча, јер:

 • Безбедан за здравље, еколошки прихватљив;
 • је јефтин;
 • Једноставна инсталација;
 • не захтева никакву додатну обраду (осим китова шавова);
 • Ствара уредан и елегантан поглед на отварање прозора или врата;
 • Дуга служба;
 • Омогућава употребу додатног грејача;
 • Подједнако је прихватљиво и код изградње прозорских падина и врата.

Главна ствар је исправно обавити припремне радове. Од њих зависе естетика и дужина радног вијека. Сјетите се да се уређај прозора спушта из сухозида у кући - процес није комплициран, ради се лако, са овим задатком је сасвим могућерукујете сами. Уз увјет да чаробњак строго слиједи даљње упуте.

Припремни рад

То много зависи од њих, тако да овој фази уређаја на падинама треба посветити одговарајућу пажњу. По завршетку таквих радова уграђене су и саме падине сухозида са властитим рукама.

Обрезивање пене

Приликом уградње двоструког стакла или нових врата у кућу, размак између отвора и пластичне конструкције се поставља помоћу монтажне пене. Ова супстанца служи за топлотну изолацију и фиксирање прозора. Не препоруча се оставити га дуго времена - када је изложена околини, пјена се постепено урушава, што угрожава кршење заштите и двоструких стакала и нових структура врата. Приликом попуњавања пукотина пјена, која се шири, испуњава цијели простор, гдје може продријети. У неограниченом простору, она, причвршћена, формира неку конвексност - сматрају се вишком, а приликом постављања косина, и спољашњих и унутрашњих, подлежу уклањању. Лако га је сећи, за то можете користити обичан грађевински нож.

Тип!Пена за монтажу је добар топлотни изолатор, потребно га је ошишати тако да се трака уклони што је могуће тање, али то не спречава даље изградњу нагиба прозора од сувог зида.

Уклањање заштитног филма са прозора и врата

Нове метално-пластичне конструкције и улазна врата опремљена су заштитном фолијом од полиетилена. То није произвођачки хир, то је начин заштите конструкција током транспортаогреботине, очување изгледа. На мјестима гдје ће ометати дизајн, филм треба уклонити ради бољег приањања.

Обележавање граница нагиба прозора

Да би се исправно и прецизно скратио нагиб листа сухозида, потребно је унапријед димензионирати границе строго окомито на оквир прозора. Потребно је унапријед напоменути релевантне знаменитости, тако да и прозорске и улазне падине сухозида властитим рукама у кући чине лакшим и исправнијим. Да бисте то урадили, можете користити ниво, и угао, који се примењује линија - локација елемената нагиба.

уземљење

Ако су прозорске косине сухозида властитим рукама монтиране на гипс, онда се овај корак мора обавити обавезно. Подлога обезбеђује боље приањање површина, без обзира да ли је унутрашњост косо или спољашње, од цигле или дрвета. Пре наношења раствора густине потребно је очистити радну површину од прашине и остатака и третирати их потребним средствима.

Тип!Гипс картон ће такође морати бити осигуран са страном стране. Боље је да све припремљене писма унапријед поткрепимо истовремено, тако да не губите време на то.

Смањење димензија отвора прозора, ако је ширина испреплетеног простора веома велика

Дешава се да је ширина пјенастог простора веома велика, посебно када се то догоди када се прозори непрофесионално инсталирају. Индикатори већи од 10 цм већ се могу сматрати великим. Инсталација косина саСуви зид укључује преклапање границе конструкције прозора и нагиба. У овом случају, растојање између ГКЛ и основне површине ће бити превелико.

Могуће је смањити га дебелим слојем жбуке, али онда ће бити веома тешко дати детаље о потребном положају сухозида.

Да би се изашло из ове ситуације може бити као што следи - учвршћивање "јастучића" из исте сухозида, смањење висине или ширине рупе. Ширина трака треба да буде око 5 цм

Сечење плоча сухозида на елементима

Веома је важно направити ивице рубова секција, и што је најважније - врло једноставно. Потребан вам је равнало за резање, можете користити дрвене греде. ГКЛ се наноси унапријед оловком. Линија се наноси на нацртану линију, а картица се прво реже ножем, а затим језгром листа. Испод је покривена дрвена греда. Лаганим тапкањем руку са врха разбијамо малтер. Остаје само резање доњег слоја картона. Тако да се кришке савршено подударају ако их пресечете у правој линији. Ако је третман падина сухозида властитим рукама повезан са заокруживањем, онда ћете морати да сечете унутрашњи руб ножа за резање метала или електричног бријача.

уградња косина

Третман сухозидних падина властитим рукама изнутра и извана може се обавити на неколико начина.

Постоје три методе, и шта тачно да се прате на овај или онај начин, треба да изаберу самог господара, на основу њихових способности и степена сложености:

 • на гипсу
 • На монтажној пени илилепак
 • \ т
 • На претходно монтираном оквиру

Први се користи врло ријетко, још два чешће. И свака од њих има своје специфичности инсталације, како унутар тако и изван просторије. Ево их детаљније.

На монтажној пени

Да би на овај начин знали направити падине сухозида, сви који се брину о овом послу, поготово почетници, морају. Рад није компликован, али захтева поштовање неких правила.

Важно је разумети да се третман косина сухозидом овом методом врши у случају када нема великих рупа, пукотина, с времена на време, удубљења (дубљих од 3 цм) на самим косинама. Прво их треба обрадити (поравнати) са шпахтлом, истом монтажном пеном. Тек након тога биће могуће изградити падине сухозида за пластичне прозоре или дрвене.

Поступак за постављање косина на прозор или врата је следећи:

 1. Припрема локације - чишћење прашине и грађевинског отпада;
 2. Мерење димензија и изрезивање готових елемената са ГКЛ на величинама промењених величина;
 3. Наношење монтажне пене на сувом зиду (на задњој страни у облику змије);
 4. Елемент се притисне на припремљену површину нагиба прозора или врата гдје би требао бити;
 5. Лепљени детаљ се одмах одсече и остаје у мировању око 5 минута. То је неопходно да би се мало натекнуло;
 6. Затим ћете морати да поново инсталирате нагиб и да га чврсто притиснете;
 7. Оставити у стању мировања све док не добије апсолутно полимеризацију пене. Трајаће око један дан;
 8. Након што затворите шавове шпатулом.

Овај начин инсталирања је мало компликованији од оквира, али га обртници често користе у пракси. Није довољно знати како се на овај начин направити косина улазних врата сухозида, потребно је узети у обзир и то да има низ недостатака:

 • Вертикалне и хоризонталне (бочне) површине треба темељно поравнати. У супротном, мало је вероватно да ће сет елемената за идеалног почетника бити успешан
 • Постоји вероватноћа да се припремљени препарат једноставно деформише
 • Велика вероватноћа формирања шупљине и чврсте спојнице

Али рад се обавља брзо и лако. Чак и млади мајстори не треба да забораве постављање угла падине.

Ако имате повјерење да ћете бити у стању учинити све да се придржавате правила, онда можете сигурно почети. Иначе, боље је питати искусне мајсторе како направити плоче од сухозида или користити неки други метод.

на лепаку

Монтажа косина од гипсаних плоча до лепљења врши се на следећи начин:

 1. Површина је очишћена од прљавштине и прашине, навлажена;
 2. На гредама од гипсаних плоча ставите мале грудве лепка;
 3. Гредице су притиснуте, благо помакнуте, тако да се љепило распада, и оставити, притиснути нешто и чекати цијело сушење љепила.

на раму

Таква обрада је најпоузданија и најкориснија. Пошто се овде претпоставља да причвршћивање листова са завртњима треба узети у обзир и строго се придржавати правила фиксирањаелементи - завртње треба искривити искључиво на нивоу, не можете их превише продубити.

 1. УД-профили се у почетку инсталирају вертикално;
 2. Затим су хоризонтално причвршћени на ЦД-профиле;
 3. Мери димензије нагиба;
 4. Елементи су изостављени предузетим мјерама;
 5. Између оквира и прозорске клупице налази се слој изолације. Ово може бити минвата, пена и тако даље;
 6. Затим причврстите завртње са завртњима на радилицу;
 7. Интерстицијални зглобови се прво сечују на серпианку - посебну монтажну траку, након чега слиједи полагање завршног слоја мјешавине;
 8. Угао се може направити са специјалним пластичним перфорираним углом. Можете да поднесете угао и уобичајени кит, али овде морате напорно да радите како би био савршено једнак;
 9. Након стврдњавања кита, цијела површина мора бити добро обложена и обојена.

Упркос чињеници да је ова метода нешто компликованија од претходне, она је најпоузданија и најкориснија. А исправан рад ће осигурати заштиту структуре прозора или врата од деформације.

Како је било потребно направити прозорске падине сухозида, било је неопходно раставити уобичајене грешке у употреби овог материјала у обради:

 • Настанаване на колонки на гливе и плесни

Ако се придржавате свих правила инсталације, не заборављајући да претходно обрађујете прозор или крило врата, не би требало да буде плијесни и гљивица.

 • Тенденција дамеханичка оштећења

Истина, само половина. Гипс картон се може назвати прејаким, али са пажљивим руковањем, ако га не ударате оштрим предметима, он ће трајати деценијама или више.

 • Изградба сухозидних падина - процес је превише сложен, лакше је једноставно обојити

Ако упоредите трошкове мешавина гипса и сухозида, онда је разлика очигледна. А комплексност овде је варљива. Ако радите све по реду и истинито, рад ће бити брз и квалитетан.

 • Гипсана плоча је подложна влази и распадању

Ако користите водоотпорну врсту материјала, такви инциденти неће бити.

Постоји неколико метода за уређење падина сухозида. Одлучивши се да све радимо самостално, чаробњак може да изабере најоптималнији и најприкладнији начин за њега. Главно је да пажљиво пратите редослед фаза рада и нијансе које су горе поменуте.