Гријање у стану: предности и мане, трошкови инсталације, рецензије

Сваки становник стамбене зграде жели да пружи максималну корист. Пожељно је да будемо независни од најближих суседа и разних комуналних предузећа. Да би се повећала аутономија сопственог становања помаже се грејање гаса у стану. Произвођачи му нуде широк асортиман савремене опреме, која има много предности.

Индивидуално гријање у стану

Разлика између котлова лежи не само у начину инсталације, већ иу присуству /одсуству другог круга, што помаже да се снабдевање топлом водом лети лети без пуштања у рад котла. Плински котао у стану је такођер диференциран према капацитету. Овај индикатор утиче на могућност грејања просторије различите величине.

Независно грејање стана омогућава вам да самостално подесите температуру расхладне течности, обезбеђујући независност од различитих спољашњих фактора. Да би се такав систем инсталирао, неопходно је прикупити доста дозвола, као и купити котао и сродне материјале.

Инсталирање таквог гријања у стану је допуштено само по себи, а прикључак на гасни систем и први старт треба да раде гасни гиганти. Требало би да имају стварну дозволу за рад са гасним системима.

Котлови са позитивним квалитетом гаса

Пре него што се самостално греје у стану, морате знати његове главне предности. Они су повезани и са оперативним и структурним карактеристикама. Плусеи су унутраследеће:

 • аутономна гасна котловница што је брже могуће прелази у радни режим;
 • стварна ефикасност већине система је 95%, што је један од најбољих резултата међу аналозима;
 • компактне величине омогућују вам да све ставите у било коју кухињу или купатило, без додјеле под котлом за плин у стану одвојене просторије;
 • користи се релативно јефтино гориво;
 • да се самостално грејање у стамбеној згради дозволи у било које погодно време, када је потребно за власника, за разлику од старта према распореду централног грејања;
 • на старом котлу или новом бојлеру користе се ефикасне гасне аутоматике;
 • брзи поврат.

Исправно дизајнирана шема за гријање ће омогућити дуги период непрекидног рада.

У било ком тренутку, власник аутономног гријања у стану може повећати /смањити температуру самог расхладног средства, да осигура становање топлином или да уштеди потрошњу плина. Користећи котао са два круга, биће могуће смањити трошкове снабдевања топлом водом.

ВИДЕО: Гријање плина у стану

сорти модели

Произвођачи производе своје производе на основу предности власника кућа како би задовољили различите укусе корисника. Такође, подела се одвија на буџетским моделима, са малим скупом опреме и модерним моделима примењених структурних и технолошких новина.

Позитиван квалитет буџетских модела је њихова једноставност илакоћа рада. Иако немају увек велике уштеде. Просечни трошковни модели троше мање горива и имају већу ефикасност.

Със съответствие с тип на въведение на кисик в гасна комора, следва следната дистрибуција:

.
 • атмосферски котлови - ваздух улази у комору природно, што модел чини мање гласним, али сагоријевање гаса није тако интензивно;
 • уз употребу пухача су инсталирани вентилатори (турбине), који на силу уводе велике количине кисеоника у радни простор, повећавајући ефикасност сагоревања.

Разлика у начину инсталације:

 • подни модели - у основи већине од њих су ливени измењивачи топлоте, због велике масе нису погодни за монтажу на вертикалну површину;
 • зидни модели - компактне димензије и мала тежина омогућавају монтажу на практично свакој погодној локацији на вертикалној површини

Могуће је индивидуално грејање у стану истовремено са снабдевањем становника топлом водом. У ту сврху се користе дво-крузни котлови. Они су нешто скупљи од једноструког круга, као и захтевнији од квалитета расхладне течности. Између две контуре су подељене у два типа:

 • биметрични - са једним измењивачем топлоте, у чијој конструкцији се истовремено налазе два модула грејања: за грејање и за ПРТ;
 • са два измењивача топлоте - сваки елемент обавља своју функцију независно од другог.

Различити и типовиспаљивање у гасним котловима у стану:

 • Ручно покретање је релевантно током покретања у случајевима када постоје чести прекиди у кући са електричном енергијом;
 • Аутоматски самит омогућава котлу да се укључи /искључи након што достигне параметре вршне температуре независно без помоћи власника.

За станове који се налазе изнад 10. спрата није дозвољена инсталација индивидуалног гријања на гас.

ВИДЕО: Врсте гасних котлова - зидни, подни, парапетни, како изабрати

Негативне чињенице о индивидуалном грејању

Поред позитивних особина које власник стана добија појединачно, систем гријања у згради у цјелини добија одређени степен неравнотеже. То је због чињенице да је велики стамбени објекат пројектован за рад са уграђеном хидрауличном опремом. Поред проблема са губитком топлотне равнотеже, често се сусрећу физичке повреде грађевинских норми и правила приликом уградње опреме.

Већи финансијски терет одржавања грејних мрежа или котловница пада на мање људи, што доводи до повећања трошкова централног гријања.

Кршење равнотеже доводи до чињенице да је у различитим становима гријање неједнако, негдје у акумулаторима не долази из топлине, а негдје у дионици је мало топла. Поред ових аспеката, загађење атмосфере се повећава. Сваки котао испушта штетне гасове у атмосферу, што доводи до његове контаминације. Често угљен моноксид може да продре у просторијукроз отворену кутију, смјештену поред излазне цијеви за гријање.

Гријање у стану стамбене зграде је оптимална варијанта гријања у комбинацији са приступачном цијеном и једноставношћу рада котлова. Главна ствар је да је неопходно од потрошача - право је изабрати котао, поверити његову инсталацију специјалистима са категоријом пријема за обављање годишњег рада сервиса. У случају проблема са гасном опремом, појавом неприродне буке и још више мириса, позовите хитну службу или позовите бензинску станицу.

ВИДЕО: Независно грејање станова - за и против

Нормал 0 МицрософтИнтернетЕкплорер4