Гријање приватне куће

Од свих грана водоводних система, са појавом хладноће, особа тачно помиње грејање. Упркос алтернативама, загревање воде се сматра најпопуларнијим приватним домом. Успут, подељен је на два главна типа:

· Радијатор или цевасти.

· Топли под.

У зависности од врсте избора, морате одлучити о типу цеви, али сада ће се фокусирати на предности и недостатке радијаторског грејања и топлих подова.

Радијаторско и цевно грејање

Већ је уобичајено да се многе куће грију конвектором са много предности. Висока ефикасност, разноврсност подних и зидних модела и високе температуре омогућују вам да уредите угодну климу у просторији. У зависности од врсте храњења и грејног елемента, температура може варирати. Ријетко се користи само-загријавајући начин загријавања - за значајно повећање температуре довољно је уградити мотор који потискује притисак и убрзава проток паре или текућине кроз цијеви.

У зградама старе зграде и даље се користи грејање цеви. Такви системи гријања су били врло популарни, али су и сами исцрпили. Конвектор може произвести много више топлоте него директни радијаторски систем гријања код куће. Поред тога, цев око периметра је опасна, јер висока температура готово гарантује опекотине додиром. Конвектор је једноставно ушивен у зид или скривен иза посебне решетке, како не би бринуо о могућности паљења.

Радијатор и цевно грејањеПриватна кућа захтева озбиљне прорачуне. Кућа са великом површином треба да се разбије у неколико контура, како би се избегле грешке са расхладном водом у удаљеном делу прстена. Једноставно речено, треба израчунати број радијатора по соби и приликом куповине грејног елемента добити специјалистичку консултацију о потребном броју директних аутопутева.

Топле подове

Такви системи добијају на популарности. Генијална фикција човечанства заснива се на основним законима физике. Електрично и водено загревање приватне куће је скривено испод скеле, плочица, ламината или паркета који у потпуности загрева ваздух у затвореном простору. Пошто овакви системи грејања загревају под и ваздух је испод, загревање је равномерно. Ако је радијаторско грејање загрејано, онда се топлота под ногама равномерно шири по просторији.

Зрак испод се загрева и подиже (то су закони физике), гурајући хладно за грејање. Такав систем циркулације ваздуха је веома користан, али постоји минус оваквог система грејања. Монтажа гријања приватне куће, односно топлога пода, је радно интензиван процес, који је практично немогуће самостално обављати. Прво, постоји комплексна подвезица подземног система извана, а дуги пртљажник и цртеж цеви требају бити што је могуће ближе препорученом. Друго, загријавање подземне воде у приватној кући није џеп за сваког власника, али је могуће направити такво гријањеу малим просторијама, где је најпрофитабилније.

Изаберите оптималну верзију система грејања за себе и своју приватну кућу. Вода и пара као носач топлоте су корисни, чак и ако немате личну котловницу, већ систем централног гријања.