Гријање љетње резиденције. Брзо гријање куће.

Зими, проблем гријања приватне куће је посебно акутан, посебно када се ради о изнајмљивању кућа које нису погодне за замрзавање. Чак и капиталне даче (новоизграђене), изграђене на посебном пројекту, ријетко погодне за зимски боравак због ниских температура у затвореном простору. Гријање љетње резиденције је радно интензиван процес, али за многе је релевантан, јер је пожељно да се понекад викендом проводи на свјежем зраку или само тједан дана одмора да се остане далеко од градске таштине.

Гријање куће која није намијењена за зимовање може се подијелити у два главна процеса: изолацијски и гријаћи елементи. Загревање паре или конвекције је беспомоћно пре танких зидова зграде, због чега њихов рад треба да остане непрестано да би се обезбедила стална собна температура. Зато је унапред вредно размислити о изолацији спољашњих и унутрашњих зидова.

Изолација зидова викендице

Заправо, гријање куће се обавља на било који начин:

  • Плинске пећи.
  • Уљни и електрични гријачи.
  • Ваздушни топови и слично

Све ове методе су добре, али вреди узети у обзир финансијске трошкове брзог загревања куће и одржавања температуре. Присуство бројила за гас и електричну енергију у земљи ће играти као резултат зле шале са власницима, а присуство мушкарца у хладној соби - сумњиво задовољство. Да би се смањили трошкови ресурса, вредно је водити рачуна о изолацији зидова.

Што је зид дебљи, то боље. Тхицкзидови се дуго загријавају, а то је њихов значајан минус, али због таквог загријавања температура просторије мање испарава, а након пола дана потреба за сталним радом гријача се смањује на нулу.

Изоловати зид споља и изнутра може бити пјена, специјални термополдови, стаклопластике итд. Чак ће и танак слој изолације показати резултат, који ће увелике задовољити власника објекта и његове госте који су у земљи. Грејање виле са загрејаним зидовима је много брже, а потреба да се куца унапред куца практицно неце бити (уз неке изузетке).

грејни елементи

Као грејни уређај, можете користити било који погодан начин за вас. Ако у кући постоје инсталирани сплит-системи, а вањска температура је виша од нуле, чак и клима уређај може се носити са загријавањем просторије. Откриће ће постати и мобилни радијатори, пећи на чврста горива и сви њихови аналози, што ће поједноставити проблем гријања куће за власника. Треба имати у виду да се сви начини гријања, осим зрачних топова, сматрају погодним за брзо загријавање просторије и одржавање одговарајуће температуре.

Са сваким грејачем можете брзо прототипирати кућу или одвојене просторије. Изолација зидова овдје игра важнију улогу, а то се тиче не само уштеда. У ствари, поједностављујете задатке грејног елемента много пута и смањујете време грејања просторије.