Грејна кућа 5к6: врсте премаза и могућности конструкције

Стаклене просторије ширине 5 метара представљају више облика - лучни, двокраки и галеб . Дужина стаклене баште може да варира од 6 до 50 метара, а такође можете подесити висину објекта.

Шта може бити прекривено стаклеником ширине 5 м

Да би стакленици функционисали исправно и служили што је дуже могуће, треба водити рачуна о њиховој конструкцији. Постоји неколико врста материјала који могу покрити структуру стакленика. У зависности од личних преференција и финансијских могућности, мештани сами бирају величину будућег стакленика и материјал од којег се могу направити.

Одлично решење је третман стакленика ширине 5 м са поликарбонатом

Важно је да се узму у обзир карактеристике премаза за стаклене баште:

  1. Стакло- најстарији начин третирања стакленика. Отпоран је на хемикалије, које се биљке узгајају, добро пропуштају светлост. Стакло није страшна флуктуација температуре. Има значајан недостатак - крхкост, са снажном градом, стакло се може сломити, а може се и ненамерно оштетити услед удара алата.
  2. филм- најјефтинији материјал за покривање стакленика. Има малу чврстоћу, минималну изолацију и слабу пропустљивост. Према томе, у зимском периоду употреба филма је неприкладна.
  3. поликарбонат- нови материјал за покривање стакленика. Има низ предности - чврстоћу (отпорност на град, механичкиоштећење и јаки ветрови), не боји се снега и кише, добро пролази светлост и држи топлину. Тренутно се поликарбонат сматра најбољим материјалом за стакленике.

У производњи стакленика важно је уградити издржљив оквир који ће задржати премаз. За попречне пресјеке користе се челичне цијеви и алуминијски профили.

У зависности од покривености стаклене баште и величине стаклене баште, биће познато да ли је основ за изградњу.

Мали пластеници могу се лако транспортовати на другу локацију. У не-стамбеним стакленицима нема система гријања и наводњавања.

Ако је карбонатни стакленик већи од 5к8, препоручује се да се сипа испод темеља. У случају стакленика у стакленику, није битно колико је велика - неопходна је утврђена подлога. Гараже са темељима су непокретне, не могу се премјестити на друго мјесто.

Двокатни стакленик ширине 5 метара: предности и недостаци

Двокрилни стакленик се сматра традиционалним обликом за појединачно лоциране стакленике. Она има све зидове постављене под углом од 90 степени у односу на тло. Нагиб крова зависи од осветљености терена, као и климатских услова. Ако су снијежне зиме у регији - нагиб треба бити велик. Овај угао је унутар 30-40 степени. Ширина двухзхилим стакленика варира од 2 до 5 м

Висина конструкције може бити било која, у зависности од ширине стакленика и биљке која се узгаја.

Зимно је уклонити снег из двухисхилног стакленика

Приликом одабира густог стакленика важно јеузети у обзир произвођача. Стакленик из познате фирме сигурно ће бити квалитетнији и издржљивији од својих јефтиних партнера.

Предности стакленика:

  • Двоструки стакленици од поликарбоната не захтевају постојање темеља;
  • У двухисхилних стакленицима може расти високих биљака, што је немогуће у засвођеним стакленицима;
  • у таквим стакленицима је погодно монтирати прозоре директно на кров - на тај начин ће се кроз стакленик ширити свеж ваздух.

Међу недостацима је и чињеница да ће "кућа" поликарбонатне стаклене баште захтијевати више потрошње материјала него лучни стакленик. Ако је двокатни стаклени стакленик, он мора бити постављен на темељ. Само ће стакленик трајати дуго времена. Важан нијансу - сличан стакленик се не може премјестити на другу локацију, за разлику од поликарбоната.

Гаража 5к12: карактеристике дизајна

Лучни стакленици ширине 5 м и дужине 12 м могу се користити иу домаћинству иу индустријским сврхама. У овим стакленицима можете узгајати све врсте биљака, чак и краставце, чија висина може достићи 6 м.

Лукани стакленик има чврсти поцинковани оквир који може издржати оптерећење - падавине и јак вјетар.

За стакленици од 5к12 м се препоручује употреба металног оквира

Овај стакленик је направљен од издржљивог поликарбоната. У зависности од дебљине материјала одређује се могућност употребе пластеника у различитим сезонама. Поликарбонат дебљине 6-8 мм пројектован је за одређени период"Пролеће-јесен", није у стању да издржи оштре ветрове и падавине у облику снега. Шарке од поликарбоната 8-10 мм могу се налазити на земљишту током цијеле године, у њима је могуће инсталирати сустав гријања.

Ако је дужина стаклене баште 12 или више метара, препоручује се уградња предњих и бочних отвора како би се просторија добро прозрачила.

Специјалисти препоручују уградњу стакленика од 5к12 на темељ, али је потребно одабрати мјесто гдје се дизајн неће мијешати. Након постављања стакленика на темељ, она ће постати непреносива.

Фондација мора:

  1. Учврстите оквир стаклене баште, чувајте га од удара ветра и великих падавина;
  2. Спречавање уласка штеточина у град кроз тло;
  3. Стварање микроклиме зими;
  4. Спријечите промаје из стакленика.

Темељ може бити израђен од цигле, од блокова и блокова од бетона, да се попуни темељ траке, комбинирајући бетон и армирану мрежу. У зависности од величине стаклене баште и терена, можете одлучити о избору темеља за стакленик.

Лучни стакленик 5к8: врсте оквира

Грло у луку је много једноставније од двослојне структуре. Такви стакленици су углавном направљени од поликарбоната, троше економичније. Плоча материјала је пресавијена и постављена на континуирану мрежу, а спојеви се добијају само када су поликарбонатни слојеви везани.

Лучни стакленик димензија 5к8 м може се обрадити стаклом, платном или поликарбонатом

Лучни стакленик је лакразуме, лако се може преместити на друго место или демонтирати у зимско време.

Лучни поликарбонатни стакленик је јачи од било којег другог облика. Може да издржи велика оптерећења услед напрезања материјала. Паркет може издржати сњежне падавине, али урагани нису довољно добри. Након јаког вјетра могуће је открити да је површина стакленика оштећена или да је лук уништен ураганом.

Величина стаклене баште 5к8 треба да има стабилан оквир, који се монтира од металних цеви, профила од алуминијума или ПВЦ-а. Правилно склопљен оквир стаклене баште гарантује његову трајност и стабилност. Готова база се може купити у трговини, али то можете и сами. Најјачи оквир долази од профилне цеви квадратног попречног пресека различитих величина.

Такође можете направити оквир од метал-пластичних цеви - овај стакленик ће бити покривен густим филмом. Овај премаз није издржљив, тако да на крају сезоне филм треба очистити.

Могућности пластеника 5к6 (видео)

Гараже ширине 5 метара - савршен начин за узгој поврћа на локацијама. Сенке од поликарбоната су посебно издржљиве, не пропуштају штетне УВ зраке, штите биљке од падавина. Такве стакленике могу користити туристи дуго времена.