Грејач за плафон: боље је загрејати, финоћу парне бране, еколошки валовити негориви материјали за зид

Проблеми губитка топлоте су актуелни проблем у условима руске климе и хладних зима. Трошкови гријања и енергије повећавају се из године у годину. Да бисте смањили трошкове грејања, примените топлотну изолацију стамбеног грејања. Није довољно изоловати спољне зидове и под, инсталирати модерне прозоре са двоструким стаклом. Кроз кров до улице може отићи до пола врућине, јер је топли зрак концентрисан испод плафона. Загријавање ће смањити ове губитке, створити удобније животне услове.

Карактеристике

Топлотна изолација стропа ће уштедјети на трошковима гријања у приватној кући. Становници станова ће помоћи у повећању собне температуре током грејне сезоне. Додатни изолациони слој ће спречити плесни и гљивице са плафона.

Приликом изградње властитог дома важно је запамтити важност одржавања топлине и на почетку поставити висину стропа која узима у обзир параметре гријача. У зависности од употребе таванског простора, изаберите метод. Када поткровље није преузело интензивно оптерећење, онда примијенити топлинску изолацију самог поткровља. Ако се кров користи као мансарда, пожељно је изоловати плафон изнутра.


За монтажу изнад плафона мора се прво поставити парна брана како би се заштитила конструкција од влаге. Као парробариер погодне су полиетиленске или анти-кондензационе фолије, пергамент и модерне мембране. Ако се користи скупни грејач, онда ће парна брана имати заштитну функцију,спречавање пада честица кроз спојеве плоча или плоча у унутрашњост.

За власнике станова који живе у приземљу, треба размислити ио самом загријавању стропа изнутра. У панелу девет спратова, узимајући у обзир трошење стамбеног фонда, постаје неопходно заштитити вањске зидове и плафон. У ту сврху можете користити различите врсте материјала. Основна сврха исправне инсталације је да се направи монолитни изолациони слој који спречава цурење топлог ваздуха.врсте материјала

За топлотну изолацију користе се материјали ниске топлотне проводљивости. Одликују се начином уградње и варијантом израде.

Разликују се следећи типови:

 • ролна;
 • велико;
 • плоча;
 • пјенаст.

ролне

У облику ролни или отирача различитих величина, они производе минералну вуну. Влакна се разликују у зависности од материјала из којег се производе.Сировине су:

 • за формирање стијене - легуре стијена;
 • шљака - отпадна металургија;
 • стаклена вуна - песак, стакло и доломит.

За изолацију плафона се чешће користи:

 • стаклена вуна је лидер у топлинској изолацији, али има потешкоћа у монтажи;
 • базалтна вуна - повољнија за самослагање.

Минерална вуна хигроскопна и висока влажност доводи до њеног уништења и повећања топлотне проводљивости. Овај незапаљив материјал је разноврстан, погодан за дрво и дрвобетонски стропови. Квалитативна изолација се може постићи при монтажи испод плафона и на тавану, мијењајући дебљину слоја. Мала тежина и мала топлотна проводљивост омогућавају загревање подног таванског простора на 200 мм.


Ролне се продају и пјенасти полиетилен дебљине 2-25 мм. Изотон тканине је мала дебљина која се користи као подлога испод поклопца за под. За изолацију зидова и плафона оребрен полиетилен - од 0,5 цм лебдећи са слојем једне стране, који одражава топлоту. Мала дебљина и лакоћа омогућавају вам да лако монтирате изолатор на унутрашњу површину стропа и извршите додатне поправке. Материјал је издржљив, ватроотпоран и има високе термичке и хидроизолационе особине.

булк

Расути материјали укључују:

 • слама;
 • пиљевина;
 • шљака;
 • земља;
 • глина;
 • пенасто стакло;
 • вермикулит;
 • Екватор.

Загревање пиљевином, сламом и шљаком сматра се традиционалном методом, која се користи од давнина. Развој индустрије и производња модерне изолационе изолације смањили су популарност природних материјала.Земља као грејач може се користити као привремена мјера у купатилу на тавану. Слој за посипање мора бити 20 цм, а најбоља опција је слама помијешана са влажном глином дебљине 10 цм, а сламу се може сламити за 30-50 цм.пуњач

Доступност и ниска цена дрвне пиљевине је одлучујући параметар за њихову примјену. Недостаци пиљевине су очигледни - добро упијају воду, лако букну, могу послужити као дом за глодаре и инсекте. Временом се његова изолациона својства погоршавају, потребно је направити додатни слој. Да би се смањили негативни ефекти дрвне изолације, сува пиљевина се помеша са кречом или цементом.

Глина - порозни грађевински материјал на бази глине у облику гранула различитог калибра. Падајући слој зависи од спољних временских услова региона и може достићи и до 50 цм. Ниска цена и трајност чине је популарним еколошким грејачем.

Нижа топлотна проводљивост, у поређењу са експандираном глином, има пено стакло. Ова гранулирана пена може се произвести блоковима за изолационе зидове. Позитивне карактеристике материјала су: издржљивост, трајност, отпорност на смрзавање, отпорност на влагу, еколошки прихватљивост. Синтетика не привлачи глодаре и није подстицајно окружење за репродукцију бактерија. Али широка употреба пјенастог стакла није примљена због високих трошкова.

Вермикулит је природни материјал од лискуна, који се распршује на високим температурама, при чему добија другачији облик. Има низак коефицијент топлотне проводљивости, отпоран на ватру, издржљив и лаган, што чини материјал врхунским топлотним изолатором. Поседује адсорбујућа својства, апсорбује и даје воду безпогоршање карактеристика. Једини минус је његова висока цена.

Ецовоол - модеран природни грејач целулозе. Супстанце које су део ње спречавају паљење и труљење. Ниво топлотне изолације је сличан минералној вуни, али висока пропустљивост не доводи до мањег топлинског капацитета.

Ецовоола се може слагати на два начина. Независна суха егзотика раштркана по целом тавану. Друга метода укључује лијепљење помоћу посебне хидратантне и пухане инсталације, којом се материјал наноси на летву. Други метод је професионалнији и повећава за једну трећину термичка својства еквата.Са материјалом који је поплочан лако је радити и можете направити самосталну монтажу. Пена се често користи за полагање, јер је доступна, отпорна на влагу, отпорна на мраз, ниске тежине и ниске цене. Минусна изолација пјеном - слаба чврстоћа, осим тога, ослобађа здравствено штетна једињења уз сагоријевање. Ниска пропустљивост испаравања намеће ограничења за његову примјену са дрвеним конструкцијама.

Екструдиране експандиране пјенасте полистиренске плоче су јаче у структури. Друго име је Пинолек. Због њихове густине, имају мању топлотну проводљивост при мањој дебљини, у поређењу са пеном. Пинолек не формира мостове хладноће, јер има жљебове и није потребан заптивни шав.


Умјетни материјали се не препоручују за изолацију дрвених кућа, као дрвапотребна вентилација. Ако на стропу направите паропропусни слој пјене или пјене, онда пара која долази из животног простора оштети под, промовира репродукцију гљивица и плијесни.

Традиционалне сировине за изолацију дрвених зграда су трске. Они се компримују у облику отирача, пре третмана антипирената. Овај јефтин материјал вам омогућава да добро проветрите простор поткровља и не захтева парну баријеру.


пена

Ови материјали укључују савремену изолацију са полиуретанском пеном и четком. Према карактеристикама полиуретана сличног Пнеоплек-у, наноси се само у течном облику, стварајући снажан непропусни премаз са високим топлотно-изолационим својствима. Пинзел је аналог пене у течном облику. Адитиви за његов састав побољшавају квалитет материјала, чинећи га ватроотпорним.

Изолација грејача је професионални компресор тражене дебљине. Овај посао се не може обавити сам, јер је потребна посебна скупа опрема. Компанија специјализована за производњу и уградњу ових грејача је позвана да инсталира топлотну изолацију.


селекциони критеријуми

Приликом одабира изолације на плафону узимају се у обзир карактеристике заштитног материјала, карактеристике уградње, преклапање материјала, обим материјалних улагања.

Избор грејача ће помоћи следећим критеријумима производа за топлотну изолацију:

 • запаљивост;
 • тежина и величина;
 • трајност;
 • топлотна проводљивост;
 • пријатељство према околини;
 • паропропусност.

Главна тврдња која се односи на различите типове топлотне изолације је њихова горивост. Лако осветљава пиљевину, сламу и пену. Није изложен ватри вермикулита, глина, пјенастог стакла, земље. Друге врсте гријача не стварају пламен, али се на високим температурама топи. Неопходно је увек се придржавати захтева заштите од пожара, посебно када се пакују запаљиви материјали.

Параметар тежине и величине важан је за инсталирање и транспорт грађевинског материјала. Тежина се узима у обзир ако је једна или две особе укључене у рад на поду гријача. Дебљина је важна при обављању унутрашњег рада.

Трајност топлотне изолације зависи од чврстоће изворног материјала, радних услова и правилног распореда слојева током уградње. Квалитетна топлотна изолација не би требало да мења своја својства при температурним разликама и механичким оптерећењима.

Топлотна проводљивост је главни индикатор материјала који карактерише брзину преноса топлоте у околину. Најнижи коефицијент у овом смислу су: финоксид, полиуретан, изолон, стаклена вуна. Најбоље је гријати иловачу.

Еко-пријатељски укључују све врсте гријача за расути терет и мољца од трске.

Индекс пропустљивости паре материјала је важан за дрвене конструкције, јер је дрво изложено влази и склоно је кондензацији. Минерална вуна има највишениво пропустљивости паре. Вештачки изолатори имају водоодбојна својства, отпорност на влагу и слабо пропуштају пару.

У кући постоје два типа преклапања - од дрвета и бетона на основу својстава ових објеката, и бирају врсту изолације. За предност дрвене куће боље је дати топлинску заштиту од природних сировина. Еколошки материјали имају добру паропропусност и омогућавају вентилацију дрвених плафона. За бетон и погодне синтетичке врсте.


Да би се изоловао тавански простор на крову, можете изабрати било који грејач - ринфузу, ролу, пену или штит. На врху просторија дебљина изолационог слоја треба да буде мања него код спољашњих радова. Под стропом се обично користе ролни и поплочани материјали.

Често, буџет који се троши на поправке постаје критеријум за избор. У зависности од врсте слојева и услова рада просторије, може се изабрати јефтини грејач. Доступност одређене врсте топлотне изолације зависи и од цене свих радова. У укупне трошкове укључени су и транспорт димензионалних и тешких материјала, изнајмљивање професионалне опреме за изолацију пјене.

Обим примене

Изоловати плафон у свим грејним просторијама. Код уградње различитих грејача, зависно од услова рада просторије или целог објекта.

Неопходно је изоловати плафон у приватној кући ако сама кровна торта не садржи заштиту од топлоте. ФорДвоспратна грађевинска изолација стропа ће уштедјети топлину у приземљу. Топлотна изолација је потребна на првом спрату и ако се испод ње налази подрум. То ће спријечити пропух и елиминирати пропуштање топлине кроз под. У пространом подруму, топлотна изолација је постављена изнутра. У недостатку такве прилике, они проводе подну изолацију на поду уз употребу било којег материјала.Такође је вредно размишљати о изолацији крова веранде, ако се користи у зимском периоду и када је загрејана. Обично нема грејања на тераси и нема потребе да се греје. Када у кући или на градилишту постоји сауна или сауна, прије него што направите топли кров, морате се поступати одговорно, јер је то мјесто повећане ватре и влаге. За сауну је одабран ватроотпорни паропропусни материјал.

Ако је кућица посјећена зими, онда поткровље нужно треба топлотну заштиту. Негрејану структуру је тешко протопулирати и одржавати у њој угодну температуру.

Типс анд Трицкс

Спољашња изолација вам омогућава да одаберете било коју врсту релевантног материјала, не ограничавајући се на ролу или тип штита. Најбоља опција је полагање изван стропа, него заштита од стропа. Али стан не мора бирати. У овом случају, Финоплек или базалтна вуна су савршени за топлинску изолацију.Квалитетна изолација горњих плафона зграде је способначувајте до 20% који пролази кроз топлоту кроз кров. Усклађеност са препорукама произвођача термоизолационих материјала помоћи ће да се избјегну досадне грешке приликом инсталације и рада.

Погледајте детаље испод за детаље о избору грејача.