Грејач за балкон: 7 врста материјала

Гријач за балкон или ложу није лако покупити, јер имају велики број Хотте мајке у свом стану мали удобан кутак, гдје би било могуће зими и љети сањати, радити или радити своју омиљену ствар? Савремене технологије у области изградње и пројектовања омогућавају реализацију насељеног насеља са балкона. Наравно, његов простор се не проширује, али и да можете имати неколико корисних зона.

Материјали за изолацију ложе: како направити прави избор

Да би ваш балкон или лођа из хладњаче постали додатна просторија за ваш стан, они морају бити правилно поправљени. Прво што треба да урадите је да инсталирате нове прозоре који штеде енергију. Након тога балкон мора бити загријан.

Материјали за изолацију балкона или балкона наћи ћете у готово сваком грађевинском супермаркету. Има их много и разликују се по структури, саставу и квалитету. Али они имају исти задатак - загревање.

Слично томе, сви материјали су различити у цијени. Има и оних који су скупи, и не могу сви себи приуштити да их купе. Али нема скупих, буџетских опција. Поред гријача за обављање одговарајућих радова ће бити потребне исте дрвене или металне шипке за решетку, причвршћивачи, љепила за монтажу пјене.

Материјали за изолацију балкона разликују се по структури, саставу и квалитету

Материјали за изолацију балкона могу послужити:

 • полиуретанска пена
 • Пинолек;
 • пена од изолона или пене;
 • Пена;
 • пјенасти полистирен;
 • експандирана глина;
 • Минерална вуна.

Понекад се приликом изолације балкона користе два типа завршних материјала и још много тога.

Како правилно изабрати грејач за лођу или балкон

Балкон - дизајн је посебан, и не препоручује се да га гњавите. А ако узмете у обзир да пре изолације треба да инсталирате прозоре, што ће подразумијевати појачање ограде, онда би изолација требала бити израђена од минималних свјетлосних материјала.

Како одабрати грејач за лођу или балкон и не заглавити у постојећим опцијама? Покушаћемо да одговоримо на ово питање и помогнемо да разумемо квалитет, композицију, предности и недостатке грејача који су доступни за продају.

Прије свега, мора се рећи да сви изолациони материјали имају другачију структуру и начин инсталације. Неки, као што је изолон, продају се у роли, други - пена и Финоплек, имају чврсту, порозну структуру, трећа је мека и еластична као вуна. Радите најлакше са материјалима који су вероватнији, али они не задовољавају у потпуности захтеве изолације. За већу топлотну изолацију потребно их је надопунити изолатором.

Изолација балкона мора бити израђена од минимално лаких материјала

Основни захтеви за гријаче:

 • ниска топлотна проводљивост;
 • Отпорност на деформацију услед температурних флуктуација;
 • чистоћа животне средине;
 • Чврстоћа при механичком удару;
 • Једноставан за инсталацију;
 • Отпорност навлага, вода, гријање;
 • трајност;
 • Компатибилност са другим материјалима.

Приликом поправљања потребно је узети у обзир да неки материјали, као што је пјена, имају недостатке. Скоро сви се колабирају када су изложени растварачима, могу се распасти и сломити под оптерећењем.

Шта је бољи грејач за балкон или лођу

Од свих горе наведених гријача за балкон или лођу, најчешће се користе пјена и инсулон. Због своје велике цијене, пјена је врло висока. Довољна за изолацију је дебљина пјене 30 - 40 мм, што га чини веома буџетним погледом на материјал. Поред тога, пена се лако монтира и реже.

Који је гријач за балкон бољи од пјене? Стиропор и пјенасти полистирен. По текстури су сличне не пени, али је састав другачији, имају мању топлотну проводљивост, јер не једу мишеве, као пена, и трајније су. Али по цијени од тих материјала, односно, скупљи.

Други материјал који се често користи за гријање балкона је миниват. Изолација балкона минералном вуном има неколико предности и недостатака.

Изолација балкона од минералне вуне има неколико предности и неке недостатке

Предности и недостаци топлотне изолације балкона са променом:

 • Теже је радити, јер има благи облик ваздуха.
 • Топлотна проводљивост минералне вуне нешто је већа од пјене, али да би се постигао такав индекс слој треба да буде 8 мм дебљи од слојапена
 • Минерална вуна се не може херметички затворити, а када дође до цурења, долази до губитка топлоте.
 • Предности укључују способност материјала за конвекцију. Пјена нема ту способност, ау случају накупљања влаге или кондензације испод ње, површина на коју се полаже може бити сироче.
 • Изолација буке у промени је већа него код пене;
 • Подноси веома високу температуру до 800 степени.

Осим пјене, Финоплек, пјенасти полистирен, балкони су такођер изолирани полиуретанском пјеном, али су за извођење ових радова потребни специјалисти и опрема. А цена овог материјала је много већа. Иако је најефикаснији.

Изолонска изолација балкона или балкона: карактеристике материјала

Једна од карактеристика поправке балкона или лођа је још једна ствар: због малог простора за поправку, најбоље је да радове обављате постепено, радећи на почетку стропа, а затим проведите изолацију пода, а затим, након тога, престаните да поправљате зидове.

Изолација ложе инсулином је одлично решење. Изолон, најпогоднији материјал у којем треба максимално одржавати топлину. Сада се лако користи у многим грађевинским секторима.

Материјал уређаја не само да не допушта хладноћу у просторији, већ и на штету површине зрцала, преусмјерава проток топлине назад у просторију. Ако исправно изолирате гријач и поставите све шавове, ваш балкон неће се разликовати од било које друге собе у стану.

Изолација ложеИсолон је одлично решење

 1. Замените уобичајене балконске прозоре ако су на модерним двоструким стаклима. То је предуслов за изолацију балкона. Без тога није пожељно топлотну изолацију овог простора.
 2. Анализирајте чврстоћу плашта балкона. Чаше су доста тешке конструкције. Хоће ли се ваш стари омотач истицати?
 3. Након застакљивања прозора, наставите са полагањем свих пукотина, пукотина, уклањања покварених и смећа. Имајте на уму да након радова на изолацији нећете моћи доћи до ових грађевинских елемената без ометања балкона.
 4. Убеђени да у наредних 10-15 година нећете морати да поправљате зидове вашег балкона, почните инсталирати мрежу.
 5. Не заборавите на ожичење. Највјероватније ће вам на новом удобном мјесту требати утичнице и прекидачи. Обезбедите им електрични погон.
 6. У простору између шина фурнира, уметните пену или пену.
 7. Затворите канале помоћу монтажне пене и уклоните све остатке.
 8. На врху облоге са грејачем, причврстите пенфоел, страну огледала на себе.
 9. Љепило залијепите фолијом.

Поставите фотељу или профил на врх изолона. Пре него што то урадите, проверите да ли је изолациони слој непропустан.

Шта изабрати грејач за балкон (видео)

Који год материјали изабрали да загрејете свој балкон, запамтите да се рад мора обавити квалитативно и савјесно,иначе топлота неће бити сачувана, и ваша поправка се неће оправдати. Ако све урадите како треба и опремите је на балкону грејања, онда можете уживати у њему током целе године.