Грађевински материјали за унутрашњу декорацију куће

Грађевински материјали за унутрашњу декорацију куће из дрвета морају бити посебно пажљиво одабрани. Завршни радови у дрвеној конструкцији значајно се разликују од сличних радова у згради од цигле или газираног бетона. Корист од чињенице да су модерни декоративни материјали на грађевинском тржишту представљени у широком распону, тако да не би требало бити никаквих посебних проблема при одабиру.

припремни радови

Радови на уређењу ентеријера дрвене куће комплицира се чињеницом да током дугог временског периода након изградње такве конструкције долази до значајног скупљања. Дакле, не вреди журити са завршном обрадом. Дрво само по себи изгледа добро, непожељно га је сакрити под неким другим материјалима. Због тога се интерни завршни радови у дрвеним објектима састоје од сљедећих фаза:

  1. брушење . Овај процес се сматра опционалним, али ипак пожељним, јер површина зидова постаје глађа. На таквој површини лакше је применити друге композиције. Поред тога, полирано дрво добија јаснију структуру и сјајну нијансу.
  2. Обрада специјалним средствима за заштиту . Да би се површина заштитила од утјецаја влаге, инсеката и смањила опасност од пожара, дрво мора бити добро третирано. За повећање ватроотпорности стабла могу се користити специјалне боје, ватроотпорни лакови и импрегнације-успоривачи ватре. Импрегнација антисептицима је такође предуслов.
  3. изолација . По правилу, кућа дрвене грађе се загријава уз помоћ надстрешнице. Ако је обрадаизрађене од плоча или сухозида, можете одабрати други материјал.

Унутрашње облагање дрвета

Дрвене куће се често интерно третирају фурниром. Унутрашњост је савршено комбинована са различитим материјалима, тако да се сматра свестраном опцијом третмана. Одличне тканине: практичност, еколошка прихватљивост и трајност. Овај материјал може да обради не само зидове просторија, већ и плафон. Са забатом се лако могу сакрити недостаци зидова трупца, а да се не наруши укупни склад просторија.

Доступно је три врсте облога:

  1. Прва врста је обична даска, пажљиво полирана. Предност овог материјала је његова ниска цена. Од недостатака треба напоменути да такви дрвени елементи немају сидришта, па је идеално тешко поставити плоче. Чак и са уредном изведбом, могу се појавити мале пукотине и празнине. Фиксирање таквих плоча може се вршити помоћу вијака, ексера или скривених монтажних елемената.
  2. Други тип је стандардна облога. Ово је универзална плоча са системом шиљастог утора, који вам омогућава да све елементе поставите чврсто без стварања пукотина и празнина. Овај третман изгледа привлачно и има добра својства топлотне изолације.
  3. Трећа врста је блок кућа. У последње време, постало је посебно модерно да се са овим материјалом рукује код куће. Блок кућа је симулација трупца, тј. Његова конструкција је идентична обичном надвратнику, само једна страна је изведена у облику пола трупца. Изглед такве обраде привлачиплеменитост, елеганција и једноставност.

Наравно, дрвени материјали имају један заједнички недостатак - високу запаљивост. А цене за њих су и гризу, јер се укупни трошак такве обраде, заједно са свим заштитним импрегнацијама, показао прилично високим. Али има много предности у дрвету. Све комуникације и топлотна изолација могу се сакрити у размаку између зидова и облоге. Екологија је карактеристика на коју многи људи обраћају велику пажњу, а на дрвету је овај индикатор савршен.

Ако третирање дрвене куће може бити практично било, за купање се користе само материјали природне средине (дрво).

дривалл

Гипсана плоча је свестрани материјал који се може користити не само у обичним зградама, већ иу дрвеним. Али за дрвене зграде, морате купити водонепропусни сухозид. Овај материјал вам омогућава да прикажете фантазију и креирате било који сложени елемент ентеријера (посебно стропове).

Шта би могло бити лакше од завршетка зида са сувим зидом? Као резултат тога, власници имају равну површину која се може третирати на било који прикладан начин: на стази ићи тапете, декоративне жбуке, боје и други завршни материјали.

плочица

У дрвеној кући не можете без соба са високом влажношћу. Ова листа укључује кухиње, тоалете, купатила. Дрво мора бити заштићено од таквих тешких услова рада, па су зидови у овим просторијама обрађени традиционалним материјалима -плочица или мозаик.

Постоји много опција, тако да постоји нешто за изабрати. Главно је знати све предности и недостатке материјала и покупити га према вашим личним преференцијама.