Гнојиво за квасац, пуњење квасца

квасацсу једноћелијске печурке, које су непромењени елементи пекарских производа. Користе се и за производњу алкохола, једноћелијске печурке су укључене у лекове за лечење. Жене су одлучне да од њих направе разне маске, а мушкарци покушавају направити укусно пиво.

Али то није све! Одлично ђубриво квасца помаже становницима да одрже своју културу на највишем нивоу. Њихов састав обухвата велику количину протеина, гвожђа и елемената у траговима. Од квасца, одијевање је неопходно.

Корисност таквих ђубрива

1. Квасац је одличан стимуланс за раст и развој биљака.

2. Извор корисних микроелемената.

3. Храњење активира формирање корена.

4. Биљке постају јаке и трајне.

Исхрана квасца је добра за сваку биљку. Гнојива се уводе испод коријена и директно на лишће.

Како хранити свој квасац

Неколико варијанти рецептура за гнојиво квасца:

1. 250 грама квасца сушено по литру воде. Пре заливања, разблажити смешу у 10 литара воде.

2. 150 грама "сировог" квасца на 10 литара. Инсистирајте 24 сата.

3. 10 грама сувог квасца, 2 кашике шећера за разређивање 10 литара воде. Инсистирајте пар сати. Подигнуто у води у односу 1: 6.

4. 1 кашика сувог квасца, 2 кашике шећера, 2 грама аскорбинске киселине, шаку земље. Схуффле Прелијте 5 литара воде. Пре стављања у земљу, разблажите гаводе у односу 1:10.

Ако немате могућност да купите квасац - можете га направити код куће.

Корови из проклијане пшенице.Неопходно је мљети једну чашу проклијалог зрна пшенице, додати 2 жлице шећера и двије жлице брашна. Закухајте мјешавину ниске топлине четврт сата. Инсистирајте неколико дана док се не појаве знакови ферментације. Смеша је разблажена у 10 литара воде.

Квас из хмеља.Једна чаша чуњева сипа једну и по литру воде, кува их на лаганој ватри 60 минута. Мешавину треба затегнути, додати две кашике шећера и две кашике брашна након хлађења. Неколико дана да инсистирам на будућем квасцу. На почетку ферментације баците два рибана крумпира. Оставите 24 сата. Направљен квасац се разређује у пропорцији са 1 чашом за 10 литара воде.

Неке препоруке стручњака

Раствор са додатком квасца добро се користи за интензиван раст резница, чувају се на дан квасца.

Ово ђубриво може да издржи свако време и температуру. Али не заборавите да се у хладној репродукцији гљива успорава. Дакле, пристојан резултат се може постићи само када се загреје топла земља, а не хладно.

Није потребно често користити ова ђубрива. Најбољи период њиховог додавања је пролеће и лето. Поред тога, доведите пепео и готова минерална ђубрива на земљу.

Заправо овај чланак и доказује да било који јазавчар на залихама треба да буде квасац. Тада ће вас биљке задовољити својимизглед, и усеви ће дати богату жетву.