Газобетон - економски зидни материјал

Овај грађевински материјал задовољава све неопходне квалитете, тако да је цијенити у ниској згради. То је брза, лака и економична конструкција објекта, мала тежина и естетика изгледа.

Очигледне предности аерираног бетона

  • Захваљујући јединственим технологијама производње, блокови овог материјала излазе у савршеном геометријском облику, искључујући свако одступање од заданих параметара.
  • Газирани бетонски блокови су довољно лагани и стога не захтевају ангажовање специјалне опреме, у исто време, имају много више цигле, што удвостручује темпо градње. Такође, због своје лакоће, зидови овог материјала не врше велики притисак на основу зграде.
  • Поред тога, због своје ћелијске структуре, овај материјал има ниску топлотну проводљивост. То значајно смањује трошкове просторија за гријање и климатизацију, зими и љети. Газобетон се не боји ни јаког мраза, затворене поре задржавају структуру материјала и не дозвољавају му да се деформише. Таква структура блокова ће створити посебну микроклиму у просторијама: при високој влажности, поре упијају, а при спуштању - дају. Због тога је микроклима у просторији са гас-бетонским блоковима слична микроклими у дрвеној кући.
  • Висока отпорност на пожар газираног бетона је због чињенице да се односи на негориве материјале. Не подржава сагоревање и обезбеђује високу сигурност од пожара.
  • Зидни блокови од бетона осигуравају високу звучну изолацију, што је много путанадмашити бетон, циглу или дрво. Због тога се смањује дебљина зидова и преграда, чиме се штеди материјал, а тиме и трошкови изградње.

Захваљујући најновијој технологији која се користи у производњи, газирани бетон, познат преко стотину година, добио је највећу популарност.

Висок квалитет материјала контролише се у свим фазама производње, који се састоји од:

  1. Све компоненте смеше су спојене, помешане и сипане у посебне облике. Након тога се подвргавају топлинској обради.
  2. Када материјал добије потребну структуру, он се реже.
  3. Завршна фаза је уклањање готових блокова, уз помоћ високог притиска и жељене температуре.