Гарден сецатеур: сорте, особине, техника примене + 94 фотографије

Жбуње и дрвеће захтевају редовно сечење, за које се користи секач.

Помоћу овог једноставног алата можете правилно обрезати гране без наношења озбиљних рана.

Данас је на полицама специјализованих продавница представљен велики број модела различитих произвођача.

Због тога купац озбиљно размишља о избору најбољег сегментатора који је способан служити свог господара дуги низ година.

Зашто ми је потребан клизач?

Исправно резање биљака утиче на њихов раст, густину и принос. Поред тога, дрвеће или грмље често захтевају санитарну резидбу када је потребно уклонити сломљене или штетне гране.

Ова операција помаже подмлађивању биљака које су, чини се, већ исцрпиле све своје залихе и престале су да доносе мирисне плодове.

У таквим случајевима је уобичајено користити алат за обрезивање.

Различите врсте алата омогућују вам да лако формирате чврсту круну у воћкама или да дате жељени облик украсним грмовима.

Подешавање обрезивања обезбеђује добро покривање свих листова. Секеатери су лако уклонити слабе и мртве гране, изрезати винову лозу.

Одабиром алата, као на фотографији вртног секача, могуће је лако уклонити гране дебљине до 3 цм, који је њежнији од ножа који оштећује дрво.

сорти инструментов

Двострана резна јединица опремљена са два резна ножа. Често се назива и вртним маказама. Слични алати се користе за прецизно, равномерно сечење, али могу надувати постројење.

Из тог разлога, боље је користити их при раду са младим избојцима или цветним стабљикама. Такође, могу се користити и вртне маказе за резање мртвих грана.

Једносмерни (одвојиви) дрвни секатери имају само један конусни лист. Други врши функцију заустављања, која се на послу налази на дијелу фрагмента који треба уклонити.

Врста једностраног инструмента - резач сидра са ребрастом површином. Ово спречава клизање из сечених грана. Такав сепаратор може да се носи са прилично густим (до 30 мм) и сувим гранама.

Скупљи модели опремљени су механизмом за затезање. Уз помоћ професионалног резача, можете изрезати дебеле гране у неколико корака, без много напора.

Ручке имају различите дужине и различите премазе. Дуге ручке омогућују вам да дођете до грана које расту високо. Овакав алат не захтева превише напора да би се носио са дебелом граном. Међутим, такви сегери су прилично тешки и стога мање погодни.


 • Вртни хеликоптер за викендицу - шта одабрати и како га користити?

 • Како одабрати косилицу за давање?Поуздани модели са дугим вијеком трајања!

 • Како одабрати бушилицу? Детаљна упутства од професионалаца! Фотографија, видео, опис.

Код јефтиних алата ручка је обојена, а скупља - гумирана или прекривена полимерним материјалима. Добар композитни материјал се такође користи када се прави добар резач.

Постоје електрични осигурачи који пружају велику брзину и перформансе. То су прилично лаки и удобни алати. Напајање се напаја из мреже помоћу кабла или пуњиве батерије.

Мрежне шкаре су идеалне за украшавање украса. Уз њихову помоћ, можете створити прекрасне вртне фигурице, украсити грмље и створити живице. Електрични резач се такође користи на местима где косилица не може да прође.

Како изабрати стругач?

Главни критеријум је ово: алат не би требало да изазове озбиљне повреде постројења. Добар секатор пружа равномеран рез и не оставља подеране ивице.

Приликом рада са квалитетним баштенским маказама није потребно уложити велике напоре.


 • Култиватори за викендице - шта одабрати? Упутства за примере фотографија + видео
 • \ т
  Избор сухозида: врсте, карактеристике, принцип рада, инсталација (98 фотографија + видео)

 • Како одабрати компресор: упутства и савјети за одабир снаге + фотографија

Ручке треба да буду удобне, тако да је боље дати предност неклизајућем грубом материјалуу руци

Ако купите алат за краткорочну употребу, модел са пластичним оловкама са отисцима прстију ће радити савршено.

Вреди изабрати модел са траком која се удобно уклапа на зглобове. Биће неопходно када радите на мердевинама.

Најдуже вријеме, нема потребе за поновним изоштравањем јаке оштрице висококарбонског челика, али ускоро може и рђати. Таквом оштрици је потребан посебан премаз са никлом, хромом или тефлоном. Можете изабрати резач од нехрђајућег челика, али је још горе.

На полицама можете видјети огромну количину инструмената. Међу таквим сортама, тешко је изабрати, на пример, сепаратор инокулума. Ако направите необичан рејтинг, онда ће прва позиција бити алати швајцарског бренда Фелцо.


 • Врсте чавала и других причвршћивача - 75 фотографија основних сорти

 • Коју антену одабрати: главне карактеристике и типови уређаја. Савети за подударање + 62 фотографије

 • Вртна опрема - како одабрати праву? Савети за избор савршеног алата (67 фотографија + видео снимака)

Професионалци такође бирају шведски Баццхан секатер. Њемачке Рацо маказе показале су се као одличан алат за грмље. Није лошији од ове марке и Гардене.

Најпогоднији су Фискарс секачи из Финске. Издају се два владара: инструменти једне су намењени за цветање, а други - за лако сечење грана.

Популарни инструменти Самураи из челика високог угљеника су популарни. Замке из Канзава Сеико имају тефлонски премаз који их штити од рђе. Компанија својим клијентима нуди и ратцхет механизам.

Гардена, Босцх, Бацхо су најтраженији електрични резачи. Дизајнери пејзажа и пружаоци услуга у заједници често користе бренд Стихл.

Шта би требало да буде добар секатор

Секеатер треба да има висококвалитетне ножеве са специјалним премазом.

\ т

Не сме бити размака између ножа за сечење и хода бајпас сегментатора, у супротном неће се сећи, већ ће се покосити. Можете експериментисати са папиром.

Међутим, треба имати на уму да неће сви испитивачи квалитета проћи овај "тест".

На пример, Фискарс алати не обрађују папир врло добро, али без проблема обављају своју основну функцију.

Најбоље је да су дугмад сигурносног склопа направљена од чврстог и издржљивог полиамида, ојачаног стакленим влакнима. То их чини трајним и поузданим.

Слика најбољих вртних секача