Гаражни аларм: чувани гаражни систем за давање сопствених руку, кола и решења за повезивање струје

Гаража је место у коме је аутомобил заштићен не само од негативних утицаја времена, већ и од кривичних дела хакера и отмичара. Нажалост, модерни нападачи постају лукавији, а арсенал начина за разбијање гараже стално расте. Понекад сигнализација за аутомобиле једноставно није довољна и због тога би место за складиштење аутомобила требало ојачати додатном заштитом, тј. Потребно је инсталирати сигурносни аларм.

Карактеристике

Гаража је мјесто складиштења не само аутомобила, већ и многих других ствари које нису имале довољно простора у кући. На пример, могу бити бицикли, дискови и гуме, алати и друга опрема. Наравно, сватко жели да се побрине за сигурност своје имовине. Чак и најједноставнији и најјефтинији систем сигнализације ће помоћи у постизању ових циљева.

Лопови могу ући у просторије на различите начине:

 • Уклањање шарки или браве је веома једноставна и практично нечујна метода, уобичајена у разбијању гаража са шаркама.
 • Утичница са резачем. Искусни нападачи могу отворити једноставну браву чак и уз једноставан исјечак, понекад чак могу и покупити кључ. Избегавајте ово постављањем неколико сложених механичких брава.
 • Сечење по металу. Танке плоче се лако излажу алатима, уз помоћ рупе, лопови улазе унутра.
 • Преломљени зид од цигле. Рупа у зиду пробија отпад.
 • Уклањање крова. Листови се поправљају или пробијају кроз отпад. ИнУ овом случају, крађа аутомобила је искључена, али друге ствари могу бити украдене.


Наравно, то нису сви начини продирања у унутрашњост просторије, тако да за потпуну сигурност неће бити довољно једноставно ојачати дизајн. Како би заштитили слабе тачке и надмудрили лопове, то ће помоћи алармном систему. На модерном тржишту постоје различити модели који се разликују по многим параметрима.

У цјелини се могу разликовати сљедећи детаљи који би требали бити присутни у систему:

 • Отварање сензора. Уграђују се на сва врата и прозоре, као и на гаражна врата.
 • Управљачка плоча - необично срце система, од тога зависи функционисање читавог алармног система. Напајање електричном енергијом, које треба обавити у гаражи. Потребно је да инсталирате панел тако да се не види одмах на улазу.
 • Детектори покрета. Потпуно покријте собу. Они су постављени унутар гараже у супротном од улазних углова на такав начин да када се врата отворе, она улази у подручје сензора, а на путу није било препрека на висини од најмање 2,5 метара.
 • Вибрациони сензори. Избегавајте покушаје разбијања зидова или крова.
 • Сирена. Фрустрира починиоца и привлачи пажњу како пролазе људи.
 • Микрофон. Помозите власнику када сигнал стигне на његов телефон да се повеже са гаражом и чује да ли је забринут да позовете чувара или одете на место.

Приликом одабира оптималног система, треба узети у обзир следеће факторе:

 • Она јестетреба да буде што једноставнија за употребу. Претјерана сложеност у управљању смањује поузданост уређаја.
 • Ако је гаража опремљена штедњаком, онда је искључена инсталација детектора дима. У овом случају, потребно је опремити собу додатним сензором покрета.
 • Када је гаража дио заштићене задруге, сирена не би требала бити инсталирана. Могућност лажне узбуне се умножава, а гласни звукови ће довести до незадовољства са сусједима и створити напет однос с њима.
 • Приликом инсталирања бежичних система, важно је запамтити загревање гараже, као и могућност да елементи система издрже негативну температуру.
 • Важно је да будете сигурни да постоји константан електрични напон или да имате спољну опционалну батерију као резервну опцију. Ако нема струје, вреди користити алармни систем који ради аутономно са батеријама.


виевс

Постоји неколико главних типова сигнализације, који се разликују по техничким карактеристикама. Можете да дефинишете одговарајући тип ако узмете у обзир параметре гараже.

ГСМ аларм је ожичени уређај који вас упозорава помоћу мобилне комуникације. Такви уређаји имају широк спектар опција, а стандардна опрема укључује сензоре покрета и отварача врата, микрофон, сирену, рутер, понекад и камеру, фиксирајући уљеза. Често постоје и детектори пожара који реагују на дим.

Најчешћи уређаји су тораде по овом принципу, постоје такви модели:

 • Сапсан ГСМ ММС;
 • Сапсан ПРО 4;
 • "Еритреја Микра-2".Други тип уређаја ради на батерије. Његова плус је независност од струје, а недостатак је недостатак неких параметара.

Често купљени уређаји укључују "Екпресс" и "Дацха 01".

Тренутно су такви модели широко распрострањени и нису нижи од квалитета ГСМ система. Употреба ове или оне врсте сигнализације зависи од потреба власника и индивидуалних карактеристика сваке просторије.


Како га сами инсталирати?

Инсталација и одржавање професионалних система може коштати много новца. Стога власници гаража често прикупљају шеме самостално. Такви модели могу пружити и сигурност, штавише, када је ријеч о заштити јефтиних објеката, било би пожељно, у смислу финансија. Неке врсте сигурносних система можете обављати својим властитим рукама.

Аутономни алармни систем опремљен сиреном. У средишту рада лежи принцип реакције сензора покрета на оно што се дешава у просторији, након чега долази сигнал од њих до сирене. Ствара звук који може одвратити лопова.

За комплетну инсталацију, потребни су сензори покрета, електрична ожичења са изолационим цевима и сирена.

Производни процес је следећи:

 • за отварање сензора покрета, за добијање сферног елемента из њега;
 • извадите плочу, савијте металне браве;
 • прикључите сензор на елементенамотај снаге и релеја;
 • напајање и сирена за спајање са стезаљком;
 • сирена је постављена изван гараже, а прекидач - на тајном мјесту;
 • подешавање сензора: параметри трајања и осетљивости су често подешени.


Инсталација и конфигурација таквог система су доступне сваком кориснику. Али постоји још један тип аларма који можете сами саставити.

ГСМ алармни систем са мобилног телефона. Предност такве шеме у њеној независности од електричне мреже, под условом да се батерија телефона наплаћује.

За инсталацију овог типа сигурносног круга, потребан вам је мобилни телефон (не паметни телефон са контролом додира), мултиметар, телефонска жица и бакарна жица, прекидач, трака за изолацију, љепило, магнети и жељезне копче.

Систем ГСМ уређаја - напредни телефон, који аутоматски позива у тренутку продора у гаражу уљеза. За дизајн, најједноставнији и најјефтинији модел мобилног телефона може се користити - то је норма.


Фазе производње система:

 • Изрежите метални клип на два елемента дужине по центиметар. Обезбедите их на вратима са задње стране. Важно је да се закључају када отварате врата пола ширине.
 • Скините изолацију са телефонске жице. Сама жица је подељена на две жице, а крајеви на контактима. Повежите супротне крајеве са мултиметром.
 • Конфигурисање телефона: уметните радну картицу са позитивним балансом, онемогућите звучно упозорење.Последњи излазни позив треба да буде на броју који ће се користити за позив у случају неовлашћеног приступа - то је предуслов.
 • Скините задњи поклопац уређаја, извадите батерију и друге унутрашње елементе. Закључајте бакарне жице изолационом траком на унутрашњем и полукружном контакту без затварања дугмета за позивање.
 • Замените делове телефона са изузетком задњег поклопца, причврстите их уметком. Укључите телефон.
 • Ставите уређај на скривено место, повежите бакарне жице са контактима на капији.
Приликом уградње овог типа, потребно је узети у обзир чињеницу да неће моћи да ради на негативним температурама. То можете урадити инсталирањем жаруље са жарном нити за гријање у близини телефона. Значајан недостатак је да сигнализација траје неколико секунди да би реаговала на пенетрацију. Ако је капија затворена у кратком времену, позив ће бити имплементиран и одмах ресетован.

Долазни позив се такође може конфигурисати не на личном телефону власника, већ пре него што буде преусмерен на невладину или приватну безбедносну организацију. Ако се активира аларм, група ће напустити објекат. Такође можете инсталирати камере за видео надзор како бисте повећали ефикасност контроле.

Такви аларми се могу користити не само у гаражама, већ иу кућама и кућама како би се осигурао минимални ниво заштите.

Произвођачи

Заони који нису сигурни у своје способности или једноставно не желе да раде свој посао, постоји широк спектар различитих модела. Приликом одабира сигурносног комплекса, власници гаража често обраћају пажњу на трошкове, јер понекад куповина може направити прилично велику количину. Цена зависи од броја различитих опција и подешавања. Испод су најпопуларнији модели на тржишту од поузданих произвођача који су освојили повјерење купаца.

разумни сат

Систем, који производи "ИПРО", може се инсталирати у практично било који тип гараже. Поред стандардних металних и капиталних гаража, алармни систем ће радити иу дрвеним објектима (подложним оптималном нивоу температуре). Такође се може прилагодити у просторијама без струје - повезује се са акумулатором аутомобила.

Постоје две врсте "сатне" опреме: мини-и про-варијанта. Поједностављени сет не укључује сензоре покрета и заштиту од пожара, нема микрофона и смањену количину магнетно-контактних сензора. У принципу, систем је потпуно опремљен свим потребним елементима и власник неће морати да купи потребне делове, осим сензора вибрација, ако је потребна додатна заштита крова.


Цена се креће од 4 до 8 минималних прихода од пореза, у зависности од места куповине и завршетка модела, а пријатан бонус ће бити недостатак претплате.

Пхото Екпресс ГСМ

Овај модел објављујеСибериан Арсенал је компанија са веома великим искуством у развоју и имплементацији безбедносних система. Аларм је самостални сензор покрета са ГСМ модулом и уграђеном камером. Чим аларм прими аларм, камера прави фотографије, које се затим шаљу на телефонски број власника. Цена - 6,5-8 хиљада рубаља.

предности:

 • лакоћа уградње: аларм је аутономан од електричне енергије;
 • отпорност на ниске и високе температуре;
 • камера је опремљена позадинским осветљењем: фотографије се могу направити чак иу пуном мраку;
 • системом се управља и путем СМС-а и путем дрангулије;
 • је апликација за различите типове паметних телефона;
 • меморија садржи шест бројева за слање порука.


Недостаци система:

 • одсуство могућности повезивања додатних сензора;
 • Трајање батерије не прелази шест месеци.

ТАВР

Овај алармни систем, који је произвео Алтроницс, је још један лидер међу таквим организацијама. Цена опреме је нешто виша него у горе наведеним системима: од 5,5 до 9,5 хиљада рубаља. Али уређај садржи много корисних опција.

Предности система Таур:

 • Способност рада са бежичним сензорима.
 • Потпуна аутономија свих елемената система. Уређај може радити на батеријама, рок њиховог рада је око годину дана.
 • Једноставност инсталације и рада: алармни систем радибез жица, подешавање се врши СМС порукама.
 • Способност рада у различитим температурним режимима.

Систем укључује два блока повезана радио каналом. У случају хака, власник шаље поруку или позив мобилном телефону. Тавр такође може да пријави критичне промене у температурном режиму или потребу за допуном баланса. Ако се огласи аларм, систем ће слушати собу помоћу уграђеног микрофона. Ово су заиста квалитетни производи који пружају пристојан ниво заштите од лопова.

Изнад су најчешћи модели на тржишту који имају велики број позитивних рецензија. Наравно, опсег ових уређаја је неограничен. Са овако широким спектром алармних система, избор је због специфичности гаражног објекта и индивидуалних жеља и могућности власника стана. Често је избор направљен у корист бежичних система који раде самостално и дизајнирани су за дуги вијек трајања, као што је аларм против провале.


Типс анд Трицкс

Прије инсталирања сигурносног система, важно је одредити колико је много опција и параметара укључено у неке моделе. Трошкови сигнализације су веома различити на основу техничких карактеристика, које су понекад неприкладне за власнике малих и јефтиних просторија.

Приликом избора оптималног система, важно је обратити пажњу на једноставност инсталације и рада, ширину подешавања идодатни параметри. Али превелика уштеда при куповини система није вредна, јер поставља питања о квалитету њеног рада. Са великим бројем модела који су тренутно представљени на тржишту, веома је важно пажљиво и компетентно бирати. Постоје јефтини системи који не гарантују потпуну заштиту простора, тако да власник може изгубити своју имовину.


Стога је вриједно обратити пажњу на квалитетне приједлоге који су у складу с најновијом технологијом, јер ће то учинити живот много лакшим и заборавити узбуђење око очувања имовине. Међутим, треба имати на уму да они могу радити погрешно или уопште не раде.

Модели опремљени ГСМ-ом, могу одмах обавијестити власника о незаконитим радњама у гаражи. Покривеност мобилне мреже је тренутно широка, што олакшава несметан пренос сигнала чак и из подземне гараже. Најбоља опција за пуну сигурност биће пренос сигнала аларма фирми специјализираној за сигурносне услуге. Осим тога, такви модели имају много других особина које поједностављују живот власника гараже.

Модели батерија су такође популарни. То је због чињенице да су неовисни о електричној енергији и лако се инсталирају, иако са нешто мањим опсегом корисних опција. Истовремено, њихова функционалност је довољна за висококвалитетну заштиту.

Једноставан симулатор може уплашити већину лопова. Али, за истинску заштиту, биће исправно изабрати такво решење, којемоћи ће пружити потпуну заштиту имовине.

Како да направите једноставну сигнализацију за своју гаражу својим рукама, погледајте следећи видео.