Гаража са надстрешницом (47 фотографија): пројекти и планирање гаражних објеката из кућног блока, надстрешнице за аутомобил између куће и гараже, варијанте газираног бетона и профила

Скоро сви власници аутомобила се суочавају са могућношћу да се инсталирају на градилиште: гаражу или надстрешницу. Гаража са надстрешницом је оптималан избор и за складиштење возила и за његово одржавање. Пре него што наставимо са изградњом, потребно је пажљиво размислити о томе какав ће бити дизајн, гдје ће се налазити и који материјали ће бити потребни за његову изградњу.

Где почети?

Гаражна надстрешница се одликује лакоћом употребе, атрактивним изгледом, практичношћу и великом брзином уградње и повољном цијеном.


Власници разних возила разликују бројне предности следећих дизајна:

 • грађевински радови не захтевају много трошкова - ова опција ће бити финансијски корисна за скоро сваког;
 • надстрешница је компактне величине, штавише, може се инсталирати у близини стамбене зграде;
 • испод надстрешнице је обезбеђена добра вентилација, тако да на површини аутомобила неће бити рђе;
 • могу бити израђени од различитих грађевинских материјала;
 • инсталација траје минимум времена;
 • Када возило није под балдахином, овај простор се може користити за удобан одмор.


избор материјала

Најчешће се гаража са надстрешницом састоји од трупца или дневника. При избору у корист дрвених материјала, обавезно запамтите поуздану заштиту дрвета од негативних ефеката влаге, труљења и репродукције штетних инсеката. Трее форКонструкцију треба третирати посебним антисептицима и заштитом од пожара.


Метални носачи се такође могу користити као носачи, који се одликују високим степеном поузданости и трајности. На њиховим површинама често се ствара корозија, која може постати озбиљан проблем. Да би се то спречило, потребно је очистити материјал, третирати га растварачем, премазати прајмером и бојом. Из којег материјала није било склоништа, за сигурност парцеле у изградњи потребно је бетонирати и извести монтажу плочице на њој. Што је маса зграде већа, темељ је дубљи.

Кровиште надстрешнице је од поликарбоната, валовитог картона, дрвених дасака, рубероида или плочица. За привремену заштиту возила може се користити шатор који је причвршћен на метални оквир. Потоњи могу бити стационарни и склопиви; Друга опција дозвољава, ако је потребно, транспорт таквог балдахина.


Често се изградња гараже врши помоћу блокова од газираног бетона. Ово је еколошки материјал који је и даље јефтин. Такође, његове предности су паропропусност и отпорност на смрзавање.

Идеје Локација

Када је материјал изабран, потребно је одредити локацију објекта. Да би се осигурало да возило не пролази кроз цијело подручје, прикладно је поставити гаражу са надстрешницом на улазу у двориште, одмах иза капије или бочно од њих, с излазом на мјесто ограде.

Таква структура може бити:

 • аутономи цанопи;
 • зграда која повезује капију и кућу;
 • ће бити прикључен на стамбену зграду, гаражу или кућни блок.


Наравно, погодно је када се надстрешница налази у близини куће, јер у лошем времену није потребно доћи до гараже због великих сњежних прагова или ходања по локвама. Па, када је гаража удаљена од дворишта. Пожељно је да пут буде без предрасуда и скретања. Није потребно подићи гаражу са надстрешницом од блокова шљаке у низинама, у супротном ће поплавити атмосферске и подземне воде.

Пре постављања гараже са надстрешницом испред куће или у дворишту, водити рачуна да на одабраној локацији нема водовода, водова, канализације и гријања. Ако било шта од наведеног престаје да ради, онда ће присуство гараже онемогућити поправке - да би се задатак извршио много теже и дуже. Стога, такво планирање није веома практично.

Такође, не заборавите да гаража треба да буде испред капије да би се отворила капија. Ако у предграђу има довољно простора, напустите територију за прање и одржавање возила. По жељи можете оставити слободан простор између гараже и куће.Димензије

Можете сами изабрати стандардни пројекат да сами изградите гаражу или нацртате цртеже.

Конструкција оквира оквира не представља ништа компликовано, али кров има неколико типова, од којих сваки има своје карактеристике:

 • Један брдо - најлакши тип крова, можете користити у различитим регионима, али је у овом случају важно успоставити оптимални нагиб падине (обично - унутар 15-30 степени);
 • двоструки зглоб - користи се за конструкције великих размјера, теже је произвести и инсталирати, али има побољшане карактеристике;
 • лучни - погодни за различите металне конструкције, оптимална висина од дна до горње тачке - 600 мм.Величина надстрешнице зависи од модела возила и, наравно, од броја аутомобила. Гаража за два аутомобила може заменити сличну структуру за један велики аутомобил. При дизајнирању дизајна мора се узети у обзир не само величина машине, већ и расположивост слободног простора. За ширину возила препоручује се додавање 1000 мм у сваком смјеру, а на дужину - 700 мм испред и иза.

Ако је гаража намењена за два аутомобила, онда је потребно оставити 800 мм између аутомобила.


Имајте на уму да се параметри гараже морају одредити пре дизајнирања пројекта.

Укључивањем у прорачуне потребно је обратити пажњу на следеће нијансе:

 • унутар објекта треба бити простран, јер ће велика просторија омогућити помоћ возила приликом поправке возила, али ће недостатак простора негативно утицати на квалитет рада;
 • изабрати оптималну величину зидова и темеља, јер је просторија са веома великом површином тешка за загревање, а на хладноћи ће вам бити непријатно;
 • дебљина зидоватреба бити пропорционална топлинској изолацији, тако да се за уштеду топлине унутар просторије не препоручује уштеда дебљине зидова;
 • Размислите о локацијама за складиштење различитих алата и алата.

Димензије гараже директно зависе од величине возила. Ако немате поверења у тачност сопствених прорачуна, потражите помоћ стручњака.Како направити све калкулације?

Оквир надстрешнице укључује носаче, писте и решетку. На параметре металних конструкција утичу опћи параметри фарме. Ове вредности су назначене на госту.

Носачи су израђени од округле челичне цијеви у пречнику од 4 до 10 цм, а израђени су и од профилиране челичне цијеви 0,8 к 0,8 цм, а узимајући у обзир ступањ монтаже носача, имајте на уму да размак између њих не смије прелазити 1,7 м Непоштовање ове препоруке ће негативно утицати на трајност и трајност гараже.

Летвица је израђена од профилисане челичне цеви са параметрима 0,4 к 0,4 м. Материјали који се користе за производњу зависе од степена уградње летве. Уздужни дрвени затварачи фиксирани су кораком од 25-30 цм, а метална решетка - у кораку 70-80 цм

Израчун потребног броја свих материјала врши се према специјалним формулама које стручњаци могу користити.Ако желите да завршите све прорачуне и сами направите план изградње, боље је да користите посебан онлине калкулатор.

Препоруке одГрађевинарство

\ т

Ако је одлучено да све радове на изградњи гараже са надстрешницом обавите сами, да бисте олакшали задатак, изаберите пројекат са директном конфигурацијом, без заобљених облика.

Специјалисти препоручују да радите у следећем редоследу:

 • означавање локације је назначено са назнаком места за постављање водова за надстрешницу;
 • су направљене од јама испод темеља са дубином већом од 0,6 м и пречником од око пола метра;
 • , ослонци су фиксирани и ударани циглом или камењем;
 • темељ стубова се сипа у бетон, који се стврдњава већ у 24 сата, али да би резултат био квалитативан, до сљедеће фазе, професионалци препоручују да почну тек након 3 дана;
 • ослонци су спојени хоризонталним краткоспојником по ободу;
 • кровни оквир је инсталиран на џамперу;
 • кров је постављен на оквир надстрешнице.
Типични пројекти гаража са надстрешницом нису тако тешки као што се чини на први поглед. Главно је да се јасно прати редослед рада.

Примери готових конструкција

Дизајн гараже са надстрешницом - није само оквир са четири носача. Све чешће на локацијама можете пронаћи оригиналну комбинацију лежајева са две колоне и зидове од цигле или камена, који изгледају атрактивно и имају одличне карактеристике.


Ако је гаража причвршћена за кућу, можете "извадити" дио крова гараже и учинити га надстрешницом изнад територије прије уласка гдје можетестави два возила.


Приликом одабира буџетских решења, вредно је обратити пажњу на надстрешницу изнад улазних врата, која ће заштитити аутомобил од негативних ефеката падавина. Такође, вреди истаћи оригинална решења за израду гаражних конструкција. Прилично је оригиналан за израду генералног пројекта, истовремено затвара кућу, гаражу и простор између њих. Ова опција није само атрактивна, већ и практична, јер кров штити кућу од утјецаја на околиш цијелог објекта.Инсталација таквог дизајна омогућава да се направи висококвалитетан кров у приватној кући и гаража која се неће "бојати" обилних киша.

Помоћу надстрешнице, можете претворити гаражу у простране полице и ормаре, а слободни простор ће се користити као наткривени паркинг простор. Али ова опција је погодна за регионе са умереним климатским условима.

Заједнички крилни кров са гаражом - одлична опција за летњу резиденцију. У таквој ситуацији, зидови могу бити израђени од газираног бетона, а кров је везан плочом са изолацијом, а за гаражу се наноси и кугла. Употреба крова на једној палуби овде је неприкладна, али два брда ће штитити од падавина, препоручује се да се инсталира на удаљене полице. Као резултат тога, покривена територија за складиштење возила и просторије које могу безбједно да дјелују као блокови домаћина, да се сачувају разни алати.


Беспрекоран и квалитетан дизајн и примена гаража са надстрешницом омогућава вам да поуздано заштитите аутомобил од излагања сунцу и киши, као и да направите пространу и проветрену просторију у дворишту. Поред стандардних и често коришћених кровова, постоји и велики број кровова који се преклапају и чисте, затварајући простор по потреби. Такве дизајне су практично немогуће самостално направити квалитативно, тако да у овом случају не могу без помоћи стручњака.

Узимајући у обзир различите изведбе гаража са надстрешницом, свака бира дизајн који ће задовољити његове захтјеве и жеље, као и климатске услове у регији. Изградња надстрешнице у сваком случају значајно ће уштедити новац, за разлику од главног гаражног објекта.
Како направити шупе у гаражи, погледајте следећи видео.