Гаража са кадом под једним кровом (38 фотографија): како направити властите руке у подруму, пројекте на кућном блоку, сауну и сјеницу с терасом са блоковима од шљаке и блоковима од пјене

Гаража са купатилом је вишенамјенска зграда у којој можете радити и одморити се. Ова особина привлачи многе људе. Неки више воле да стварају такве објекте властитим рукама. Да би остатак био потпун, а посао није ометао ништа, морате се побринути за правилан распоред такве комбиноване собе, о сигурности.

Карактеристике

Ова варијанта градње се често користи у селима у којима се све просторије дома покушавају смјестити под један кров. Ова опција се сматра најразноврснијом. Сличне зграде заузимају много мање простора од других.

Таква структура може бити и једнокатна и двоетажна. Све зависи од карактеристика пројекта, као и од тога колико простора има. Ако желите, можете све уредити тако да се један од просторија налази у сутерену.

У сваком случају, опција са комбинованим просторијама је много јефтинија.


Предности комбиноване опције

Када одлучите да лоцирате гаражу са кадом под једним кровом, морате разумети све предности и недостатке овог пројекта и бити у стању да преокренете посљедње у професионалце, осигуравајући себе и вољене. Позитивне тачке укључују следеће: док се бавите уређењем купатила у близини гараже, у њу можете ставити добру пећ. Сви потребни материјали за паљење ће бити при руци.

У правилу, посебно мјесто за складиштење чврстог горива се додјељује у удаљеном углу гаражематеријала.


Такође је корисно да није потребно посебно комуницирати у свакој соби. Они излазе уједињени. Систем гријања, на примјер, бит ће заједнички, што значи да ће у зимској гаражи бити могуће радити и не смрзавати се.

За горке мотористе, такође је веома важно да увек постоји могућност да се добро оперу након поправке машине и да не носе сву прљавштину у кући. Исто важи и за оне који су активно укључени у вртларство или раде напорно како би одржали пристојан изглед свог суда.избор материјала

Гаража повезана са кадом може бити направљена од различитих материјала. По правилу, морате се фокусирати на буџет, јер све опције - из различитих ценовних категорија.

Општи захтев за све материјале који се користе за изградњу гараже повезане са купатилом: морају бити густи и складиштити топлоту у просторијама. За изолацију могу се користити различити материјали - нпр. Изолациони панели.

Често такве просторије праве једну причу. За градњу се користе лагани материјали.

У правилу, такве зграде су изграђене од блокова шљаке, блокова од пјене или других сличних материјала.


Градитељи се често сјећају старих традиција и граде купке, у комбинацији са гаражама, трупцима или трајним лијепљеним дрветом. Ово је традиционална верзија која ће украсити, на пример, двориште у стилу рустикалног. Међутим, треба имати на уму да овдје морате посветити посебну пажњубезбедности. Потребно је третирати површину дрвета помоћу специјалних композиција које га штите од штеточина, од корозије и од високе влажности.

Није неопходно искључити и могућност постављања на једној подлози од двије зграде различитих материјала. Са гаражом од гвожђа, на пример, може бити традиционална дрвена када поред. Погодан је, практичан и веома леп.


Планирање и пројектовање

Да комбинујете купатило и гаражу, морате све да испланирате, припремите пројекат. Детаљан дијаграм вам омогућава да схватите како ће ствари изгледати на крају. Моћи ћете да избегнете грешке које се не могу исправити.

Унутар такве економске зграде постоји мјесто за многе области. Да би се уштедио простор у приградским насељима, све потребне просторије се често комбинују у једну економску јединицу. Као резултат тога, под једним кровом налази се и гаража, купатило, па чак и летња кухиња.


Ако се планира уредити мјесто за угодан одмор у друштву пријатеља, онда се сауна са гаражом може прикључити сауни са гаражом, као и сјеница. Добро купатило са терасом и изгледа лепо, а испоставило се да је веома пријатно.

У самој гаражи може бити видиковац, као и полице за одлагање алата, паркинг. Ако има довољно слободног простора, онда можете на истом месту чувати и инвентар за кревете, башту - или чак чврсто гориво за пећ у кади.

За већу удобност у купатилу, може постојати и парна соба, соба за прање или парна соба.

Ако је доступноТаква комплетна сауна је потребна како би се осигурало да врући зрак и висока влажност не оштете аутомобил.У неким случајевима, у подруму испод гараже налазе се додатне полице за конзервирање и поврће узгојено властитим рукама. Простор се користи што ефикасније, а банке не заузимају простор на полицама у гаражи.

Вреди споменути и потребу за комуникацијом. Сви системи морају бити одобрени у пројекту прије реализације ваше идеје. Веза је вредна само најпотребније.

Увек узмите у обзир како ће све ово утицати на породични буџет.


Идеје за друга подручја

И у стандардној иу прилично малој соби, можете лако поставити гаражу повезану са кадом или сауном. Свака варијанта са различитим параметрима има своје посебности које треба узети у обзир.

мала соба

Постоје случајеви када морате да сачувате све слободне просторе, а све потребне зоне треба да буду смештене у згради од 6 к 4 или 6 к 7. У таквим ситуацијама, у правилу, већина простора је одвојена испод гараже у којој се налази возило.

Просечно

Када је простор мало више, можете издвојити слободан простор и пуну сауну. У том случају, гаража ће стати на оба носача и место за складиштење горива. На полицама се налази место за баштенски алат, као и за све остало што се користи у башти и врту. Зграде у 10 к 4метара је довољно за опремање мјеста гдје можете радити и опустити се.

Водич за изградњу

Изградња гараже са купатилом је сложен процес, који укључује неколико фаза одједном. Пројекте ове врсте треба унапријед припремити. Да би се све урадило по правилима, препоручује се да се припреме шеме и цртежи и уверити их.

Ако желите, можете све изградити својим рукама или потражити помоћ искусних професионалаца. Сауна са гаражом може бити изграђена или од нуле или по деловима, када се други налази на завршеној просторији.

одредити локацију

Гаража и купатило, које су у једном економском блоку, заузимају доста простора. Из тог разлога, територија на којој почиње изградња треба да буде довољно пространа и погодна за величину простора.

Такав блок је изграђен на одређеној удаљености од куће. Они који граде кућу од нуле, требају узети у обзир препоруке стручњака. Прво, гаража са купатилом треба да се налази пет метара од куће, не ближе. Друго, не би требало бити превише дрвећа, грмља и других зелених површина на територији.Ради лакшег коришћења, гаража и купатило се могу налазити поред бунара или колоне. То ће олакшати процес снабдијевања водом. Важно је узети у обзир и колико је згодно напустити гаражу. Врата ове зграде требају ићи или на улицу или на прилаз који води до излаза из дворишта. Давозач ће имати могућност да напусти двориште чак иу лошем, кишном времену.

Припремни рад

Када се пројекат заврши, можете наставити са припремним радом. У овој фази морате направити све потребне прорачуне. Ако је зграда смањена од нуле, мора се узети у обзир карактеристике тла, тежина темеља и зграде, дубина воде - и тако даље. Само у овом случају гаража и купатило неће бити ништа мање лијепо и поуздано од дневног боравка.


Потребно је и израчунати количину материјала за рад. Поред тога, потребно је оставити још двадесет посто укупног буџета за додатне трошкове, тако да недостатак материјала у неком тренутку није зауставио рад.

| аранжман

Комплетан распоред купки заслужује посебну пажњу. Можете га саградити на другом спрату или поред гараже. Главна ствар - како би били сигурни да соба има све што је потребно за добар одмор, и тако да висока влажност не штети зидовима, или што је у близини аутомобила.

Врло је важно поставити одвод за прекрасно купање, након свега, тамо гдје ће бити прљаве воде. У гаражној згради није предвиђено присуство олука. Из тог разлога, о канализационом систему треба размишљати одвојено.


Најприступачнија и најједноставнија опција - једноставно донесите одводну цев из купатила и спојите је на заједнички канализациони систем. Истовремено, не морате да правите ништа ново или радикално мењате дренажуна сајту.

Када је проблем са жљебом ријешен, можете направити редослијед самог купке. Ако постоји место, боље је одмах заузети распоред комплетне парне собе. У овој фази морате ставити добар тепих. Може се купити или изградити властитим рукама (од доступних трупаца).

Неопходно је водити рачуна о сигурности. Да бисте то урадили, морате да изолујете све жице. Тако да можете бити сигурни да неће бити затварања да остатак неће завршити никаквим проблемима.Примери инспирације

Сваки власник, када уређује своју ладањску кућу, покушава да га учини индивидуалнијим. Међутим, понекад постоје ситуације у којима нема инспирације или идеја за рад. У овом случају помажу једноставни примери већ завршених радова.

Са паркингом

Није увек довољно материјала за изградњу комплетне гараже, у комбинацији са купатилом. Понекад таква структура фрустрира високу цену дрвета или блокова, у другим случајевима, нема довољно новца да изолује једну собу од друге и обезбеди сигурност. Жртвовање комплетне гараже је неопходно у сваком случају. Међутим, то не значи да морате да ставите аутомобил директно на отвореном, јер увек можете да организујете паркинг поред купатила.

Овај примјер је класична дрвена купка с косим кровом, која је додатно подржана ступовима. Ово је корисно јер је аутомобил заштићен од сунца, кише и снега.Главна просторија је купатило, у којем има довољно простора за туширање, а за пуноправну парну собу с добром ћилимом.

Два аутомобила и сауна

Ако нисте ограничени у трошковима, можете изградити прекрасну сауну у близини куће са терасом и гаражом за два аутомобила. Присуство две капије ће вам омогућити да се загрејете у просторији, поред тога, биће веома погодно за вожњу. С друге стране је улаз у каду. Ово није само парна соба, већ и место за добар одмор. Након добре вечери у парној соби, можете удобно сједити у друштву пријатеља на тераси, јер ће мјеста уопће бити довољно.

двоетажна зграда

Ова опција је погодна за оне који не штеде, али покушавају да све што вам је потребно смјесте на малу парцелу. Први спрат такве зграде налази се испод гараже. Широка врата за подизање пружају удобност при вожњи на отвореном.

На другом спрату се може организовати купање: чак и на тако малом простору има довољно простора за парење и роштиљање. На балкону се може поставити стол или лежаљка. Изградња овог типа изгледа добро и без додатног декорирања, ако постоји могућност да се декорише готова зграда, вреди га искористити. Масивна штукатура, прелијепи ковани елементи и широки ступови чине зграду заиста луксузном зградом.

У стварности није тешко реализирати креативну идеју - посебно у случају да се узму у обзир све препоруке стручњака и различите нијансе. Главна ствар је креативан приступ и упорност.


О томе какоДа бисте сами направили шпорет за сауну, можете погледати видео испод.