Фаза грејања гараже

10-15 година раније гараже су изграђене без изолације зидова, подова и плафона. Стога је у хладној сезони било немогуће у потпуности искористити просторије. Појавом модерне и јефтине технологије гријања гаражна конструкција и уређење дошли су на нови ниво. Постало је могуће да се гаража загреје сопственим рукама.

Постоје два начина:

 • Изолација вањске гараже.Није увек могуће изводити у гаражним низовима, где је спољашњи зид изолован гаража је унутрашња у односу на суседну структуру.
 • Загревање зидова гараже изнутра . Може се извести на било којој локацији структуре.

Гараже су чешће изоловане изнутра. Пре него што почнете да радите, потребно је да израчунате тачку рошења. Ако не узмете у обзир ову опцију, зидови ће се смочити, појавит ће се гљивица.

Прије изолирања гараже изнутра, потребно је разумјети који се материјали користе. Откријте њихова позитивна и негативна својства.

грејачи

Унутрашњи простор гараже састоји се од пода, зидова, плафона и капије. Сваки је изолован одвојено:

 • зидови изолирају пјенастом пластиком, минералном вуном, гипсом, четком (текућа пјена), полиуретанском пјеном;
 • за под је коришћена глина, ретко пена;
 • за строп користи пјену, пјену или минералну вуну;
 • капије су малтерисане пјеном.

Важан показатељ за све материјале ове групе је топлотна проводљивост. Испод је сумарна табела просекаВредности:

Наслов материјала топлотна проводљивост
Полифоам, пиназол 0.036
цлаидите 0.165
Минерална вуна 0.038
блокови од пенастог бетона 0.28
блокови шљаке 0.64

Из блокова се не изводи изолација гараже изнутра. Од тога се граде нове кутије за аутомобиле.

Лаки порозни гријач за под или гаражу се односи на јефтине материјале. Топлинска проводљивост глина је приближно 1,5 пута већа од пјене, али 10 пута нижа него на зиду. То га ставља у средњи положај за термичку заштиту. Не користи се за загревање зидова гараже.

Код спаљене глинице, коефицијент упијања воде није већи од 20%, не плаши се наглих температурних промјена, не гори. Цлаидите је безопасан за тијело, јер не емитира штетне паре.

Минерална вуна

Ово је класа вештачког грејања са влакнастом структуром. Састоји се од стијена, стакла и шљаке. Загревање зидова гараже из унутрашњости минералне вуне врло је распрострањено због својих високих топлотних изолацијских карактеристика. По овом индикатору, минерална вуна је једнака пјенастој пластици. Упија добро звучне таласе, практично не гори. Базалтна минерална вуна има високу чврстоћу на притисак.

Једини негативни фактор је висока стопа апсорпције воде. Изоловати зидове уз помоћ само накнадног малтера или другог заптивања површине.

Полифоам

Најефикаснији, јефтинији и најпопуларнији гријач за гаражу. Састоји се од малих гранула, поуздано и херметички заварених. Изолација са гаражом од пјенасте пластике са сопственим рукама је енергетски најефикаснија метода.

У пени је низак коефицијент топлотне проводљивости. Он не упија воду и не пропушта парове. Ово је лагани материјал који не слаби носивост зидова, плафона или капије.

Пена пива улази у хемијску реакцију са многим хемикалијама. Не може се користити у агресивним срединама. Током сагоревања, пена одваја опасна фенолна једињења.

полистирен пене

Методом уградње практично се не разликује од пене. Има нижи коефицијент упијања воде, већу густину. Изолација унутрашње гараже пјеном полистиреном је скупља од сличне операције пјене.

Пинзел

Ово је аналогна пена за зидове, која се наноси у течном облику. Пинзел се не разликује од карактеристика термопластичне пене. Има класу сагоревања Г-1. Он добро упија воду, али се не акумулира у себи, већ испарава у атмосферу. Пинзел хигросцопиц парно-пропусни гријач.

Загревање гараже сопственим рукама

Већина гаража је изграђена од блока од цигле или пјене. Стога се често поставља питање како изоловати гаражу од цигле, а не метал.

Радови су подијељени у неколико фаза:

 • зидови;
 • под;
 • капије;
 • плафон.

зид

Загријавање гараже властитим рукама - ово је првоокрет зидова. Због њих се већина топлоте губи. Како изоловати зидове у гаражи од цигле?

Везивање зидова листовима пене

То је одговор на питање како јефтино изоловати гаражу.

 • Зидови се чисте од старе жбуке и боје. Све неједнакости су премазане цементним песком.
 • Након сушења зидови постају натопљени земљом или антисептиком да би се уништио плијесан и гљивице.
 • Затим се залијепе листови пене дебљине 100 мм. У ту сврху користе се назубљена лопатица и специјално љепило.
 • После 24 сата, гипсана мрежа се фиксира на пену. Да бисте то урадили, баците мало раствора и стисните га у стог.
 • Тада је површина ожбукана и спатулате. Можете користити обојену фасадну жбуку у врећама, као и цементно-пјешчани морт М150. Боље је не трошити енергију на независну групу решења, већ на куповину готових сувих мешавина.

Монтажа гријача на оквир

Скупљи, али ефикасан и поуздан начин за изолацију зидова гараже:

 • Површина зидова је очишћена, сва конвексност је уклоњена. Вентили и пукотине су везени и положени цементно-песковитим малтером.
 • Ваљак на зидовима се наноси антисептички или дубоко. Тако се плијесан и гљивице уништавају.
 • Након сушења зид је прекривен полиетиленском фолијом или мембранском парном баријером.
 • Користе се ласерски ниво два хоризонтална водила. Један иде на под, други је испод плафона. Да урадимо овокоришћене дрвене греде 100? 50 мм или метални профил. Они су причвршћени за зид помоћу сидара или вијака.
 • Вертикалне водилице су постављене са кораком од 600-800 мм. Овде није потребна апсолутна прецизност. Због тога можете користити обичан ниво или храм за монтажу. Вертикалне вођице су направљене од дрвета 100? 50 мм или метални профил. Причвршћивање на зид је слично као код хоризонталних вођица.
 • Граница шипки је уметнута изолационим плочама. Ако се користи пена, она се причвршћује на љепило. Затим се врши додатно фиксирање плоча пластичним типлом у облику гљивица. Цена по листу од 5-6 комада. Шавови се полажу са монтажном пеном.

Ако се користи густа базалтна минерална вуна, лепак неће бити потребан. Довољно фиксирање пластичним типловима. Шавови између листова се полажу комадима минералне вуне.

За зидове прекривене минералном вуном потребан је други слој хидроизолације из унутрашњости унутрашњости. За додатну заштиту од влаге није потребно користити пјенушавину.

 • За облагање користите платно или профилисани лист.који материјал бира, као што сватко воли сваку особу.

Потребни су додатни трошкови рада и материјала за зидне облоге плоча од сухозида или цементне плоче. Причвршћују се на оквир помоћу вијака на дрво или метал 30-40 мм. Затим се спојеви између плоча залијепе на решетку и наслагају. У завршној фази зиданаслагани и обојени.

Изолација гараже полиуретанском пјеном захтијева ангажирање трећих страна ангажованих грађевинских организација. Немогуће је обавити посао својим рукама.

Подови

У главном, топлотна изолација пода гараже врши се из два материјала: експандиране глине или пене. Као премаз се користи цементно-песковита веза.

Топлотна изолација подова од глине

 • Обим гаражних депонија на дубини од 250-300 мм. Дно је поравнато и на неколико места су постављени светлосни сигнали. Ласер или водостај се користи за добијање хоризонта монтаже.
 • Дно јаме је замрачено рубероидним или полиетиленским филмом. На свим странама направљена је кривина од 300 мм.
 • Клејдит заспи. Дебљина слоја једнака је дубини јаме. Након што је попунио површину, ухватио је сигнале користећи правило. Затим се уклањају сигнали.
 • Изнад облоге је оквир са ребрастим спојницама пречника 10-12 мм. Може се купити или саставити директно на градилишту. За то се арматурне шипке секу по величини и криж се распада укрштено. Величина ћелија је 100-150 мм. Између њих се шипке спајају плетеном жицом.
 • Решетка има профил за обележавање са кораком од 600 мм.
 • Цементно-песковити цемент се сипа. Раствор се може наручити или заменити на месту. Пуњење почиње из далеког угла. Дебљина слоја је 100-120 мм. Након пуњења површина пода је једнака правилу. Након 48 сати, вијак се може истрљати. Користи се у ту сврхуполу праменове и малу количину раствора.

Укупно време сушења спојнице је 28 дана. Даље загријавање се може започети 7 дана након пуњења. Да би се избегле пукотине, кошуљица се испушта са водом сваких 12 сати током 3 дана.

Топлотна изолација пјенастог пода

Опција када не морате копати темељну јаму. Гријач се може поставити на стари поклопац:

  \ т
 • Стари премаз се чисти од прљавштине. Ако постоје велике кврге, оне су положене.
 • На поду је полиетиленски филм или рубероид. Ово је слој хидроизолације.
 • На готовој основи се налазе листови екструдиране пене од густине не мање од З-25. Дебљина слоја гријача мора бити 100 мм, а може се поставити у једном слоју дебљине 100 мм. Много је поузданије користити пјену од 50 мм, са пресавијеним листовима у два слоја.

Сви спојеви се полажу са монтажном пеном.

 • Одозго, пена се затвара слојем хидроизолације од полиетиленске фолије или рубероида. На свакој страни је направљен успон на зид 100 мм.
 • За хидроизолацију је приложена ојачана мрежа са величином мреже од 100-120 мм. Решетка се поставља на мале прожилине, тако да раствор може да клизи испод њега.
 • На решетку се сипа вијак. Технологија носача није другачија.

гатес

Метална гаражна врата су главни извор губитка топлоте. Ако потпуно изолујете периметар, али не додирујете капију, онда ће се посао урадити узалуд. Пре почеткаИзолација се може подићи додатном завјесом. То ће захтијевати двије дрвене трачнице и густо ојачани полиетилен.

Први сталак је причвршћен за капију. Филм се реже на траке ширине 200-300 мм и дужине 20 мм мање од удаљености од шине до пода. Онда су траке приковане једна за другу. Други сталак је напуњен до првог. Испоставља се да је поуздан.

Завеса је спремна, могуће је директно прећи на загревање капија:

 • Унутрашњост гаражних врата је залијепљена полиетиленском фолијом.
 • Од дрвене греде од 50? 50 мм иде у оквир. Он је заврнуо на панел врата помоћу вијака на металу. Претходно изрезане дрвене греде третирају се антисептички.

Дебљина греде за оквир мора увек одговарати дебљини грејача.

 • У излазни оквир је уметнут лист пене. Лепљене су на унутрашњост капије љепилом. Неопходно је пажљиво га изабрати, јер пјена може ући са лепком у хемијску реакцију и колапсирати. Листови су притиснути што је могуће чвршће на површину капије.
 • Спојеви су постављени са монтажном пеном.
 • Одозго, пена се ушије са летвом или профилном плочом помоћу одвијача.

Плафон

Према технологији рада, изолација стропа се не разликује од изолације зидова. Изолациони лимови се причвршћују на ћелију дрвеног или металног оквира и ушивени облогом, сухозидом или било којим другимдекоративни материјал.

Видео: Изолација гараже

Овај чланак даје детаљан водич о томе како правилно загревати гаражу. Како обавити посао јефтино, али са најбољим материјалима. Главна ствар која слиједи савјете, не жури и пажљиво размисли у свакој фази обраде. Тада се резултат неће присилити да чека.