Ецо-схпон врата: шта је ово, фотографије у ентеријеру, рецензије купаца, бела платна и боје цаппуццина

У посљедње вријеме, еко-схпон врата су привукла све више купаца због ниске цијене и добре квалитете. Које карактеристике се разликују по овој врсти врата и како се на прави начин бринути о њима? Које су предности њихових власника, која технологија производње? Одговори на сва питања - у нашем чланку.

Екошпон и његов квалитет

Екошпон је релативно нови материјал, који је полимер са честицама дрвених влакана, које се због чврстоће компримирају под високим притиском.

Процес производње еко-ражња је специјална обрада отпадне дрвне индустрије: дробљење, бојење и мијешање дрва. Завршна фаза подразумева лепљење и пресовање материјала, што резултира тиме што папир са два слоја исписује танке листове који се котрљају у ролне и сече у одвојене делове већ у процесу обраде врата еко шпона.

Под утицајем пресовања из мешавине дрвених влакана, полимера и честица за лепљење, ослобађају се мехурићи ваздуха, што на крају доводи до глатке и хомогене површине еко-ципеле.

Због чињенице да су све честице за производњу еко-шампона у фино зрнатом стању, што искључује велике инклузије влакана, бојење се одвија равномјерније и производ се ослобађа неједнакости природног фурнира. Ово је минус и плус овог материјала. Текстура дрвета, својствена одређеном стаблу, губи се, а текстура еко шпона може добити различите нијансе и опонашати структуру.било које дрво.

Еко шпон је сличан по својствима са вишеспратном, врста природног фурнира. И једни и други су у стању да симулирају текстуру и боју стабла, с том разликом што вишеструка колона такође може да понови узорак тапета или текстила. Дакле, фантазија произвођача мулти-сторехолдер-а је практично неограничена.

Ецо-схпон врата су популарна замјена за скупе фурниране производе. Поред тога, имају много предности у односу на природни фурнир. Слична врата:

  • Не гори на сунцу и није склон избијању наглих промена температуре;
  • отпоран на влагу;
  • Не бојте се огреботина и посекотина, тешко их је оштетити;
  • Нису склони трошењу и имају дуг радни век;
  • Не-ватростални, могу се опрати чак и јаким супстанцама.

А ниска цена у поређењу са природним материјалом доприноси ширењу унутрашњих врата, третирана еко шпон.

Недостаци унутрашњих врата еко-ражња су да они, за разлику од фурнираних природних производа, нису предмет поправке. И зато ће бити немогуће вратити поклопац када је оштећен.

Још један недостатак дизајна ентеријера са еко-ципелама је њихова неозбиљност. Таква технологија, по правилу, користи се само у производњи врата економске класе.

Синтетичка компонента у крилу врата представља одређену опасност по људско здравље, па се употреба овог типа врата не препоручује у дјечјим собама и спаваћим собама. Не заборавите да инсталирате овај тип вратачешће се прозрачује просторија, јер "синтетика" не пролази зраком, попут пластичних прозора.

И последњи недостатак су лоше особине звучне изолације, јер је унутрашња структура врата празна конструкција од МДФ плоча испуњених уметним или природним пунилом. Дакле, одлучујући шта купити врата: фурнир или еко-шпон, морате узети у обзир све горе наведене нијансе и донијети пондерирану одлуку.

сорте

Многи купци први пут чују о езсхпон вратима и не знају шта је то. Па, покушајмо да сазнамо.

Врата, обложена еко-пругом, не производе се из чврстог комада дрвета, већ се сакупљају од дрвеног оквира, МДФ-плоча и минералне вуне или полистирена, на чијем се врху већ наноси еко-схпон.

Структурно, еко-схпон врата се дели на:

  • Мртва (чврста);
  • са филтерима;
  • Са стакленим уметцима.

За оквир дрвета за ову врсту врата користе се црногоричне врсте дрвећа, најчешће бор. Добијени оквир је обложен МДФ панелима, који се касније примењују еко-схпон.

Вештачки фурнир је залијепљен на платно на такав начин да су бочнице и капци потпуно омотани, тј. Да није било ивице. Са таквом производном технологијом, ризик од одвајања материјала од врата платна је сведен на минимум. Осим тога, ова опција изгледа естетски угодније.

Еко шпон или природни фурнир

Међу сљедбеницима еколошког покрета за борбу против масовног крчења шума, наравно,купцима вештачког фурнира више. Као што је овај тип премаза вам омогућује да уштедите више дрва више пута у производњи намјештаја, врата и других производа од дрвета. Нарочито, за производњу врата из еко-шампона коришћени су већ рециклирани отпад: пиљевина и остали остаци производње. Технологија израде врата еко-ражња је такође изузетна по томе што вам омогућава да сачувате што је више могуће материјал за површинску обраду без губитка квалитативних карактеристика, естетике и трајности.

За производњу природног фурнира користите посебну машину, танак слој дрвене лопатице. И у овом случају постоји значајна уштеда у дрвету, иако не на таквој скали као код еко-ципела. А цијена производа од природног дрвета бит ће знатно већа од цијене производа из еко обуће. За поређење: ако висококвалитетна врата са вештачким фурниром коштају 3500 рубаља, онда са природним - најмање два до три пута скупља. Нужно преузета од цијене еко-шпона и врата, обложена технологијом "мачје линије", њихова цијена почиње од 3000 рубаља.

Поред цијене, важан фактор при куповини врата је њихова трајност и трајност. Врата езсхпон, судећи по чињеници да су рецензије купаца о њима веома контроверзне, не купују од непровјерених произвођача. Уз ниске квалитете јефтиних врата, можете купити прилично "сламминг" дизајн који пропада од првог повременог ударца. Да су врата дуго времена задовољила власнике својим изгледом и нису промијенила квалитативне карактеристике, пожељно је на вријемеПроверите квалитет премаза, посебно на крајевима. У случају откривања одвајања, требате поднијети захтјев за гаранцију продавцу Ваших врата.

Многи љубитељи прелепе привлаче лепоту и екологију природног покривача, као и његову посебност, јер је сваки рез дрвета јединствен. Истовремено, еко шпон врата карактеришу неку хомогеност, уједначеност покривености, ако се добијају од оних прегледа које пишу купци који заговарају вештачки фурнир. За њих је то велика предност унутрашњих врата еко-ципеле.

Још једна предност синтетичког фурнира наспрам природног је његова отпорност на различите хемијске детерџенте и прахове. Оно што не можете рећи о природним премазима.

Природни фурнир је хировитији у условима "живљења", захтијева пажљивије привлачење према себи и штедњу. Микроклиматски услови за фурнирана врата треба да буду оптимални у влажности, температури и сунчевој светлости. Еко шпон у овом случају је мање увиђаван, јер се не боји директних сунчевих зрака и задржава своја својства, чак иу условима високе влажности.

Дакле, вештачки фурнир је, по многим показатељима, природнији. Иако је ово питање брже у укусима и страстима него у практичности.

Капуцино у унутрашњости

Цлассиц цаппуццино - прекрасна боја за унутрашња врата, која даје профињеност и племенитост у унутрашњости. Нијансе цаппуццина долазе у различитим засићењима са додатком ружичасте, бисерне, сиве и других боја. Лијепе очи иНенаметљиви тонови еко-схпон боје цаппуццина ће се успјешно уклопити у било који стил, али најбоље одговарају модернизму, минимализму, неокласици.

Пошто светле боје визуелно повећавају простор стана, унутрашња врата Ескхесхон Цаппуццина решавају овај задатак "одлично". Али да би се добила кохерентна слика стана или приватне куће, са елеганцијом и богатством текстура добила је још више боја, препоручљиво је придржавати се одређених правила приликом пројектовања простора.

Зидови боје врата капућина могу бити и бијели и тамни, на примјер, сокови од чоколаде и каве. Овде функционише правило комбинације: да би се врата еко шпон врата капућина врата изгубила у ентеријеру, потребно је да је истакнете светлијом или тамнијом нијансом, а примери сличних дизајнерских решења можете видети на фотографији у нашем чланку.

Унутрашња врата се могу "играти" у композицији са намештајем од храста, трешње, јавора и других занимљивих нијанси. Такође, део намештаја у соби може бити један тон са крпом на вратима. Све зависи од општег изгледа собе.

Да би врата лаког капућина изгледала као мјесто у дизајну куће, потребно је да боја капућина није само у третирању крила врата и плоче, већ је имала и носач у облику обојених покривача, јастука, завјеса и других површина у зависности од посебног стила собе .

Бела боја врата

Посебно успут, бијела врата Еко-Шпонова ће доћи да створе мир и чистоатмосфера која је хладна и освежавајућа. Фотографије у унутрашњости не преносе сву лепоту која задовољава очи задовољних домаћина таквих врата.

Игра контраста лаких врата и тамних зидова помоћи ће да се пружи нека графичка и ригорозна унутрашњост, својствена минимализму. Више меких прелаза између боја: од белих до светло беж зидова, помажу у стварању лаког ваздушног окружења, тако захтеваног у класичном стилу, или у правцу земље, Прованса.

У комбинацији са лаким вратима, под изгледа тамније и живље, даје стабилност простора и повољно истиче предности еко шпона за бијела врата.