Ентеријер кухиње у стилу модерне класике: 50 фотографија идејних решења.

Шта да радите ако сте љубитељ традиције, али видите удобност само у технолошком ентеријеру? Постоји излаз који ће помоћи да се комбинује контрадикторан на први поглед тренд. То је модерна класика: неутрална палета, симетрија, хармонија суздржаних линија, аристократија у сваком детаљу и самопоштовање.

Такве особине су типичне за традиционалну кухињу у класичном стилу. Да ли су они карактеристични за модерну интерпретацију? модерн Али сада постоји контраст, више емоција и енергије, декор нестаје због декорације.

Сам назив ажурираног правца сугерише присуство контраста на позадини високе једноставности и релативне озбиљности облика и линија.

Шта је она - кухиња у модерном класичном стилу

Одабир модерног дизајна за класичну собу, не може се занемарити не само тенденције изгледа, већ и традиције квалитета:

 • за намештај изабрати низ дрва;
 • Завршни материјали треба да буду само премиум класе;
 • палета треба да буде хармонична и удобна;
 • кухиња треба да буде прилично пространа тако да се може комбиновати са дневним боравком или трпезаријом.

Подне облоге

Подови у таквој просторији обично су направљени од природног или вештачког камена. Алтернатива је керамичка плочица, која може бити и традиционална и нестандардна. Таква површина често имитира површину природног материјала, било да се ради о камену или низу.

зидови

Традиционална кухињаПозадине у класичном стилу у модерном ентеријеру могу се претворити у: сада је прикладан и гипс, и боје, али само мат. Зидови могу бити савршено глатки, али ни на који начин не сјајни или текстурирани.

Ако је дизајн заснован на позадини, онда треба да изаберете материјале са шаблоном:

 • у мали или велики цвет;
 • у траци;
 • са великим елементима чипке;
 • приказ птица.

Хомогени премази су прикладни у комбинацији са једном од горе наведених опција.

Комбиноване тапете обично се бирају за комбиноване просторе: зидови дневног боравка су залијепљени материјалом са украсом, а радни простор је често обојен у једном тону.

Плафон

Традиционални плафон је бела, бела или ожбукана површина. У класичном стилу могу бити дрвене греде. Тада би требао бити присутан низ истих нијанси иу обради других дијелова.

Недавно је актуелно уређење кухиње и дневне собе постало напонски плафон са мат површином. Ово решење ће вам омогућити да поправите или обрадите просторије брзо и квалитетно.

Класична палета у модерном стилу

Модерни дизајн не изкључује упорабо традиционалних схема боја у унутрашњости:

 • Бела и златна комбинација је заиста класичан дуо. Обично се овдје скоро све површине израђују у бијелој боји, а златне (патина) обраде детаљи: летвице, штукатуре, украси колона, ако су присутни у просторији, облоге. Наравно, у модерној интерпретацији таквихдекор ће бити мањи, али дизајн не искључује његову употребу. Комбинација различитих комбинација у кухињи и дневној соби такође чини просторију еклектичном, али дозвољава да се само део боје у традиционалној гамути, обављајући другу зону у светлијим и изванредним тоновима.

 • Беж одјећа са чоколадним тримом - друга верзија дизајна, која се данас често користи у модерном ентеријеру других подручја. У таквој комбинацији ће бити прикладне слушалице са фасадама од пуног дрвета. Иако је дозвољено користити скупи кухињски намештај од висококвалитетног МДФ-а. Може постојати лак и сјајна површина, која је у класичном стилу погодна само за лакиране перформансе.

 • Елегантно изгледа као бела и црна палета у класичном стилу. Овај дизајн обично користи елегантне нијансе, што чини контраст мекшим. Бијела боја може бити пригушена - крема или слоновача. Али црна има још више варијација: од мат црне до тамно сиве са каменим текстурама. Управо се ови премази обично одабиру за завршну обраду пода и прегаче. Сива може бити намјештај у дневном боравку, али само са скупом пресвлаком - велур или баршун. Слушалице су обично беле - са светлим фасадама.

Мање ограничене нијансе свих боја дуге могу се користити иу дизајну класичне кухиње, заједно с дневним боравком и благоваоницом с модерним значајкама. Али они неће бити превише енергични или живописни, користе се искључиво овдесуздржани тонови, а засићеност и осветљеност у дизајну доприносе њиховој комбинацији.

Типичан за савремени стил, који је често одвојен од модерних класика као таквог, ту је комбинација чистог белог с природним дрвеним нијансама, обично свијетлих боја, као и тамно сиве боје. Соба у таквом трију испада пространа, светла и прилично динамична.

Савремена као модерна интерпретација класика

Очигледно је да савремени дизајн користи природне и складне нијансе: црну са лакшим варијацијама, бело и природно дрво. Свака од њих у почетку има јасну сврху:

 • Под је таман. Може бити камен, плочица или дрво необичних сорти. Подна облога често има фактуру од камена или низа, чак и ако се користе умјетни или керамички материјали.
 • Зидови и плафон су изузетно бијели. Такав ентеријер ће бити простран, јер беле нијансе визуелно гурају зидове. Дакле, овај дизајн је прикладан иу малим собама - из дневног боравка и трпезарије или без њих.

 • Дрво се користи за израду оквира за столове, израду столица, завршну обраду слушалица: може бити комплет са дрвеним фасадама или плочама. У класичном стилу, као иу савременом, поље је подвргнуто минималној обради - задржава природан образац, без боје и лака.

Занимљива еклектика у модерном класичном стилу

Модерна интерпретација кухиње у класичном стилу омогућава употребуконтрасти и живе одлуке на позадини племенитог, суздржаног третмана.

 • Једноставне слушалице са фасадама без декоративне обраде могу бити допуњене витражним прозорима на прегачама, у луку између радног простора и дневне собе. Овај дизајн рупе учиниће и најједноставнији ентеријер светлим и динамичним. Када понављате витраж у делу на плафону - са позадинским осветљењем на више нивоа - композиција ће бити завршена и елегантна.

 • Природно дрво у модерној просторији може се допунити пластичним конструкцијама и стаклом. Технолошка рјешења се користе за практичност и једноставност ситуације. На пример, у ограниченом простору, транспарентни детаљи ће бити практично невидљиви, чак иу прилично тамним бојама.

 • Лијепе, отворене декорације камина или портала у близини хаубе могу бити допуњене једноставним анатомским фотељама или столицама, које могу имати грациозне закривљене ноге и наслоне за руке.

У таквом интеријеру, посебно у комбинацији са кухињом у дневној соби? увек постоји место за машту, за индивидуалност и експериментисање.