Електрично гријање у приватној кући. Електрично гријање у стану.

Прије десет година, врсте електричног гријања су сматране алтернативним и кориштене само у случајевима крајње нужности. До данас, гријање стана, па чак и викендице, користи се једнако као и вода. Постоји пет главних система грејања који раде на електричној енергији:

· Једнокрилни котлови и електрични гријачи.

· Конвектори.

· Инфрацрвено грејање.

· Топли под.

· Грејачи.

Свака врста има много својих особина, али за почетак, вриједи објаснити принцип и посебност њиховог рада, као и одредити гдје их користити профитабилније.

котлови

Најчешћа пракса је уградња дво-круговних котлова, који обезбеђују снабдевање топлом водом и грејање. У исто вријеме гријање у приватној кући или стану се сматра јефтиним, али прилично згодним. Круг грејања вам омогућава да изаберете одређену температуру течности и притиска, да се пребаците са зиме на лето, итд.

конвектори

Понекад се електрично гријање у приватној кући не може разликовати од водених и електричних конвектора - то је случај. Подни и зидни радијатори изгледају исто као и вода, док су самостална јединица за гријање. Овај уређај је погодан за стан, који ставља нови, добар електрични кабл.

инфрацрвено грејање

Загревање инфрацрвеним зрацима почело је да се примењује релативно недавно и нађено је широконаношење на топло поље и специјалне лампе. Инфрацрвено грејање у приватној кући да би се пожељније примењивало т.К. Уређај је веома у очима и готово је немогуће сакрити га. Задовољство је што инфрацрвене лампе не исушују ваздух и троше релативно мало струје, а њихова ефикасност у поређењу са аналогима је висока.

Топли подови

Грејање на струју у стану и кућама са топлим подом сматра се веома скупим. Висока потрошња енергије је резултат многих фактора, али не треба заборавити на могућност регулације температуре и независног одређивања радних температура и времена. Топли под - то је, прије свега, комфор за који морате платити.

Грејање

Најскупљи начин грејања може се сматрати грејањем. Овај тип уређаја троши много струје, даје минималну топлоту, али се ретко користи као главни тип грејања. Ваздушни топови, аутономни конвектори на нафтној подлози и тако даље - све ово је електрично грејање, у стану такве ресурсе треба користити веома ретко. Уређаји са три петље нису у стању да загревају велике просторије, али идеално обављају задатке помоћних уређаја за грејање.