Ексклузивни арт децо стил у ентеријеру

Користите уметнички стил у уређењу вашег ентеријера, што ће помоћи да стан буде не само занимљив, леп, већ и незабораван. Међутим, да не би изгубили нијансу, потребно је пажљиво испитати сва својства арт децо стила у ентеријеру.

Главне карактеристике Арт Децо-а

Арт децо се преводи као "декоративна уметност", и ово име се у потпуности оправдава. Сврха уметничког стила је да створи скуп, јединствен и популаран дизајн соба. Ова струја личи на уметничко дело. Појавила се почетком прошлог века, у тим годинама у друштву, огромну популарност су примиле различите културе. Такав микс се одразио на Арт Децо, који је објединио нетрадиционалне токове унутрашњости: афричке, индијске, египатске итд. И како то можда звучи чудно, али таква комбинација није довела до хаоса, већ напротив, ова верзија дизајна је направљена елегантнијом и изузетнијом.

Арт Децо особине

1. Лаган и елегантан. Сви елементи овог стила су невероватно комбиновани. Међутим, обратите пажњу на њихов број, а елементи из различитих стилских струја би требали бити мало.

2. Мешање различитих култура. Овај пиринач је врло карактеристичан за стил, може се пратити у свим елементима украса.

3. Присуство сложених облика. Често коришћени вишеслојни или степени облик. Присуство глатких узорака је дозвољено. Такав курс није карактеристичан по неспретности, јер изгледа веома непристојно и нелогично.

4. Велика количина сунчеве светлости у затвореном простору.

5. Доступност скупог и квалитетног материјала. Једноставни пластични производи у овом стилу неће моћи да вас виде.

6. Примање контура. Омогућава избор објеката у општој позадини.

7. Црно-бели узорци. Они су слични клавирским кључевима, који сами по себи наглашавају јединственост ентеријера.

Које се боје користе у арт децо-у?

Иако је умјетност у унутрашњости и сматра се прилично живописном, ипак је потребно користити само неутралне или свјетле нијансе, а боја ће се постићи уз помоћ других елемената. Изаберите свој избор у млеку или брескви. Да би унутрашњост изгледала импресивније у будућности, треба да користите нијансе злата, бронзе и сребра.

Живе боје су такође дозвољене, али нису потребне за употребу у великим количинама. Дозвољене су следеће боје: тамноцрвена, црвена и плава. Границе између нијанси се стварају црном или белом бојом. За прераду се користе само природни материјали као што су челик, крзно, кожа, дрво итд.

Како украсити зидове у арт децо-у?

Треба да имају неутралну, мирну нијансу, јер зидови служе као подлога за друге елементе декорације. Можете их обојити бојом неутралне боје, такођер жбуком или покрити тканином. Обратите пажњу на најновију верзију, он заиста истиче арт децо у ентеријеру. Можете користити обичнетапете, а како не би преоптеретили дизајн просторије, можете користити обојено или пресвијетло платно. Дозвољено је само мало штампање.

Желите да истакнете један од зидова? Затим користите шаблонску шаблону било које животиње, најчешће слона или тигра. Не мање јединствен ће изгледати као отисак на истој теми: у облику пруге зебре, леопарда или перја птица.

Како украсити строп у стилу арт децо?

За украшавање стропа употребом необичне декоративне штукатуре, примијенити волуметријске ивичњаке, итд. његова главна карактеристика - напетост строп или мулти-левел, чак можете створити у облику валова. Међутим, ако се фокусирате на друге површине, плафонски премази чине неутралну или светлу нијансу.

Како украсити под у стилу Арт Децо-а?

Можете користити ламинат или паркет. Није лоше изгледати као цријеп или умјетни камен. Можете направити под у светлим и тамним нијансама. Штампа је дозвољена у облику животиња или у шаховском узорку.

Који је намјештај погодан за арт децо у унутрашњости?

Атрибути намештаја би требало да буду сложени и са софистицираним обрасцем. Може чак да утјеловљује исту огорченост и агресивност, али се не плаши јер ће мирна и њежна позадина минимизирати њене посебности. Купите намештај са модерним облицима. Тапацирање би требало да буде од скупог материјала. Дозвољен је анимирани испис. Такође, пажњу треба обратити на кревете, и то треба да останеу многим другим стиловима, у фокусу пажње. Њене ноге би требале бити високе и стабилне. А ако вам се свиђа, онда можете поставити кревет на подијум.

Пазите!Савјети играју велику улогу ако је позадина свијетла, онда кревет треба бити таман и обрнуто.

Расвета у уметничком стилу ентеријера

Расвјета може употпунити сваку просторију. Требало би да поставите један велики лустер у средину просторије, а већ га можете допунити другим изворима светлости: сцонцес, подне светиљке итд Као опција може послужити као вишенамјенско освјетљење.

Додатни прибор у унутрашњости просторије

1. Огледала. Они стварају оптичке илузије, тако да могу визуелно проширити простор.

2. Слике. Можете ставити животиње или митолошке хероје у собу.

3. Вазе са египатским украсима.

4. Животињске коже.

5. Јефтина постељина.

6. Нестандардне фигурине и статуе.

С обзиром на све особитости стила, можете створити невероватан и оригиналан простор уз арт децо ток.