Двослојни растегљиви плафони

За модеран и оригиналан дизајн стропа за дневну собу или дјецу, није потребно користити шарене мотиве, довољно је имати двобојни контраст. Стретцх стропови различитих боја дају ентеријеру концизан и профињен, што ће задовољити домаћине и њихове госте.

Карактеристике растезних плафона са цветним везицама. њихове предности

Да би се променио дизајн затезног плафона, без примене вишеслојних структура, могуће је прибјећи адхезији платна, чиме се избегава губитак висине у просторији. Да бисте то урадили, не треба да обављате сложене инсталационе радове, довољно је нацртати скицу и пренети је на делове платна, које ће пљувати. Исправно одабрана боја и текстура платна проширит ће простор мале просторије, стварајући осјећај за вишеслојни дизајн.

Стретцх стропови у двије боје настају методом адхезије тканина и филмских превлака заваривањем високофреквентном струјом. Потребно је неколико минута да се оствари било каква идејна идеја. Боја и боја могу бити мирне или контрастне. Није потребно креирати вишеслојне композиције, довољно је комбинирати двије боје како би се пружила јединственост интеријера.

Приањање плафона врши се на директан и кривоцртан начин. Прва опција укључује једноставну спужву од два платна да би се проширила површина, а друга укључује уградњу платна са различитим завојима (таласима).

Превлака за распршивање се распростире на високом нивоураван са другим врстама стропних конструкција, без нарушавања интегритета и осигурања поузданости система за монтажу.

Предности тканина за затезање са приањањем:

 • Комбинација две боје ствара индивидуални дизајн просторије
 • Адхезија стропа је јефтинија од вишеслојних
 • Затезни строп раздваја просторије од просторија у функционалне просторе, визуелно их можете процијенити у апартманском студију
 • Поузданост и трајност структуре која штеди од поплава
 • Богата палета боја и мноштво облика
 • Употреба цртежа, примена, сјајних и сатенских материјала ће омогућити усавршавање стана
 • Лака нега, посебно ако је филмска облога
 • Употреба два платна са различитим текстурама ће створити јединствену декорацију плафона
 • Напонски плафон са приањањем се разликује по једноставности израде дизајна, квалитета материјала за животну средину

Шиљак вам омогућава да комбинујете двобојно платно, помажући да сакријете недостатке на плафону. Исправно одабрана боја или сјајна површина могу визуално трансформисати простор мале просторије, а шавови неће бити видљиви.

Стретцх стропи: твистед тво цолоурс - фото:

Варијанте лепљивих слика

Напонски плафон се може заваривати на различите начине. Све зависи од визуелног приказа дизајнера.

Линије затезних плафона у вези са две боје представљене су следећим варијантама:

 • дирецт
 • У облику цик-цак
 • вави

Равне линије савршено изгледају са строгим ентеријером соба, конзервативним стилом. Дизајнско решење зависи од величине просторије, али уз помоћ једноставних линија могуће је комбиновати две функционалне зоне, може да прикаже фотографију завршеног пројекта. Праволинијска адхезија се изводи помоћу дуктилних профила.

Кривулинарни шиљак се односи на цик-цак и таласасте линије у унутрашњости. Користи се у проширеним просторима, олакшава визуелну експанзију простора. Раздјелник, који се користи у криво- линиарној методи, омогућује стварање различитих облика у облику круга или елипсе. Таласасте линије стварају осјећај за романтику и опуштање. Поплочани строп с валовитим линијама ће бити идеална опција за спаваћу собу или дјечју собу.

Спике оф фловерс он тенсион цеилинг - фото:

О чврстини и видљивости шава везаних тканина за тапацирање

Материјал стропа треба да има добро заварени спојни спој. Када се користе двије боје, могуће је да ће шав бити готово невидљив, посебно ако је контрастна боја (на примјер, у случају напетог стропа двије боје - бијеле и црвене).

Питање практичности завареног плафона је отворено, предмет спора је спојни шав. Тачност приањања се постиже заваривањем високофреквентном струјом, која осигурава мању видљивост. Ако је материјал направљен високог квалитета, ??Снага ће такође бити упоредива са бешавним, а оптерећење у облику воде када буде поплављено неће бити страшно.

Дизајнери уз помоћ игре свјетла и правог кута могу учинити шав мање видљивим, све то се промишља при изради скице собе. Чврстоћу шавова гарантује произвођач, али боја и материјал могу учинити шав мање видљивим.

Једнослојни и вишеслојни растегљиви плафони

Затезни строп различитих дизајнера боја дизајнира дуже, лакше је за рад са једнобојним материјалима. Плафонски поклопац је практичнији, ако је направљен од ПВЦ фолије, а друго место је фактура за ткиво. Мат или сјајни филм је склонији оштећењу од ткива, али се може примијенити на декоративне цртеже или 3Д-слике.

Простор плафона диверсифицира многа контрастна рјешења. Може бити велики цвијет на цијелом платну или геометријска фигура у строгом интеријеру.

Типови затезних премаза у зависности од броја нивоа:

 1. Једнослојне стропне облоге погодне су у малим просторијама, гдје због недостатка висине не постоји могућност израде неколико слојева. Дизајнери по правој комбинацији боје и текстуре постижу ефекат ширења визуелног простора. Приликом креирања криволинијског затезног плафона, упркос неједнакости линија, тканина ће изгледати холистички. Постала је популарна употреба два различита текстура у украшавању плафона, тако да је мат површина усклађена са сјајем или са сатеном.

 2. Плафони имају дваи више слојева се стварају истим методом адхезије као и на једном нивоу, али линије налик на таласе додају изванредне стандардне станове. У украшавању вишеслојног плафона, биће стварна употреба неколико нијанси једне боје, које се комбинују са таласима различитих величина и облика. Тако можете направити чак и строп у облику куполе.

Да бисте побољшали визуелни ефекат у великој просторији, средиште стропа можете направити са висећим лустерима у контрастној боји.

Ако власници планирају да направе растезљиве стропове различитих боја у једном нивоу, они ће бити довољни да их вежу са повезним профилом, и неће захтијевати шав на плафону уз употребу ПВЦ филма.

комбиновани плафони

Стропни поклопац може бити у потпуности израђен од ПВЦ фолије, али се може комбиновати са уметцима сухозида. Комбиновани плафони су:

 • Са једним нивоом
 • Са два или више нивоа
 • У комбинацији са другим врстама премаза

Висећа верзија дизајна у комплексу са затезним плафоном добија на популарности. Комбинација израде платна и гипсаних плоча се чешће користи у ходнику или дневној соби. Кутија од сувог зида је ожбукана и прекривена штукатурама.

Како одабрати комбинацију боја

Са две боје за декорацију плафона, можете да добијете многе варијације како би унутрашњост била модерна и префињена.

Важно правило при избору боје плафона је његово присуствоукраси соба, јастуци, завесе, намештај, на поду.

Шта изабрати нијансу у двобојној верзији:

 • Сенке се бирају у зависности од сврхе просторије. Тон за кухињу је лакши, спаваћа соба је тамнија
 • Бијеле или беж боје усклађују се са готово свим контрастним нијансама
 • Ако тамна боја на зидовима превладава у просторији, онда се плафон треба осветлити и обрнуто
 • Направити контраст на монокромној светлећој стропној плочи може се направити уметањем чоколаде или богате смеђе боје са узорком или као геометријска фигура
 • Да би простор био светао и необичан, можете користити жуту и ​​љубичасту или наранџасту боју
 • Опције нежности за тканину за таваницу - бресква са плавом, јоргованом и беж, лиметом и ружичастом бојом

У овом тренутку, тржиште представља много боја, нијанси, текстура које се могу комбиновати.

Стретцх стропови: спајање две боје (варијанте) - фото: