Двослојни плафон од сухозида

Зидни зидови су веома популарни у наше време. Ништа се не може изненадити: сухозид - материјал јефтин, издржљив и еколошки сигуран. Велики плус је што суви зид лако може да сакрије неравну површину, а сам материјал не захтева поравнање.

припрема

Двослојни плафони - оптимална опција за ходник и дневни боравак, јер простор дају посебну префињеност и елеганцију. Такви дизајни се могу користити иу кухињи или спаваћој соби. Размотрићемо опцију двослојног плафонског уређаја са заобљеним угловима.

Уређај двослојног плафона мора почети означавањем. Прво, потребно је да одредите најнижи угао и ставите налепницу у њу на растојању од 5-8 цм од плафона. Ова ознака се преноси на друге углове и зидове. Да би се избегле грешке, боље је користити ниво воде. Ако није при руци, у ту сврху можете користити обичну провидну цијев дужине најмање 10 м. Промјер цијеви треба бити око 1 цм, а затим све наљепнице треба спојити, при чему је вјеројатније да ће се овај рад носити с кабелом.

Наравно, морате припремити све материјале и алате. Материјали ће захтевати ГКЛ, монтажне елементе, профил и вођице.

Инсталација првог и другог слоја

У почетку, даљи рад се не разликује од распореда уобичајеног једносмерног плафона од сувог зида:

 • монтирајте вођице на поправљену линију и избушите рупе у зидудовелс;
 • да се фиксирају водилице по ободу;
 • за уградњу суспензије;
 • уметање и фиксирање уздужних, а затим бочних профила;
 • проводи ожичење, топлинску изолацију (ако је потребно);
 • избочити први слој ГКЛ.

Тада морате да делујете на такав алгоритам:

 1. Уз помоћ нивоа воде, оловке и кабла, запамтите зидове будуће линије другог слоја. На овим линијама, фиксирајте водилице помоћу чавлића.
 2. Нађите средиште стропа и измерите од њега потребну удаљеност у свим смјеровима (овисно о Вашој жељи). Ставите етикете и комбинујте их са каблом.
 3. На плафону, причврстите профил помоћу вијака на метал, остављајући углове да буду полукружни.
 4. Изрежите профил на 4 дела жељене дужине и изрежите их на удаљености од 25 мм један од другог. Овде на помоћ маказа на металу. Савијте профиле, дајући им глатки полукружни облик.
 5. Поправите полукружне елементе према унапријед нацртаној ознаци.
 6. Увуците уске и дуге траке ГКЛ на водилице окомито на плафон прескакањем декоративних полукружних секција.
 7. Одрежите делове за заобљене углове, навлажите их са једне стране крпом или руком и лагано додајте жељени облик. Поправите га на сличан начин на полукружним подручјима. Док се картон не суши, није потребно окретати завртње до граничника. Направити полукружну траку сухозида НЕ поравнатом, на мјестима повезивања саРавне пруге морају затегнути мали комад профила. Након сушења може се очистити.
 8. На доњој ивици окомитог плафона траке сухозида, затегните профил, док се он мора уклапати у водиче који су постављени на супротном зиду.
 9. Одсеците краткоспојнике од профила и уметните их у жлеб водећег профила кроз 0,5-0,6 м. Учврстите га вијцима и привјесцима. Да бисте избегли грешке, у центру структуре треба да растегнете нити и дођете до ње. Лагано повуците ивицу суспензије према горе.

Инсталација сувог зида на другом нивоу оквира

Када је оквир спреман, можете наставити до облоге. Треба да направите шаблон и исечете 4 квадрата са једном полукружном ивицом. У овом случају, пречник круга мора бити већи од већ постављеног пречника на плафонској конструкцији тако да се формира ниша за осветљење. Све 4 квадрата поправити.

Затим морате извадити ожичење и уклонити ГКЛ преостале правокутнике. Ширина доњих лимова треба да буде шира од фиксног профила на плафону, као у случају кругова. На ивици фиксних листова завијте вођице, на које се затим монтирају мале плоче уских гредица сухозида.

Можемо рећи да је главни посао завршен. То је ствар малог - ставити позадинско осветљење, затворити фуге и обојити плафон. Погодније је користити ЛЕД траку, јер је врло лако поправити. Има базу канала, тако да можепричврстите и у самој ниши и са унутрашње стране. Али можете чак и редовито трошити сијалице, ефекат неће бити лошији. Ништа комплексно у уређају таквог стропа, главна ствар - разумјети суштину процеса и нацртати претходни цртеж.

Двослојни плафон са сухозидом властитим рукама да би се мало теже од једног нивоа. Али ако имате стрпљења и потребних алата, све ће изаћи. Желећи да добијемо одговор на питање како направити прекрасан двоетажни плафон са ГЦЛ, људи читају много информација. Али прије рада пожељно је прегледати детаљну фотографију процеса, како би се визуализирале све фазе инсталације. Ако желите да имате прелепи плафон за дневну собу, двоспратни плафони израђени од сухозида савршено ће их обрадити.