Дупла улазна врата: метална у стану или приватној кући

Често стандардне јединице са једним вратима, које се обично инсталирају на улазу у стан и кућу, не могу задовољити домаћина из различитих разлога. Према томе, можда ће бити потребно инсталирати двострука врата, чиме се решавају готово сви могући проблеми (промаје, заштита, итд.).Овај тип врата је платно које се причвршћује на једну кутију врата. Понекад двострука улазна врата корелирају са вратима шкољки, иако су то потпуно другачији концепти.

У неким зградама и становима таква врата су већ регистрована у плану, али ипак, већина таквих система врата се ставља у већ кориштене куће.

Требам ли двострука врата?

Понекад у фази изградње зграде грађевинари погрешно одаберу дебљину врата. Као резултат тога, топлотна изолација је поремећена, а због температурне разлике у згради и улици постоји кондензат који се таложи унутар крила врата.

Што је нижа температура, бржа кондензација из воде постаје лед. То може довести до обилне корозије, као и до баналног затварања врата комадом леда. Треба предузети хитне мјере за рјешавање могућег проблема.

Најлакша, али не и најбржа опција, биће организација тамбура без гријања, након чега слиједи уградња унутрашњих врата око 1,5 м од улаза (погодније за приватне куће). Таква метода у већини случајева ће бити незгодна, јер да би успјели, потребан вам је слободан простор, који ће бити уклоњен из животног простора.

Метално платно, које се налази на улазу са улице, је одличнослужи као заштита од лопова, али се чини да је прије ниских температура материјал. Врата почињу да пролазе кроз хладноћу, а температура близу ваздушних маса се смањује, постепено постаје росиште.

Тако се на вратима формира кондензација, према којој двострука врата на улазу савршено помажу.

У становима вишеспратних зграда такве ситуације су ријетке, јер је сам улаз велики торањ за гријање.

Али улазна врата су још увијек потребна, често врата апартмана не могу обуздати звукове с улаза и немају високи ступањ непропусности.

дизајн чипова

За уградњу двоструких улазних врата у стан најповољнија ће бити таква дебљина зидова, да би се у њима два врата могла затворити без чврсте међусобне повезаности. Тако да можете добити прави слој ваздуха.


Лоше када отворена друга врата ометају сусједе.

Кваке за врата треба да се слободно крећу, а да се не држе једна за другу без заглављивања. Ако су зидови сувише танки, онда морате размишљати о грађевинским радовима за изградњу зидова.

Шарке су зглобне тако да се при отварању растварају у супротним правцима. То платно, које ће бити спољашње, не би требало да блокира врата комшија, јер им то доноси неугодности и супротставља се руским правилима заштите од пожара.

У приватној кући или вили у близини улазних врата често се налазе врата у подруму, која такође не би требала бити у опасности да буду блокирана.

окопожарну сигурност треба запамтити и све радње треба ускладити са ватрогасном јединицом или МОЕ.

Улазна метална врата, која се налазе споља, треба да имају невидљив изглед, пожељно је чак и стандардно обојен метал, како не би привукли пажњу лопова, који не знају које су двоструке конструкције. Међутим, унутрашња врата треба да буду комплементарна дизајну становања и комплетирању холистичке слике куће.

Тандем опција.

Двоструке металне конструкције, као и њихове појединачне конструкције, могу имати једну, пола или два врата, која проширују величину врата, а тиме и пролаз. Друго, платно додатне намјене, требало би да има вертикалне резе, које ће се по потреби отворити, проширујући улаз у просторију.

Препоруке за избор

Дупле структуре обично изазивају неке проблеме током рада. У приватним кућама за двокрилна врата, често има довољно простора да се удобно смјести структура.
У становима, мањих димензија, могуће је мало уштедети простор помоћу ближег затварања врата, а проблем судара ручки се лако може ријешити лоцирањем полуга на различитим висинама.
Да бисте побољшали изглед врата, можете користити декоративне панеле са:

  • МДФ;
  • дрвеће;
  • Пластика.

Недостатак и проблематична употреба ћелије решава се напредовањем технологије. Довољно је инсталирати јефтин али користан систем видео надзора који ће емитоватислика са степеништа на вратима екрана, постављена у ходнику.

Неуобичајен ефекат се може постићи израдом стаклених уметака у унутрашњем ткиву и додавањем позадинског осветљења. То ће створити илузију да пролаз води до улаза, али одмах до улице.

Додатак у виду огледала у ходнику визуелно ће проширити ходник, док ће спуштање прага и квалитетних заптивача учинити двострука улазна врата стварном баријером која не пропушта неугодне мирисе и оштре звукове у стану од улаза.