Дрвена сјеница - готови цртежи, фотографски примјери и упуте корак по корак

Павиљон у земљи - дио крајобразног уређења цијеле парцеле. Љети, у сјеници, на отвореном, можете смјестити цијелу обитељ или с пријатељима, опустити се, мирно разговарати, опустити се.

Исправно одабран дизајн и материјали за сјенице, биће украс цијеле парцеле. Тржиште нуди много готових пјешака, изведених у различитим стиловима, од разних материјала, али за особе са рукама, које имају чекић и пилу, да направе павиљон својих снова, неће много радити.

У овом чланку ћемо вам рећи како да направите сјеницу за давање властитим рукама, сваки корак ће бити попраћен цртежима и објаснити фотографију видиковаца из греде.

Избор места за видиковац

Изградња почиње са избором места, пожељно је да се стави у угао локалитета, на место осветљено сунцем, тако да је на хладан дан, видиковац био топао и пријатан.

Величина и облик павиљона зависе од намјене и укуса власника. За самоћу с књигом и шалицом чаја довољно је имати малу, затворену сјеницу. За велику компанију, потребан вам је простран, отворен дизајн велике површине, са клупама и столом.

Изглед - избор укуса власника, ограничења су само величина парцеле и могућности. Задовољство је изабрати равноправно мјесто за искључивање додатних земљаних радова.

припрема пројекта

Избором погодног места, пређите на дизајн да бисте елиминисали грешке токомконструкције. Могу се користити готови пројекти арбора из греде или то можете сами урадити, показујући фантазију или памћење које сте виђали раније.

Узмите, на пример, алу 4,0 к 4,0 м. На листу папира нацртајте план са димензијама. Затим цртамо поглед са свих страна, означавамо улаз и прозоре, примењујемо димензије. Онда, по плану, имамо намештај и друге ствари, а можда ће бити потребно направити промене у величини.

У пројекту из греде, потребно је одредити величину материјала. темељна јединица

У варијанти коју разматрамо, постављамо видиковац на темељну подлогу. Користимо готове блокове, постављамо их у центар, у углове зграде, а један између, углове са сваке стране за већу стабилност.

Означавамо изабрано место, на локацији блокова потребно је ископати јаму, на дубини од 0,3 - 0,4 м, сипати у шљунак (0,1 м), уградити и равне блокове. Проверите хоризонталност блокова и придржавање димензија, на пример, измерите дијагонале квадрата.

Уместо готових блокова, могуће је користити самоуслужне, избачене из бетона, што је радно интензивније. Можете инсталирати циглене ступове.

основни уређај

На припремљеним носачима, по ободу, причвршћујемо дрво 100 к 100 мм, за темељ. На трупце причвршћујемо трупце - шипку 100 к 50 мм, у корацима од око 0,4 м. За причвршћивање зазора на шипке можете користити готове углове и вијке који се продају на свим тржиштима или у трговинама грађевинског материјала.

Монтажа кровних носача

На угловима готовог темеља постављамо вертикалне полице, чија је намена - ослонац за кров и означавање углова конструкције. Сталак треба да буде израђен од материјала материјала сјенице и одабраног стила.

Носачи се такође причвршћују помоћу углова и завртања, у време изградње треба их додатно причврстити на даске или мале греде.


 • Шта разликује веранду од терасе - која је главна разлика? (50 примера фотографија)
 • 75 фото-идеја за пројектовање павиљона у земљи

 • Тераса у земљи - 70 фотографија модерних идеја беспрекорног дизајна

зидни уређај

За зидове се може користити другачија греда, што је најважније, одговара изабраном дизајну видиковца. Греда се поставља уз строгу хоризонталну позицију, сваки ред мора бити провјерен помоћу нивоа.

кровни уређај

Размислите о крову четрихскатног уређаја. Први корак је стварање појаса који повезује све зидове. За чврстоћу користите чврсте шипке. Сам врх крова налази се на сјецишту дијагонала, центар је полиедар, на којем се темеље водичи.

Између водилица на угловима крова инсталирамо додатно, од центра до центра заштитне греде. На вођицама носимо летву - од дасака или великих листова шперплоче. На врху обућара лежао је кровни материјал: профилни лим, метални кров или рубероид.

подна јединица

Ластфаза изградње видиковца - уградња пода. На трупцима направљеним од темеља, поставите плоче или шперплоче. Главни услов је трајност и издржљивост.

Након постављања пода, цијела конструкција мора бити темељно прекривена антисептиком и осликана. Боја се бира према планираном или постојећем дизајну парцеле.


 • Тераса на тавану - 55 фото идеја за отворену терасу

 • Павиљон од ПВЦ-а: преглед структура, и преглед фотографија готових пластичних лептира

 • Кров за видиковац - фотографија најбољих одлука савршено украшеног крова у сјеници

Слика најбољих варијанти арбоурса из лога


 • Дрвене сјенице - преглед фотографија здјела у земљи и врту

 • Павиљон с роштиљем - фотографија лијепо уређених арбора у модерном стилу
 • \ т
  Како уредити видиковац - фото идеје и новитети модерног дизајна за павиљон