Друга дестилација месечина: за и против

Домаће прање посуђа одавно је изашло из подземља и престало је бити знак лошег тона. Раније се дестилација проводила тајно како би се добио извор додатног финансирања (монсхине за продају) или да би се добио висок степен алкохолног пића и зајамчена интоксикација. Сада се такав процес преселио у хоби категорију, потребно је оставити не само снажно пиће, већ и квалитативно, а да би у томе помогли само друга дестилација вотке.

Огромна база рецепата помаже у одређивању пропорције колико алкохола треба да се помеша са водом, другим састојцима и постигне жељени квалитет. Почела да се користи доказана технологија од стране многих корисника, у којој производ који је настао није више мутна течност са непријатним мирисом, тако дестилација домаће производње долази до изражаја. Као резултат тога, живот након таквог процеса се показао прикладнијим за употребу.

Потреба да се направи друга смена

Просечна особа у малој количини алкохола даје позитивне емоције. Међутим, то се односи на добро пиће разређено на прихватљиву пропорцију. Препоручује се да се дестилација домаће водке поново дестилира тако да се сваки посјетилац не противи да вас гледа у пламену. Добијени производ се назива двоструки производ. Испада да је у суштини чистија од оригиналне течности.

Избор нечистоћа одвија се на рачун различите тачке кључања сваког елемента и степена његове хлапљивости у односу на етил алкохол

Самогонка двострука дестилација је лишена већине класичних недостатака сировог:

 • нема страних мириса;
 • у раствору етилног алкохола смањује се количина фузелног уља;
 • течност постаје што је могуће транспарентнија без неовлашћеног приступа.

Могуће је направити двоструки пренос монсхине-а са било којим типом примарног производа, који с водом не би био разријеђен. Медјутим, за ово је вредно знати како да месецно правилно дестилиш месец и на којој температури. Неки корисници чак и не узнемиравају ни трећу дестилацију јастога, иако се препоручује да се то уради само ако се дестилат очисти сунцокретовим уљем или млеком.

степенски алгоритам

Секундарна дестилација се може започети узгојем средстава за живот, јер је могуће започети процес са производом чија је снага у распону од 19-21 степен. Прескочите овај корак не може, морате обавезно узгајати радни предмет, иначе ћемо добити 2 негативна фактора:

 • Ако ће вода за другу дестилацију бити у недовољном проценту у раствору, онда све може бљеснути из ватре.

Двострука дестилација код куће са високом чврстоћом може бити неуспјешна, јер је у овом флуиду етил алкохол ригидније везан за фусел уља и слабо је одвојен од њих. Сир мора бити узгојен у води у схеми до 18-20 °.

Табела разређивања алкохола водом

\ т

Важно је извршити операцију водом високог квалитета, због онога што ће битиПрво, резултат секундарне дестилације водке зависи од тога. За ову операцију је боље узети воду из чистих извора:

 • извори;
 • бунари;
 • течности у флашама.

Ако таква могућност не постоји, препоручујемо да одбрану снабдијете водом у року од 2 дана. Неопходно је контролисати степен калибрације помоћу кућног алкохолометра. За другу дестилацију је важно, алкохол ће бити додан у контејнер, а затим вода или обрнуто. У првом случају, течни облаци, ау другом - остају транспарентни. Препоручљиво је претходно охладити компоненте у фрижидеру.

Следећи корак је ефикасно чишћење добијеног решења. Чишћење водке пре друге дестилације врши се помоћу угља. Било да је то потребно, такво питање не би требало да стоји ни пред естетама. У ту сврху је боље узети гредице из меког дрвета. У специјализованим продавницама нуде управо такав производ. Ако није на располагању, користи се дрвени угаљ за роштиљ, али онда је потребна додатна филтрација.

Пре него што по други пут нестане месечина, можете га и очистити другим средствима помоћи:

 • коришћени кристални манган;
 • одбрана се врши у року од сат времена прије појаве опсаде;
 • додајте један литар кашичице соли и соде по литру;
 • излучује течност кроз филтер од памучне газе.

Важно је обезбедити добар радни предмет који је подвргнут квалитативном чишћењу.

ВИДЕО: Детаљи о избору глава и одабир репова или како направити квалитетну моонсхине

поновна дестилација

Данапроцедура за основне процедуре се практично не разликује од иницијалне операције дестилације од брахке. Само ће излазни производ коначног производа бити значајно већи. Поделите волумен и на неколико условних фракција:

 • прво - главе са метанолом и сирћетом, које нису погодне за ништа;
 • други је тело, главни производ у облику етилног алкохола;
 • трећи - репови, у којима проценат алкохола пада испод 40 степени, док се значајно повећавају фусел уља.

На "глави" се обично даје око 8-12% укупне количине наводног производа. Одликује их специфичан мирис. Употреба овог производа је искључиво у техничке сврхе (технички алкохол).

Отприлике 80% укупног износа се додељује "телу". Избор се врши пре губитка сагоревања течности. Можете почети након што је производ испао из епрувете без специфичног мириса.

Када тврђава монсхине падне испод 40-45 степени, онда иде "реп". Касније се могу сипати у шљунак како би повећали његову снагу. Не препоручујемо их директно. Друга дестилација је такође неопходна као прва на температури од 78-83 ° Ц, која омогућава одвајање етанола од нечистоћа.

Друга дестилација водке ће резултирати у течности са садржајем од 70% етилног алкохола. Број таквих циклуса није ограничен. Међутим, вјерује се да након трећег успијева већ постићи пиће са прилично високом чистоћом.

Највећи ефекат уместо треће дестилације ће дати уређај опремљен рефлуксом. Много је бољеспособне да раздвајају фракције једна од друге. У мањој мери, ово је олакшано услед суше.

ВИДЕО: Како правилно одабрати главу, тијело и реп

третја дестилација

Објективно, ово је изборни, али препоручени корак за добивање чистог кућног производа. Ако, након друге дестилације, прођете кроз махуну кроз колону угља, онда трећи пут можете одбити. Али ако се за чишћење користило млеко или сунцокретово уље, потребно је поново проћи кроз апарат како би се уклониле стране нечистоће.

Трећа дестилација

Сам процес се не разликује од претходног. Помешајте тело и репове разблажене са водом до тврђаве од 20-22 ° и почните са дестилацијом.Побољшајте укус и арому пића помоћи ће лимунову корицу или траву, смештену у млекару.

Укуси се полажу у сушару тек након што су главе одабране и главна фракција почиње да иде.

Схема третје дестилације:

 1. Самогон се разређује са водом у шеми и сипа у коцку за излијевање.
 2. Температура дестилације је фиксирана у распону од 75-80 ° Ц.

Табела за праћење снаге домаће производње на различитој температури у коцки

 1. Одаберите главу у количини од 3% од укупне запремине - лако их је одредити мирисом, због чега се неколико капи трља у дланове и њуши. Чим се изгуби оштар мирис ацетона, можете ставити посуду испод главне фракције.
 2. Репови су одсечени када се утврда спусти на 35 °.

Просечна снагатело је 65-75 °, које се затим разређује водом до лаганог 40-45 °. Да бисте то урадили, користите чисту воду из воде, пожељно пре оплемењивања и воде, а дестилат ставите у фрижидер на неколико сати.

Ако је расхладна јединица инсталирана на уређају за прање мотора, процес издвајања сировина на фракцији одвија се брже и прецизније. У овом случају, после 3. круга у пићу, практично нема прашине и других штетних нечистоћа. То значи да је алкохол лако пити и мамурност ће бити безначајна.

На квалитет дестилације утиче и присуство сушаре. Он, наравно, није у стању да 100% буде лишен силуете, али због оштрог преласка температуре може одвојити значајну количину. Поред тога, погодно је и за укус пића са лаганим нотама цитруса или биља.

следеће операције

После друге дестилације, могуће је за такве потребе користити снажно пиће за неке потребе. Међутим, често се разређује до прихватљиве конзистенције. У ту сврху користи се чиста хладна вода за пиће. Потребно га је бацити у алкохол, контролишући степен алкохола. Одбрана се обавља најмање два дана.

Дестилати на бази житарица или сировина воћа не морају се даље пречишћавати. Ово може уклонити пријатна ароматична једињења из њих. Други пренос монсхине из шећера може се очистити малом количином млека. Он ће се распасти у алкохолу и одузети нека уља.

Чисти производ је погодан за припрему свих врста пића:

 • ликери;
 • ликери;
 • тинктура.

Ако има пуно етил алкохола, онда треба размислити о куповини храстовог бурета за домаћи коњак.

 • Најбољи рецепт за домаћи коњак из домаће производње
 • Пиће из лунарне коже - виски, рум, коњак, текила

Осим ароматичним промјенама, можете утјецати на схему боја готовог пића. Природне боје су лепе плодове, бобице и зрели цитруси. Да бисте додали потребне тонове треба да узмете следеће супстанце:

 • сушене боровнице за додавање црвене боје;
 • жутост ће додати метвицу, мелису или першун;
 • да бисте добили златну нијансу вреди користити орахе, шафран или кору наранче;
 • са додатком латица течности коријандера да би се добила плавичаста нијанса;
 • Листови рибизле су обојени зеленом бојом и дају пријатну арому.

Потребно је да изаберете све за личне преференције.

ВИДЕО: Ширење Браге на три различита начина