Додаци за купатило: како изабрати јефтин и укусан

Приликом стварања ентеријера у купатилу последњих година, посебна пажња се посвећује не само функционалности и практичности просторије, већ и хармонији комбинације појединачних елемената. Поред избора квалитетне санитарије, морате се озбиљно позабавити и куповином купатила.

Избор мириса за купатила

Приликом пројектовања купатила важно је обратити пажњу не само на избор водоводних инсталација, већ и на разне додатке за ову просторију. Квалитет одабраног прибора и степен њихове хармоније у креираном ентеријеру ће зависити од укупног интегритета слике.

Комплети умиваоника

Сет за умиваоник треба складно комбиновати са осталим прибором за просторију. Може имати неколико скупова. Обично садржи посуду за сапун, чашу воде и држач четкице за зубе. У неким случајевима број артикала у сету може се повећати за неколико: комплет садржи дозатор за сапун, четкицу, резервоар за роле, пешкире итд.

У специјализованим продавницама можете изабрати сетове за умиваоник за свачији укус: асортиман сличних производа увек је представљен у великој разноликости. Дакле, на полицама можете видјети било који сет сетова од различитих материјала: стакло, пластику, дрво, метал или луксузне комбинације ових материјала.

За купање у мирном, класичном или неком другом дискретном стилуБоље је изабрати комплет за судопер, направљен од метала или стакла у строгим линијама и облицима.

Обратите пажњу! Приликом одабира одговарајућег прибора, свакако погледајте сапун: треба да има жљебове /ребра за фиксирање сапуна, што ће такођер спријечити његово јако ширење и брзу потрошњу.

Полице, прибор

У ову категорију спадају различите полице за прибор и прибор за купање, као и висећи елементи, чији задаци - дају просторији посебан шик и стил. То су све врсте кука за ручнике /ствари, држачи за ручнике, тоалетни папир, фен за косу, итд.

Сви горе описани додаци морају бити изведени у општем стилском смеру, облику и материјалу. Основни критеријум за избор одговарајућих производа је практичност и атрактивност.

Посебну пажњу посветите избору одговарајућег метала за власнике, куке и друге висеће елементе, чији је задатак да издрже механичка напрезања и да не изгубе свој првобитни изглед током рада.

Будите веома опрезни при избору прибора покривеног емајлом: имајте на уму да у влажном окружењу и током активног рада горњи слој може једноставно пасти.

Дизајн Држач пешкира такође игра значајну улогу. Постоје два типа: ротациони и стационарни. Успут, многи преферирају грејаче за пешкире, који истовремено обављају 2 функције: служе као власници пешкира и тако загревају собу.

Савет. Ако јестеодлучио озбиљно приступити одабиру купаонске опреме и додијелио за те намјене пуно новца, боље је купити велики сет прибора за купање, који ће створити ефекат правог луксуза у соби.

Ролетне и теписи

У купатилу је веома тешко без слепила и посебних тепиха, јер играју не само естетску функцију, већ и помажу да процес купања буде угоднији. За купатило најчешће бирајте једну од неколико врста завеса:

  • Полиетилен. Најјефтинији и најкраћи материјал са листе. Разликује се малом цијеном и великом разноликошћу текстура и боја.

    Винил. Екстерно сличан полиетилену, али се разликује од њега не само више издржљивости, већ и привлачног изгледа.

  • Текстил. На тржиште је уведено неколико сорти. Најчешће је то памук, импрегниран хлапљивом смјесом или полиестер. Комбинација варијанти које се састоје од прва два материјала је мање уобичајена. Текстилне завјесе за купаоницу разликују се по издржљивости, изванредном изгледу и практичности, али нису далеко од сегмента буџета. Најпогодније за купатило, уређено у ретро стилу или са сеоским мотивима.

Теписи за купање су представљени са два главна типа: силикон и (тканина /салвета). Прве нису посебно популарне међу потрошачима јер нису трајне или различитеудобан у употреби. Истина, ткиво захтева пажљивију бригу: након сваког купања, теписи морају бити осушени.

Огледала

Огледало - најважнији елемент у купатилу. Од тога колико добро ће се подићи под свеукупни стил просторије, то ће зависити од његове удобности и органичности простора. Специјализоване продавнице продају много различитих огледала у купатилу, од једноставних компактних дизајна до сложених мултифункционалних производа, који се не састоје само од огледала, већ и од додатних власника, полица итд.

Уз помоћ добро одабраног огледала, можете успјешно ухватити собу, наглашавајући све њене заслуге. Тешко је поставити тај задатак у мало купатило. За такву собу боље је изабрати не масивно већ велико огледало које ће визуелно повећати простор.

распоред

Добро одабран и компетентно отелотворен ентеријер купатила био би непотпун без стилских склопова који стварају хармонију простора и представљају, у ствари, последњи потез у сваком ентеријеру.

Будући да се ради о дизајнирању просторије у којој се најчешће посматра влажност, треба одабрати уређаје за осветљење узимајући у обзир карактеристике просторије. Дизајн се може обуставити, у облику зидних сцонцес, спот осветљења, итд.

Да би се постигао ефекат складног простора у купатилу, потребно јеОзбиљно приступити не само избору већ и инсталацији одабраних лампи: простор треба бити јасно зониран, а не претучен у гомилу с намјештајем и другим прибором.

Неколико корисних савета

Купатило је просторија у којој би се сваки члан породице хтио опустити након напорног дана или добити пуно енергије тако што ће ујутро узети рутине за купање. Да би то урадили, сви додаци морају бити пажљиво одабрани:

  • Било који од одабраних декоративних елемената мора бити отпоран на влагу.
  • У малом простору за купатило, број прибора треба бити сведен на минимум. Такође је вредно напустити гломазне и велике предмете.
  • Распон боја прибора за купатило треба да буде исти или близу нијанси, или можете одабрати елементе који се разликују од боје главне собе. Тако ће бити могуће створити удобан, складан и истовремено врло практичан интеријер.
  • Приликом одабира подног прибора, водите рачуна о њиховим својствима: важно је да су материјали из којих су направљени сигурни за људски организам и да се не уништавају под утицајем влаге.

Овдје, у ствари, све замршености које би требали знати приликом одабира одговарајућег прибора за купаоницу. Купите практичне и елегантне ствари које ће вам помоћи у стварању јединственог удобног интеријера у купатилу.