Дно врпце (17 фотографија): шта и како одабрати модел са подесивом базом, са даљинским и са ногама

Једна од најважнијих функција у сваком дому је правилно изабран кревет. Без овог унутрашњег објекта тешко је замислити пуну и складну спаваћу собу. Тренутно, тржиште намештаја је дословно пуно различитих модела који имају различите дизајне. Најпознатији и ручно израђени производи са крутим дном су с правом признати.

Шта је ово?

Главне компоненте сваког кревета су оквир и подлога (доњи). Углавном су базе направљене од гвожђа, природног дрвета или јефтиних композитних материјала. Удобност простора за спавање директно зависи од дна кревета. Варијације регала су допуњене ортопедским душецима, на којима су спавање и одмор постали двоструко пријатни и корисни за здравље.

У правилу, дно шине је крути и чврсти оквир, на који су причвршћене шине (другим ријечима, ламеле). Имају благо закривљени облик и налазе се на међусобној удаљености.


Карактеристике, за и против

До недавно су продавнице продавале кревете, у којима су биле присутне краткотрајне или чврсте подлоге. Такви дизајни имају низ значајних недостатака и мање су погодни за употребу. Појава на тржишту намјештаја оградних ограда направила је праву увреду, а данас се такви системи широко користе у производњи квалитетних ортопедских кревета.

Ево главних предности таквих дизајна:

 • Теренска подлога је одличнаквалитет вентилације. Ваздух лако продире у њих због удубљења између ламела. У таквим условима, душек ће служити много дуже, а његова хигијенска својства ће увек бити на висини.
 • Већина шина на дну су од дрвета. Овај материјал је еколошки прихватљив и апсолутно сигуран за људско здравље. Најскупљи и најкориснији примери су брезе и борове шине.
 • Дно регала је релативно јефтино, ако се упореди са другим основама. Може се купити засебно и уградити у постојећи намјештај.


 • Удобни ортопедски кревети са ламелама се лако склапају и растављају.
 • Недавно су високо популарни производи високе технологије, који имају функцију крутости и подешавања леђа. Ове спаваће собе могу бити прилагођене личним преференцијама власника.

Али, као и свака конструкција, дно шине има своје негативне стране. Не постоји подршка између ламела. Због тога, након неког времена површина душека може постати валовита. Ако у подножју нема амортизера, неће издржати велика оптерећења и моћи ће удобно смјестити само људе малих комплекса.

Ако ваш кревет има тако дно, онда не можете ставити једноставан прољетни мадрац. Такве ствари могу формирати дефекте у виду отклона, које ће имати веома негативан утицај на кичму током сна и одмора. Просечна база ограда је стара око 10 година. Термин је значајан, али вишекраћи у односу на друге типове терена.


сорти

Подруми са дрвеним ламелама израђени су са различитом функционалношћу. Често су слични дизајни опремљени популарним данашњим интеријерима са механизмима за подизање. Такви системи су присутни не само у пространим или компактним креветима, већ иу каучима на расклапање, креветима и софи.

Конструкције са склопивим механизмима разликују се једна од друге по принципима рада:

 • Најпоузданији и најиздржљивији су ручни механизми, пошто немају велики број покретних делова. Међутим, они су мање погодни за употребу, јер у време отварања морају да држе сопствене ноге заједно са тврдим душеком.
 • Најдужи радни век нису различити механизми опруга. Они се снажно пењу, али добро пролазе свој главни задатак. Након извјесног времена, опруге у конструкцији су растегнуте и изгубиле су еластичност, због чега их је потребно мијењати.


 • Један од најквалитетније признатих разлога за гасне амортизере. Такви системи раде веома тихо, глатко и тихо. Не постоји апсолутно никаква потреба да се уложи било какав напор да се они подигну.
 • Недавно је тржиште дошло до побољшаних склопивих електричних погона. Веома их је лако користити. У покрету, такви дизајни су обезбеђени уз помоћ наменске контролне табле, која долази комплетно. Такви дизајни су опремљени ногама од издржљивог метала.Имају оптималну висину и лако се причвршћују и одвајају од оквира намјештаја. Главни задатак ових детаља је да пруже додатну подршку за кревет и његову покретљивост.
 • Данас су кревети веома популарни, у којима ортопедске базе имају функцију регулисања крутости шина. Постоје дизајни у којима можете прилагодити све ламеле себи или само дијелове на горњим и доњим дијеловима.

Уз помоћ регулације можете створити најудобнији лежај за спавање. Али не треба мислити да су основе са сличним функцијама мање чврсте. У производњи таквих шинских конструкција узимају се у обзир све потребне карактеристике и нијансе.Типови трачница и власници

Постоље сталка има за циљ оптималну расподелу телесне тежине дуж површине спавања и омекшавање нивоа крутости ортопедског душека. Шине или ламеле у овим изведбама израђене су од различитих материјала. За редовну употребу препоручују се природно дрво. Јефтинији дијелови ЛСДП-а су крти и лако се оштете.

Стандардна ширина шина у подножју варира у распону од 5 до 10 цм, максимална вриједност је 12 цм, а такве летвице се налазе преко пута лежишта, а удубљење између њих је у просјеку 5-7 цм. уже трачнице од 3 до 4 цм.Такви елементи треба да буду ближи један другом и чешће се причвршћују. У једној квалитативној бази треба да буде најмање 15 дрвених шина.

Ламелсприкључите оквир уз помоћ посебних држача. У већини конструкција постоје гумени носачи са додатним амортизерима.

Слични носачи су дизајнирани за тешка оптерећења. Кревет са овим детаљима не почиње да се греба током времена.

Подлоге у којима су ламеле причвршћене пластичним држачима су приступачније. Оне су мање издржљиве и отпорније од гумених опција. Када користите место за спавање са таквим тлом, не би требало да прелазите максимално дозвољено оптерећење.


Димензије

Стандардне димензије ортопедских подлога су:

 • за појединачне кревете: 70к200 цм, 80к200 цм, 90к200 цм;
 • за моделе полу-пуне величине: до 120к200 цм, 140к200 цм;
 • за двоструке опције: 160к200 цм, 180к200 цм;
 • величина подлога за дечије кревете је често 160к90 цм

Како изабрати?

Пре него што одаберете намјештај са темељном оградом, потребно је доћи до одговорног и свјесног приступа. У случају грешке у куповини, могу постојати различити проблеми повезани са компатибилношћу дна и душека:

 • Обратите пажњу на висину простора за спавање. Тело би требало да се налази изнад пода на удаљености не мањој од 50 цм, иначе ће бити тешко и неугодно устајање из кревета. Осим тога, веца је вјероватноца да це се ниски кревет хладе или замрзнути у хладном времену.
 • Ортопедски кревет треба да има ноге. Такви елементи ће омогућити додатну вентилацију кревета, што ће повољно утицати на радни век душека.
 • Препоручује се куповина модела у којима дно има природне ламеле. Најчешћи су елементи брезе. Они су јефтини. Међутим, ако финансије то дозвољавају, боље је купити дуготрајнију и скупљу конструкцију са орасима.


 • Практичне су подесиве основе трачница, варијанте са амортизерима, механизми трансформације и други модерни додаци.
 • Димензије дна и душека морају одговарати једни другима. Прекомерни душек ће прокухати и истресати из кревета, што негативно утиче на удобне карактеристике кревета. Ако је тканина премала, онда ће између ње и оквира остати непривлачне пукотине које ће ометати и изгледати неатрактивно.
 • Препоручује се да контактирате доказане фирме и купите кревете од познатих и квалитетних произвођача.

О следећим видео записима можете сазнати више о носачима.