Дизајнерска расвета или расвета Стретцх строп са ЛЕД траком изнутра

Стретцх стропови са освјетљењем изнутра - ово је стилско рјешење које омогућава да у просторију додате необичну вањску брзину којом технологија напредује у модерном свијету. Све до недавно, од речи напетости строп је постао пријатан за душу, али празан у новчанику. Сада, у време када су тензије на руском тржишту заступљене од свих врста компанија и конкуренција је веома висока - растезљиви плафони постали су приступачнији. Због тога дизајнери нуде многа решења, укључујући ЛЕД осветљење стропа изнутра.

Које су врсте осветљења затезних плафона

У зависности од висине просторије и могућности уједања 10 цм, са висине просторије можете направити неколико врста затезних плафона и истакнути их за њих.

Неке врсте осветљења које ће обезбедити добро, али недовољно светло:

 • ЛЕД трака дуж обода затегнутог једнослојног плафона;
 • Двослојни плафон са кутијом са ГЦЛ на периметру са позадинским осветљењем;
 • ЛЕД трака испод затезног плафона - једноставни облици;
 • Дизајнирајте стропне плафоне са осветљењем у складу са општим пројектом.

Приликом монтаже било које конструкције поставља се питање о промјени освјетљења, односно ЛЕД трака унутар стропа.

У већини случајева, ЛЕД траке са дугим вијеком трајања користе се за стварање расвјетних тијела на стропу

Међутим, сами произвођачи обећавају непрекидни рад своје опреме за осветљење десет годинагодина.

Током овог периода, чак и са стропом, нешто се може догодити, тако да је уградња ЛЕД трака за цијели дизајн напетог стропа сигурна и инсталација на даљину.

Али ако постоји забринутост због трајности ЛЕД трака унутар стропа, онда их је могуће смјестити по ободу, скривајући се у кутији са сухозидом или тик испод затезног стропа, затвореног специјалном плочом.

ЛЕД трака у напонском плафону - унутрашња лепота

Напонски плафон са ЛЕД тракама унутра је изабран од стране младих људи иу дечијим собама.

Предности таквог осветљења су много више од минуса:

 1. ЛЕД траке троше много мање електричне енергије од конвенционалних дневних светала;
 2. Ово осветљење је спремно да служи годинама без замене лампе;
 3. Омогућава вам да створите невероватне и незаборавне интеријере;
 4. Расвјета може послужити умјесто капуљаче;
 5. Могуће је подесити интензитет осветљења;
 6. ЛЕД траке могу бити бијеле или вишебојне.

Разнобојне ЛЕД диоде могу бити смјештене не само по ободу, већ и по цијелој површини затезног плафона

Једини недостаци укључују чињеницу да један и исти плафон може бити досадан за тако дуг период.

Млади људи воле да праве невероватне светле фигуре на плафону у својој соби или да направе лагану музику за домаће дискотеке и забаве.

У дјечјој соби такво освјетљење је неопходно. Много децеОни се плаше да оду у кревет без светла, али да укључе тачкасту нишу или да напусте горњу дневну светлост - веома скупо. ЛЕД траке испод плафона у дјечјој соби могу се направити у облику картице звјезданог неба или уређених трака у облику омиљеног хероја. Дете ће сигурно спавати, а уштеда енергије ће бити видљива у првом месецу.

Стретцх стропови са позадинским освјетљењем дуж периметра - опције инсталације

Стварање мирног расположења додаје меко позадинско осветљење дуж ободног стропа. Увече желим да се одморим не само од себе, већ и од очију, из тог разлога, инсталације ЛЕД трака по ободу најбоље верзије осветљења. Ова светлост није досадна, никада не излази из моде, трака се лако мења.

Приликом уградње растезног стропа осветљење по ободу ЛЕД траке је маскирано употребом посебног постоља

Принцип инсталације је уградња ЛЕД трака на зид, одмах испод самог плафона. Каква год да је његова структура видљива, она је покривена специјалним плафонским лајснама. Могуће је направити вишеслојни плафон, чији се обод извршава са ГКЛ и трака ће бити скривена у њој. У овом случају није неопходно направити сјајни напонски плафон, јер ће се цијела конструкција сухозида и траке приказати у сјају, као у огледалу. Таква слика увелике ће покварити унутрашњост и постати најгори пројекат у кући.

Важно је знати да ЛЕД диоде не дају потпуно освјетљење и да је лустер једнако потребан у просторији.

Опција са позадинским осветљењем дуж периметра затезног плафонадобро за дневну собу или трпезарију. У вечерњим сатима, када желите да се опустите, и гледате видео снимке или ТВ можете да искључите главни светло, остављајући само ЛЕД диоде по ободу просторије. Таква покривеност је неопходно јер гледајући телевизију не светли офталмолог се не препоручује, а у пуном дневном светлу помоћу лампи не одмори очи.

Осим тога, ЛЕД интензитет осветљења се може смањити и створити угодан амбијент за себе.

Инсталација ЛЕД траке испод спуштеног плафона

Наравно, не сви ће бити у могућности да инсталирате спуштени плафон са својим рукама, али направити незаборавну слику на располагању светло. Јер је постављен на строп, оличена само водичи на целој просторији, простор између њих, него сви груби плафон - поље деловања и празан лист папира.

Да би ексклузивно Лигхт Пхотограпхи, прва ствар да скрене Риббонс локацију на плафону. У зависности од узорак и боју плафона материјала да изабере ЛЕД стрип. То може бити беле или у боји ЛЕД.

У својој образац треба да измери Иардаге траке, додајте мало неочекивано амандман и купи материјал, као што је већина Лед Риббон ​​конектора за повезивање одвојене делове траке, жица за повезивање на мрежу и релеја простора за промену intenzitet боје.

ЛЕД траку да служи већ дуже време без потребе поправку, везан за његов пречишћени и мастиповршина

Како причврстити траку:

 • Будући да трака има лепљиву основу, може се лако причврстити на плафон, једини проблем је што се плафон мора у потпуности припремити за ову акцију. Наиме, површина мора бити одмашћена, премазана, остругана и брушена.
 • Љепљиви слој је врло добро приањање и због тога је потребно дјеловати полако с великом прецизношћу и опрезом.
 • Траку можете одсећи само на посебно означеним местима и повезати помоћу специјалних конектора. Снажне инфлације утичу и на трајање сервиса ЛЕД-а, стварајући слику, вреди узети у обзир ову чињеницу.
 • Након што је комплетно лепљење и спајање свих компоненти на плафону, потребно је повезати осветљење са општом мрежом. Али не би требало да мислите да се жица са траке може једноставно укључити у општу мрежу или утичницу. То се ради преко посебног претварача који се зове напајање.
 • За траке различитих дужина постоје њихове погонске јединице и њихова снага треба бити израчуната у зависности од дужине трака и њиховог броја. У зависности од потрошње енергије ЛЕД траке, која је регистрована у сертификату, као иу приручнику, који се издаје чак и приликом куповине једног метра.

Потрошња енергије је приказана на дужини од 1 метра, тако да је приликом инсталације потребно умножити лењост на снагу од једног метра.

Монтажа ЛЕД траке у напонском плафону (видео)

Видјевши резултат, вреди покупити напајање које му је најближе. Након проучавањаПриручник за повезивање и, коначно, повезивање цијеле слике с опћом мрежом - провјерите рад расвјете. Након комплетног склапања монтирајте напонски плафон и уживајте у крајњим резултатима.

Осветљавање затезног плафона са ЛЕД траком у унутрашњости (фото)
(80)