Дизајн тоалета у "Хрушчову" (54 фотографије): дизајн мале комбиноване купатила са машином за прање веша, избор боја керамичких плочица

Уређење купатила у малом стану често подразумијева постављање свих потребних водоводних инсталација без назнаке креативности и стила. Међутим, данас, стручњаци су увјерени да дизајн ВЦ-а у "Хрушчов" може изненадити и молимо њихове власнике.карактеристике планирања

Подручје "Хрушчова" је познато по својим малим параметрима. Нарочито у таквом планирању трпе кухиња, ходник и купатило. Често се на удео купатила издваја само 4 или 3 квадратна метра. Првобитно, тоалет и купатило у таквим просторијама били су одвојени, и зато је тоалет био у малој уској соби, која је подсјећала на кутију шибица.

Данас је идеја о комбинованом купатилу продрла практично у све куће, а дизајнери га сматрају најоптималнијим решењем.

Дакле, ако је тоалет у комбинацији са купатилом, можете директно прећи на трансформацију простора уз помоћ завршних материјала и правилног избора и постављања водовода. У случају одвојеног купатила, треба размислити о поновном планирању уз дозволу резиденцијалне инспекције.


Када се комбинирају, растављају се:

 • водовод;
 • опрема за осветљење;
 • цеви (у неким случајевима).

Трошкови времена и новца са таквим поправкама повећавају, међутим, просторије док добијају на практичности и дизајну. Слажем се на 2 квадрата. У одвојеном тоалету, тешко је репродуковати нешто модерно и модерно, док је комбинован простор од 4 квадратна метра. м даје простор машти.Избор материјала за прераду

Распоред мале просторије може се обавити употребом било којег материјала који је отпоран на влагу. Важно је запамтити да ће се овдје скупљати кондензација, те стога сви производи морају испуњавати наведене захтјеве.

Извршавање поправки даје такве популарне материјале као:

 • плочице;
 • пластика;
 • мозаик;
 • течне тапете;
 • валлпапер.


цријеп

Плочица је класично и стандардно решење за дизајн гардеробе. Упркос употреби овог материјала као завршне обраде, плочица није изгубила своју потражњу, јер зидови и под са њим изгледају сјајно, а нису ни једна деценија. Поред тога, различите величине, текстуре, дизајнерске идеје и комбинација фриза омогућавају вам да креирате јединствене површине.

Међутим, керамичке плочице имају своје недостатке, који су сложеност процедура поправке.

Зидове за третирање треба да буду:

 • поравнати са китом;
 • Уплоад.путти

Поред тога, све инжењерске комуникације морају бити темељно маскиране у фази "голог зида". По правилу се скривају сухозидним плочама, које се накнадно стављају у плочице. Главни услов поплочавања - савршено равна површина.

Идеално за малу поплочану собу са сјајном текстуромрефлектује површине зрцала и стога визуелно проширује простор. Такође је важно запамтити да се плочица за под и зидове разликује по дебљини и густини, па је стога важно да се користи строго за своју намену.


пластичне плоче

Интересантни су дизајн и ПВЦ панели, који одражавају различите текстуре које имитирају различите врсте дрва или тематске слике.

Предности употребе пластичних плоча:

 • дуг радни век;
 • лако се одржава и чисти;
 • сјајне површине проширују простор; • широк распон димензија панела;
 • спречава појаву плијесни и гљивица између зида и ПВЦ панела.

Међу недостацима је мала отпорност на механичка оштећења. Пластика се лако ломи, а због тога што су танке плоче до 8 мм у зони ризика. Међутим, у малом стану пластика изгледа лако и органски, па је стога вредно погледати ову врсту третмана.


паинт

Мали тоалети су често обојени. Таква једноставна превлака данас може изгледати мудро, јер различите текстуре емајла, употреба шаблона и шаблона, комбинација боја може претворити зидове у страшно створење. Овдје можете креирати тематске цртеже контрастним нијансама, побиједити водовод и учинити ваш интеријер ексклузивним.

Поред тога, није потребно додатно место за наношење боје. Не захтева летве и гипсане плоче, па самим тим и зидовеостати потпуно слободан. Дизајн са сликаним зидовима је склон стереотипу да ће временом и под утицајем влаге боја почети да се пење. Важно је напоменути да је употреба на зидовима од гипса, покретање и завршна обрада кита у стању да смањи овај проблем на ништа.друге идеје

Мање просторије могу органски прихватити обраду мозаика. По својим карактеристикама подсећа на плочицу, међутим, због мале величине делова, може се користити на зидовима са неким грешкама и неправилностима. Па ипак, мозаик се може користити у различитим стиловима, од етно-мотива до концизне хи-тецх.


Можете користити и водоотпорне тапете. Међутим, овдје се ваља сјетити комбинирања и опремања простора у шкољкама и купкама издржљивијим декоративним материјалима. Тапете за тапете сматрају се савршеним за купатило, али њихова висока цена постаје разлог за одбијање. Треба напоменути да течни тапети, упркос свом буџету, могу бити добра опција за зону прераде, немојте директно контактирати са водом.

Вероватно једини материјал који се не може уклопити у унутрашњост "Хрушчова" је природни камен.

Његов стас, тежина, луксуз и лепота природног бљеска захтијевају довољно простора за процјену. Старе зграде, чак и након реконструкције, не могу пружити такву слободу.Водоводни водовод

Распоред свих потребних санитарних уређаја постаје проблем за малу собу.

Овдје је потребно узети у обзир сљедеће показатеље:

 • слободан простор између каде или туш кабине и умиваоника - 70 цм;
 • слободна зона у машини за прање веша - 90 цм;
 • Размак између водоводних уређаја је 25 цм

Приказане мјере су минималне и, ако је могуће, могу се повећати, али ако се поштују у купаоници, простор и погодност ће превладати.


У аранжману можете користити алгоритам акције, у зависности од дужине зида и група уређаја. Дакле, ако се улазна врата налазе на кратком зиду, испред ње се налази кадица или туш. Ако су врата на дугом зиду, испред њих се успјешно стављају ВЦ и умиваоник. Унутрашњост машине за прање веша захтева и њено постављање у дуги зид.Говорећи о самом водоводу, најбоље одлуке ће бити:

 • Спуштени тоалет;
 • купка у облику капљице;
 • компактна туш кабина;
 • је мали судопер, који се налази на уском крају куполе у ​​облику капљице.

Такве варијанте модерног водовода задовољне су својом разноврсношћу, лакоћом и практичношћу.карактеристике дизајна

Приликом почетка поправке треба узети у обзир неке од карактеристика боје будуће надограђене просторије. Дакле, дизајн "Хрушчов" перципира свијетле палете, визуално шири зидове ове зоне. Истовремено то није потребнода бисте створили рутину замућења, јер увек можете да осликате универзалну белу, млечну или беж боју са сочним нијансама, било да је у питању жута, наранџаста, лимета или тамноцрвена боја. То је посебно лако урадити када састављате композиције плочица.


Поред тога, не заборавите на огледала. Они повећавају простор у свим просторијама, па је њихово присуство обавезно. Најбоља опција ће бити распоред огледала различитих величина испред сваког другог.

Правилно решење ће бити употреба необичних облика светлих водоводних инсталација. То ће помоћи претворити купаоницу "Хрушчов" у занимљив дизајн објект вриједан пажње. Додаће се засићење и боја и панели од мозаика.занимљиве опције

Дизајн у стилу минимализма одликује лаконизам и суздржаност у свему. Једноставна санитарна опрема, компактна туш кабина и удобни судопери зачепљују простор. Мајстор комбинације плочица на поду и на зидовима додаје живописне нагласке просторији.


Луксузни ентеријер купатила користећи двобојну сјајну плочицу јасно разграничава простор по зонама. Заобљени водовод изглађује све углове собе.Положај машине за прање под једним панелом са судопером значајно штеди простор, ослобађајући један од зидова.


Компактна туш кабина вам омогућава да зид учините што функционалнијим. Дакле, уштеда простора на постављању пуноправногкупатило, дуг зид са стакленим зидним полицама за ситнице и малу машину за веш.Снежно-бели дизајн тоалета у "Хрушчову" осваја савремени изглед. Свијетли акценти у облику црвеног текстила и пруга на плочици боје просторије, а висећи тоалет, мала купка и нише, које служе као полице, штеде простор.


Научите из следећег видео снимка како да урадите оригинални поправак у тоалету и избегнете грешке.