Дизајн спуштених плафона из сухозида

Спуштени строп вам омогућава да поравнате површину, као и да креирате разне опције дизајна. Захваљујући томе соба ће изгледати лијепо, удобно и оригинално. Идеје за спуштене стропове из сухозида ће задовољити и најзахтевније дизајнере, јер из сухозидних плоча можете створити сложене структуре било којег облика.

Дизајн спуштених плафона из сухозида може бити најразличитији. Пре креирања дизајна било које сложености, прво треба да одлучите са бројем нивоа. Ако соба има малу висину, боље је преферирати плафон са једним нивоом.

Једносмерни плафон - пројектне опције

Овај дизајн се монтира без посебних проблема, тако да не можете чак ни прибјећи помоћи стручњака. Упркос својој једноставности, плафон на једном нивоу омогућава коришћење различитих варијација дизајна. Није неопходно да његова површина буде равна. Може бити савијена или конвексна.

Прочитајте и: Монтажа једног нивоа стропа од сухозида

Вишестепени плафони - пројектне опције

Изгледа да су ове опције лепе и оригиналне, али их можете користити само у собама са високим плафонима. Сваком нивоу се може дати оригиналан изглед, али их можете направити у једном стилу. Друга варијанта дизајна вишеслојног стропа од сухозида - бојање у различитим бојама.

закривљене конструкције

Савршено ће се уклопити у унутрашњост са високим плафонима. Сваки ниво може имати другачији облик,тако да дизајн стропа од сухозида може бити најразличитији. Узорци гипсаних плоча на плафону могу имати правоугаоне облике, округле, трокутасте итд. Д.

Понекад се површина састоји од неколико апстрактних фигура које се међусобно испреплићу. Када гледате у такав строп ствара осјећај слободе и бесконачности.

Гипс картонске плоче се веома лако прихватају било којег жељеног облика, тако да им се може дати облик било које геометријске фигуре. Један ниво може бити овалан, други је квадратни итд.

Узорци са малим ћелијама - један од најскупљих врста плафона. Међутим, он наглашава оригинални дизајн просторије.

Читај также: фигури с гипсовој карточки

Таваница са позадинским осветљењем

Захваљујући осветљењу, можете створити најљепше дизајне стропа из сухозида. Позадинско осветљење чини суву површину елегантном и удобном. Хајде да користимо различите опције осветљења. Водите рачуна о тежини уређаја за осветљење, јер суви лимови не могу издржати велике конструкције. Позадинско осветљење је обојено и једнобојно. Опције за пројектовање плафона са сухозидом са позадинским осветљењем су следеће:

 • лустер

Ово је најпопуларнија и најчешће коришћена опција осветљења. Боравак у соби био је што је могуће пријатнији, додатно користити тачкаста светла. И лустер је центриран и постаје најважнији извор светлости у просторији.

 • Съемочне светилки

Постоје различити капацитети и различите величине. Користе сијалице са жарном нити, халогене сијалице, флуоресцентне лампе или ЛЕД диоде.

Процитајте такодје: Светиљке за суве зидове

 • ЛЕД трака

Прекрасне ЛЕД диоде и украси су направљени са ЛЕД диодама. Простор захваљујући дизајнерском дизајну изгледа елегантно и јединствено. Ако користите ЛЕД траку, можете створити занимљив ефекат ако је сакријете.

Прочитајте такође: ЛЕД трака на стропу од гипсаних плоча

 • Неонско осветљење
Са њим можете креирати разне геометријске облике са необичним плутајућим контурама. Минус Неон је сложеност инсталације. У већини случајева морат ћете се послужити стручњацима.

 • дуралигхт

Најприступачнија опција за осветљење. Уместо конвенционалних сијалица, често користе ЛЕД диоде које повећавају осветљеност и смањују трошкове електричне енергије.

"Схринк" дизајни

Овај дизајнерски роман брзо је стекао популарност међу зналцима необичних рјешења. На плафону или на његовом периметру налази се позадинско осветљење које оцртава фигуру која изгледа "виси" у ваздуху. Такав плафон може бити и на једном нивоу и на више нивоа.

Процитајте такодје: празан гипсани плафон са осветљењем властитим рукама

Зонирање кроз плафон

Строп од гипс картона било којег дизајна - ово је одличан начин за просторно планирање. Ако сте власник стана-студија, обавезно га однесите у арсенал. Одвојене зоне се могу разликовати по боји, различитим опцијама осветљења, броју нивоа, узорцима и узорцима.

Десигнер'с Типс

Искусни дизајнери дијеле тајне како направити дизајн стропа сухозида:

 • Ако украсите малу собу са ниским строповима, главни задатак - да га осветли и визуелно повећа простор. У ту сврху користе се стропови неутралних боја
 • .
 • Да би се створио ентеријер у етничком стилу, користити песак или смеђу боју са дрвеним оквирима и позадинским осветљењем
 • Гипсани плафон ће изгледати прелепо и оригинално, ако користите комбиноване опције. Сјајна површина визуелно проширује површину, мат чини просторију што једноставнијом и природнијом. Комбиновани дизајн се може уредити са отисцима, осликаним "металним" бојама, итд.
 • У спаваћој соби не би требало да буде превише светла. Довољно је ставити у плафон неколико великих свјетиљки у близини кревета. Можете додатно осветлити унутрашњост стропне конструкције. Она ће учинити спаваћу собу још удобнијом
 • Главни задатак стропа у кухињи - да простор буде атрактиван, модеран и функционалан. У кухињи можете користити заобљене узорке на стропу, вишеразинскиплафон са овалним нивоом, светле рефлектори