Дизајн просторија високог стропа

Високи стропови у стану - то је велика предност. У становима са стандардним планирањем постоји осећај затвореног простора, који нећете рећи о просторији са високим плафонима, они имају више светла, ваздуха, па су ови станови за ред величине скупљи. Многи не знају како да користе високе стропове.

Високи плафони омогућавају украшавање ентеријера коришћењем нестандардних дизајнерских решења, што може само ограничити вашу машту. Размотрите неколико техника које су обавезне приликом пројектовања просторија са плафоном већим од 3,5 м.

правило три

Високи стропови дају много предности, али за балансирање простора станова морате користитиправило три- визуално подијелити простор на три нивоа хоризонталних дијелова. Горњи ниво је украшен природним материјалом, нпр. Каменом или дрветом. Други је бесплатан, на њему ће бити елементи декор - слике и слике. Нижи ниво - оставите слободно. Треба се сетити - да би се очувао осећај висине собе, намештај треба да заузме доњи и средњи ниво.

лигхт

За освјетљавање стана са високим строповима потребно је изићи са свом одговорношћу. Не жалите због времена за избор расветних уређаја и лустера, јер ће кроз њих просторија звучати на нов начин. Прекрасни лустери на ланцима нису само извори свјетлости, већ и елемент декорације који може ревитализирати и уравнотежити унутрашњост.

У посљедње вријеме многи цивили преферирајумале таванице које су прикладне ако је плафон стандардан. У овом случају, боље је да покупите лустере, преклопнике на дугим подесивим кабловима.

У стану-студију уз помоћ висећих сијалица и посебне конструкције на стропу могуће је зонирати просторије (на примјер, одвојити простор кухиње).

Слике на зидовима

Приликом пројектовања станова са нестандардним висинама плафон је предуслов - слике на зидовима. Атмосфера овог простора указује да су елементи уметности неопходни. Ови радови помажу да се избегне празнина, улепша унутрашњост. Фотографије и слике ће изгледати добро на нивоу очију - то ће помоћи да се балансира простор.

Ако постоји жеља да се распореде зидови изнад, онда је добра опција обесити мале полице преко софе и поставити на њих античке скулптуре, или поправити прекрасан сат у кованом оквиру на зиду.

У просторији са високим плафонима добро ће изгледати лажни камин са декоративном полицом. Ако немате искуства у избору слика, не брините - купите оно што вам се свиђа, онда ће унутрашњост стана бити необична и особна, с правом постављања акцента боја, тако да није било осјећаја присутности у галерији.

дрвене греде

У задње вријеме, све чешће у дизајнирању унутрашњих просторија сеоских кућа леже непревучене греде испод плафона.

Ова техника се често налази у стилу минимализма или индустрије, што је главни акценат.

У апартманима са високим строповима, овај елемент декор ће помоћи да простор буде визуелно мањи, а атмосфера ће бити пријатна.

Јасно је да у становима нема отворених греда, али се могу градити помоћу конструкције од гипса. Ови елементи ће изгледати мање грубо као грубо дрво, али ће бити веома релевантни, посебно ако их нагласите бојом.

Зидни нагласак

Компетентан избор зидних боја помоћи ће да се скрене пажња са висине и дода комплетна соба за изглед.

За оригинални ентеријер, можете обојити једну равну површину у тамној боји, помоћи ће вам да појасните простор, визуално смањите висину и говорите о вашем добром укусу.

Ако сте противник осликаних зидова, онда нанесите облогу једног од зидова следећим материјалима:

 • тапете са великим светлим узорком
 • цигле
 • дрвене плоче или надвоји

У овом приступу, просторија ће бити балансирана и балансирана, јер ће се строп и непрекидни зидови визуелно комбиновати у један ниво.

текстура стропа

Плафон, као и зидови, може се разликовати по схеми боја или текстури:

 • стабло - даје свакој соби комфор и топлину
 • спуштени плафон
 • конструкција гипсаних плоча различитих нивоа
 • затегнута обојена мрежа

Употреба затезних плафона постаје веома популарна у становима са свим плановима. У собама са високим строповима ова техника може појачати и нагласити висину. Поред тога,можете се играти са осветљењем, подесити акценте, направити украсне лукове или таласе испод плафона. Различите текстуре, живописне боје и отисци фотографија чине га незаменљивим у изражавању најодважнијих украсних рјешења.

Замислите да је на вашем плафону слика јасног плавог неба са малим бројем белих пернатих облака или ноћне варијанте истог неба, само са светлим звездама које су наглашене унутрашњим осветљењем.

мезанин спрат

Не знате како се користе високи плафони у стану - дизајнери при дизајнирању соба практикују такав пријем као полукат. Након изградње мезанина, који ће бити, на примјер, зона спавања, можете уштедјети простор мале просторије. Ако је отисак простора велик, онда ће такав маневар помоћи да се створи осећај гласности над таштином и узнемиреношћу дневног живота.

И на спрату на мезанину можете помјерити дјечју собу или радну просторију с довољно простора у стану. Ако одлучите да поново направите мезанин, онда се морате придржавати неких правила:

 • Стационарне степенице, простор испод којег се може користити као складиште када је у питању уштеда квадратних метара. Присилне степенице су боље не користити, оне су трауматичне и непоуздане
 • Мезанин треба да има ограду, посебно ако има деце у породици
 • .
 • Расвјета - препоручљиво је да се не користе стропне инсталације, оне ће украсти простор изнад главе, тако да је боље примијенити сцонце на зидовима

БиУ време наших бака, реч "мезанин" значила је простор испод таванице стана да би се чувале непотребне ствари које нико није користио. И мада ово не звучи веома атрактивно, могуће је примијенити мјесто у малој просторији с високим строповима на врху као свлачионица, онда нећете морати ставити ормаре на нижи ниво.

Лијепе полице за књиге испод стропа с меким и дубоким столицама, камином и столићем за каву. Не мора да ради барикаде од масивних ормара, али ће мала полица за књиге у канцеларији бити веома погодна.

Текстил

Немогуће је замислити удобан стан без прекрасних завјеса, соба с високим строповима није изузетак. Одлична одлука декорирања прозора ће бити преграде на поду. Можете (али не и пожељно) нанети завесе на две трећине прозора.

Боја завесе зависи од опште унутрашњости просторије, на пример:

 • црвена - додајте енергију унутрашњости
 • вхите - донеси лакоћу
 • црна - помоћи ће да просторија буде визуално мања
 • дарк тонес - адд динамиц

Шта треба избегавати

Дизајнери не препоручују коришћење следећих техника у просторији са великим плафонима:

 • превелико постављање слика
 • употреба танких завеса
 • фокус на поду
 • уградити подножје у тону таванице
 • применити мале објекте у унутрашњости
 • за уградњу светиљки са плафонским носачем

За успјешнуУпотријебите горе наведене савјете како би направили интеријер апартмана!