Дизајн пода у ходнику: 4 опције покривања

Потребно је одабрати подну облогу у ходнику, који се органски уклапа у унутрашњост и даје му завршни изглед.Данас, дизајн дворане је посвећен одговарајућој пажњи. Ходник - прва соба која задовољава госте, тако да не само да је практична већ и естетски привлачна. Важно је обратити пажњу на дизајн свих површина, од декорације зидова и плафона до завршетка пода. Дизајн пода у ходнику захтева посебну пажњу, јер је он склон утицају разних негативних фактора: прљавштине, прашине, воде, притиска са пете.

Варијације подова ходника: популарне облоге

Власници стана или стана морају испуњавати високе захтјеве за квалитет материјала. Треба да буду издржљиви, лаки за негу, атрактивни споља. Произвођачи нуде широк спектар материјала за подне облоге.

Данас, у употреби природних материјала који се не боје механичких утицаја и влаге.

Боље је изабрати под који се не боји негативног утицаја влаге и других природних фактора, на пример, плочица

Трошкови природних материјала у времену прелазе номиналну вриједност вештачких материјала. Посебност природних премаза је мршава палета боја. Међутим, треба рећи да изгледају елегантно и елегантно.

Опције превлаке:

 • линолеум;
 • ламинат;
 • паркет;
 • теписи;
 • цријеп;
 • Самонивелишући под.

Линолеум може бити природан и вештачки.Ниво његове вредности варира у зависности од квалитета материјала. Дрвени паркет и ламинат су изван конкуренције за љепоту изгледа. Међутим, плочица је практичан материјал који изгледа елегантно и складно. За постављање неких од понуђених материјала.

Спрат у ходнику: савет дизајнера

Приликом одабира и куповине материјала за подове у ходнику, важно је обратити пажњу не само на његов квалитет, већ и замислити како ће изгледати. Потребно је размислити о свему: комбинацији са зидовима, комбинацији различитих материјала, избору боје. Да би поправке биле успешне, можете добити помоћ од дизајнера.

Избор подне облоге треба вршити истовремено са избором материјала за зидове и намештај.

Да би се спречила монотоност, подне облоге треба комбиновати, на пример, плочасти ламинат

Пажња је усмјерена на одлуке о боји. За завршну обраду пода можете користити неколико нијанси које ће бити у хармонији, али можете играти контраст. У сваком случају, боју пода треба комбиновати са једним од елемената декорације.

Съобсениа по дизајне:

 • Комбинујте завршну обраду пода са главним елементима намештаја у тону и текстури. Ово је игра светлости и боје која ће помоћи да се простор прошири или сужи.
 • Материјали за подове могу се користити другачије. Зона која је изложена највећем удару може бити покривена стабилнијим материјалом.
 • Можете играти у комбинацији плочица са ламинатомили линолеум са паркетом. Ова техника се може користити за зону просторије. Оригинални поглед ће изгледати као сјајни цртеж који се рефлектује у сјајном плафону.
 • Коришћењем мермерних уметака под ће бити луксузан и практичан.

Важно је придржавати се принципа јединствене композиције. У случају вишеслојног стропа, под такођер може бити вишенамјенски. У овом случају, он мора приказати бројке на плафону.

Што је боље ставити на под у ходнику: керамичке плочице

Керамички гранит је материјал који је савршен за обраду ходника. Керамичке плочице се лако чисте, јаке су, отпорне на оштећења. Када купујете или наручујете плочицу, морате знати којој класи припада. Класе А и Б представљају чврсте материјале, док класа Ц и Д могу "покварити".

Керамичке плочице имају много предности, међу којима треба истакнути отпорност на удар и лијеп изглед

.

Важно је запамтити да је сјајна плочица прилично трауматична, па је боље дати предност грубим плочицама са мат површином.

Најбоље је ставити плочицу у ходник у тамној боји. Лигхт трим вам омогућава да користите плочице свих боја. Постоји много опција за боје. Важно је да се покупи онај који ће максимално ускладити са целокупним ентеријером.

Карактеристике плочице од керамичког гранита:

 • поузданост;
 • трајност;
 • Успјешно сузбијање влаге и прљавштине;
 • Могућност подешавања грејања.

Плочице можете купити у грађевинској радњи или наручити онлине. Боје и текстура плочица могу бити веома разнолике. Плочице могу симулирати дрвене или камене површине.

Подна облога за ходник: ако се постави линолеум

Ова врста покривености не губи своју популарност међу власницима кућа и станова. Овај материјал има своје карактеристике и карактеристике. Доказала се као поуздано и квалитетно покриће.

Ламинат је веома погодан ако у стану има мале деце која често падају на под током игре

.

Раније је линолеум направљен само од природних материјала. Сада се за производњу користе синтетички материјали.

Синтетика служи дуго времена. У овом случају, овај тип линолеума је представљен у различитим бојама и цртежима. Синтетички линолеум може симулирати природне материјале: дрво, камен.

Предности линолеума:

 • Материјал високог квалитета;
 • поузданост;
 • Дуг радни век;
 • отпорност на влагу;
 • Велики асортиман.

Приликом избора линолеума, важно је бити опрезан. Не треба да дајете предност јефтиним материјалима. Такав избор може довести до чињенице да ће премаз трајати врло кратко вријеме.

Модерна подна конструкција у ходнику (видео)

Дизајн пода у ходнику је важна фаза поправке. Какву врсту покривања треба изабрати, свако одлучује за себе. Важну улогу игра унутрашњост стана. Важно је да су зидови и попуњавање подова комбиновани. Велика популарносткористи топлу подну облогу. Боја може бити изабрана светло или под је тамна. Може бити бијела или комбинирана. Под се може урадити својим рукама. Пре поправке морате одредити ниво пода. Важно је узети у обзир разлику између купатила и ходника. Ако се налазе у близини.

Дизајн пода у ходнику (примери фотографија)

)