Дизајн идеје за дневни боравак: фото-2018, модеран камин и његова улога

Камин у дневној соби не само да обезбеђује топлоту, већ и чини собу пријатном, доприносећи емоционалним разговорима, а неки од њих су сањали или не сањају о свом удобном и топлом дневном боравку са камином. Сматра се да је за то потребно имати велику луксузну кућу, али није. Камин може бити угодан додатак ентеријеру чак и типичног урбаног стана, који је познат свим модерним дизајнерима и људима који прате модне трендове у ентеријеру.

Модеран камин у дневном боравку

Од давнина, камини су били доступни само власницима приватних кућа, али чак иу таквим кућама требало је бити много различитих припрема, као што су јачање пода, рад на испушним цијевима и друге мјере. Све ово је најбоље за професионалце који знају тачно како и шта да раде.

Ипак, многи модерни људи живе у вишестамбеним зградама и наизглед не могу приуштити такав луксуз, али то није случај.

Модерна технологија вам омогућава да инсталирате камин било где, иако у малој дневној соби, чак иу спаваћој соби. У помоћ ће доћи електрични камин. Он се појавио на тржишту релативно недавно, али се већ нашироко користи у дизајну ентеријера.

Камин у класичној дневној соби, обложен природним каменом, изгледа посебно елегантно

Такав камин није само сигуран и удобан, већ и његови "прави" преци, учинит ће дневну собу удобном и довољно топлом да ће се таква дневна соба хтјети вратити с времена на вријеме. Овде ћете волети млађе и старије генерацијепородице и породична окупљања и вечере биће пријатно удвостручени.

варијације електричних камина

  1. Преносива електрична комора.Погодан за оне који треба да превезе камин из собе у собу или, на пример, из стана у викендицу или сеоску кућу.
  2. Камин на зид.Најсличнији класичним каминима са цијеви, они су такођер уграђени. За ову врсту електрокамина постоји простор: наиме, ниша у зиду, гдје ће бити уграђен камин.
  3. портал камина- то су електрични камини са могућношћу симулације праве ватре.
  4. Електрокамински угаони.Један од најпопуларнијих типова модерних камина. Све зато што ће овај модел моћи да пронађе место у било ком делу дневне собе са било којим ентеријером.

Ако не желите купити дрва за огријев и пазити на камин, а навечер гледати пожар је врло пожељно, онда ће се електрична варијанта савршено уклопити

Као што можете видјети, ако желите, можете пронаћи било који камин по свом укусу и тако да се органски уклопи у дизајн дневне собе, било да се ради о стану, љетној резиденцији или приватној кући.

Држимо корак са временом: дизајн дневне собе са камином

Дизајн дневног боравка са камином испуњава жеље многих људи, посебно оних који воле класичну, суздржану и елегантну класику. Електрични камини, као прави камини, савршено се усклађују са топлим тоновима намештаја од масива тамних врста дрвећа.

Такве комбинације ће изгледати одлично иу приватним кућама иу становима. Са било којим дизајном можете наћи апликацијуелектрични камин

Камин у дневној соби изгледа добро на позадини белих зидова, јер је сва пажња усмерена на њу

Све је то због чињенице да сама конструкција камина може бити потпуно другачија. Камин се може обрадити металом, мрамором или другим природним каменом. То јест, такав камин се лако може превазићи чак иу високотехнолошком ентеријеру. Па ипак, већина дизајна дневних соба соба са камином обично је зачињена у стилу земље. У таквим дневним собама превладава велики број стабала: паркет, намештај од масивног дрвета, понекад декорација зидова у облику штукатуре. Може се закључити да власници модерних станова лако могу направити свој дневни боравак, без обзира на то који је дизајн направљен, још удобнији, модернији и топлији на рачун камина. У таквим зградама, гости ће одмах препознати стил кућевласника.

Модерни камини у унутрашњости дневног боравка: уређај уређаја

Садашњост, 2018, карактерише чињеница да све више власника кућа и станова преферира комфор, који се лако може постићи уградњом у унутрашњост камина. Али, пре свега, да би се правилно подигла електрична комора за себе, потребно је да се упознате са начином уређења. То вам може помоћи да изаберете модел који ће бити не само леп, већ и са добром функционалношћу.

  • грејни елемент - врста срца уређаја;
  • Управљачка јединица - не мање важан дио електричне завјесе, без њекамин ће бити мало вероватан;
  • тело;
  • Украсни детаљи камина.

Пожељно је уредити удобан намјештај у близини камина, тако да свако вече можете имати прилику да уживате уз шалицу вруће кафе.

Као што је већ поменуто, главни елемент камина је грејни елемент, захваљујући којем уређај емитује топлоту и ствара удобност у дневној соби. Такав елемент може бити и цјевасти и спирални.

Грејни елемент заштићен је од кућишта камина заштитним сита, тако да се кућиште не загрева и не топи се његов материјал.

Топлота се шири кроз просторију захваљујући уграђеном вентилатору, који ствара топли ваздух. Управљачка јединица је такође неопходна за рад камина, прецизније за контролу. То је кључ за рад камина. У исто време, немогуће је порећи значај тела уређаја, неопходно је не само да су "унутрашњости" камина биле скривене, већ и служиле као заштита за друге. Декоративни елементи ће помоћи да се уређај добро уклопи у сваки ентеријер.

Инсталација опреме у модерном ентеријеру дневне собе са камином

Било да се ради о правом камину или електричном, најбоље је да се његовом инсталатеру повери стручњак који тачно зна како све треба да се уради, који проблеми се могу наћи приликом инсталације и како брзо и ефикасно решити проблеме. Али у том случају, ако морате сами да се бавите инсталацијом, морате знати како да то урадите како треба, шта треба да се уради, и тако даље.

Најлакши начин је да се бавимо зглобним, зидним и угаоним каминима, јер за њихову уградњу потребно је само присуство сидришта и утичница на мјесту гдје је замишљен положај камина.

До сада је веома оригинално ставити ТВ преко камина

Биће теже инсталирати уграђени електрични камин. Обично су то такозвани портални камини, што значи, прије инсталирања камина, потребно је да сами направите портал у зиду нише.

Обично је портал направљен од сухозида, након већ развијених цртежа и планова. Основа будућег портала су метални профили, који су директно причвршћени на плоче сухозида. У закључку, резултирајући портал је базиран, шавови листова су пљускани. Постоји поравнање читавог дизајна. Поред њега би требало да буде прикључак. Следи фаза регистрације, обраде портала. Ова фаза зависи само од жеља власника, од њихових идеја о стилу дневне собе. Могу се обрадити различити материјали, од дрвених плоча и разних врста природног камена до декоративне текстуриране жбуке, декоративних панела и металних завршних обрада, у облику решетке, коврча и других елемената, у зависности од маште и способности купаца и вештина ковача.

Дизајн дневне собе са камином (видео)

У закључку, напомињемо да, по правилу, дизајнери радије постављају камин у састав дневне собе у средини зида тако да испред њега нема извора светлости.Око камина, најчешће, поставите фотеље, кауч или столице, стварајући тако удобан "кутак" за породична окупљања.

Дизајнерске опције за унутрашњост дневног боравка са камином (фото)

)